DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 06-02-07, 02:29 Çevrimdışı   #1
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.785
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:12486
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Türkiye'de sol ne alemde?

Türkiye'de sol partiler ne kadar solculuk yapıyor? Bugün Türkiye'deki sol partilere baktığımızda düşünceleri radikal milliyetçiliğe kadar gidiyor. Türksolu adlı bir dergi; Türkiye'de sol görüşü desteklediğini sonuna kadar savunan bir parti, "hepimiz Türk'üz!" sloganı atıyor. Ben mi solu yanlış biliyorum, yoksa Türkiye'deki sol mu yanlış?
Sadece bu dalda da değil. TKP'nin desteklediği Komünal yapıyı dünyadaki hiçbir komün mantığı kabul etmiyor. Zaten Avrupa'da hükümet kuran komunist partilere bakıldığında da mantığın ne kadar geliştiğini görebiliyoruz. Peki Türk solu bu çerçevenin neresinde kalıyor?

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi)
düş sokağı (26-04-07), el che (10-02-07), Maia (12-02-07), MareNostrum (12-02-07), tragonya (12-04-07), troçki (11-02-07), zapatistas (10-02-07), özdemir (14-02-07)
Eski 08-02-07, 00:37 Çevrimdışı   #2
Asistan
Antikapitalistler

etunam - ait Avatar
Genel Mesajlar: 328
Teşekkür etti: 177
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:1458
etunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
Kendi Görüşümü Belirteyim Türkiye'de adında "sol" geçenden solcu olana komünist olana sosyal demokrat olana kadar hepsini gözden geçirecek olursak. Merkezden radikale doğru ...
DSP
Sol sadece adında kalmış. Bi dönem cemaatlerin bile desteklediği bir konuma düşmüştür. Şu an onlar için bence sosyal demokrasi bile uçtur.
CHP
Sosyal demokrat olan partinin kapitalist Türkiye'de çok fazla söyleyecek sözü yoktur. Diğer partilerden(merkezde duranlardan) tek farkları laiklik ve Kemalizm konusunda taviz vermeyişleri olmuştur.
SHP
Solu birleştirme çıkışları olmuştur. EMEP ile ÖDP ile falan geçen seçimlere beraber girdiler. Pek başarılı olamadılar.
HADEP-DEHAP-DTP (sürekli isim değiştiği için)
yorum yok...Solcu olduklarını savunuyorlar...
ÖDP
Gökkuşağı projesiyle tüm solu birleştirme amacıyla kuruldu. İçinde çok fazla oluşum olduğundan tutmadı. Hala da öyle. içinde sosyalist olan da var sosyal demokrat olan da var. Karışık biraz.
EMEP
Sosyalizmi savunuyolar. Aşamalı devrim stratejileri var. Evrensel gazetesini çıkartıyolar ama tahminim günlük 4000 satışı geçemiyor. Üniversitelerde fena değiller. Bazı şehirlerde sendikalarda da iyiler. Seçimlerde ÖDP-Dehap-SHP ittifakını kullanıyorlar tahminim önümüzdeki seçimde de aynısını yaparlar.
TKP
Komünizmi savunuyorlar. Ortodoks Marksistler. Sosyalizm modeli olarak ta Sovyet Rusyanın 50'lere kadar olan modelini savunuyorlar. Küba ile sıkı dayanışma içindeler. Avrupadaki komünist partilerle alakaları yok çünkü Avrupadakiler komünizmi, sosyalizmi çoktan boşvermişler. Yurtsever Cephe diye bir oluşumları var. internetten günlük sol diye bi dergi çıkartıyolar. haber siteleri de var. Üniversitelerde en çok etkili olan parti...

Bunların dışında illegal sol örgütler ise hepten perişan durumda. o kadar dağılmış ve parça parça olmuşlar ki. Sayıları o kadar çok ki merak eden Mephisto'da veya bu gibi yerlerde bunların dergilerini satan yerlere baksınlar ben en son 33 saydım. Yani 33 tane sol oluşum yani örgüt var.
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
bandobras (08-02-07), düş sokağı (26-04-07), ff28 (08-02-07), KartofeL (08-02-07), MareNostrum (12-02-07), SessizSeyirci (26-08-08), özdemir (14-02-07)
Eski 08-02-07, 13:44 Çevrimdışı   #3
Yard. Doçent

Olimbera - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.604
Teşekkür etti: 1.096
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7117
Olimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmış
''hepimiz türk'üz'' demek milliyetçi olmak mı demektir?
milliyetinin farkında olmak solculuğa sığmaz mı?
solculuk milliyetini inkar etmek midir?

kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu

gözyasları doldurmus giderken boslugu
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Death_Knight (08-02-07), GeSTaPo (13-03-07)
Eski 08-02-07, 13:48 Çevrimdışı   #4
Doçent
Genç Kuvvet

GeSTaPo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.338
Teşekkür etti: 1.181
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:4142
GeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biri
Solcu değilim tam anlamda solcuda tanıdığım yok
Eski 08-02-07, 13:56 Çevrimdışı   #5
Asistan
Antikapitalistler

etunam - ait Avatar
etunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuşetunam üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
punk__´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
solculuk milliyeti inkar etmek değildir.
Sadece yaşanılanlara milliyet bakış açısıyla değil de emek-sermaye çelişkisi bakışıyla bakmak demektir. Yani bir tarafta ezenler bir tarafta da ezilenler varken ve tüm toplumsal yaşamı da kapitalist sistemde ekonomik koşullar belirliyorken olaya ekonomik şartları değiştirerek başlamak gerekir. Haliyle ön plana o toplumun milliyeti değil ekonomik koşullarının kötülüğü ve dengesizliği gelir. Önce değişmesi gereken eşitsiz gelir dağılımıdır. Solcular bu bakışla olaylara bakarlar ya da böyle bakmaları gerekir...
Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi)
düş sokağı (26-04-07), el che (10-02-07), KartofeL (08-02-07), Maia (12-02-07), mavi (15-02-07), tragonya (27-04-07), troçki (11-02-07), özdemir (14-02-07)
Eski 08-02-07, 14:52 Çevrimdışı   #6
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.785
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:12486
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Alıntı:
etunam´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kendi Görüşümü Belirteyim Türkiye'de adında "sol" geçenden solcu olana komünist olana sosyal demokrat olana kadar hepsini gözden geçirecek olursak. Merkezden radikale doğru ...
DSP
Sol sadece adında kalmış. Bi dönem cemaatlerin bile desteklediği bir konuma düşmüştür. Şu an onlar için bence sosyal demokrasi bile uçtur.
CHP
Sosyal demokrat olan partinin kapitalist Türkiye'de çok fazla söyleyecek sözü yoktur. Diğer partilerden(merkezde duranlardan) tek farkları laiklik ve Kemalizm konusunda taviz vermeyişleri olmuştur.
SHP
Solu birleştirme çıkışları olmuştur. EMEP ile ÖDP ile falan geçen seçimlere beraber girdiler. Pek başarılı olamadılar.
HADEP-DEHAP-DTP (sürekli isim değiştiği için)
yorum yok...Solcu olduklarını savunuyorlar...
ÖDP
Gökkuşağı projesiyle tüm solu birleştirme amacıyla kuruldu. İçinde çok fazla oluşum olduğundan tutmadı. Hala da öyle. içinde sosyalist olan da var sosyal demokrat olan da var. Karışık biraz.
EMEP
Sosyalizmi savunuyolar. Aşamalı devrim stratejileri var. Evrensel gazetesini çıkartıyolar ama tahminim günlük 4000 satışı geçemiyor. Üniversitelerde fena değiller. Bazı şehirlerde sendikalarda da iyiler. Seçimlerde ÖDP-Dehap-SHP ittifakını kullanıyorlar tahminim önümüzdeki seçimde de aynısını yaparlar.
TKP
Komünizmi savunuyorlar. Ortodoks Marksistler. Sosyalizm modeli olarak ta Sovyet Rusyanın 50'lere kadar olan modelini savunuyorlar. Küba ile sıkı dayanışma içindeler. Avrupadaki komünist partilerle alakaları yok çünkü Avrupadakiler komünizmi, sosyalizmi çoktan boşvermişler. Yurtsever Cephe diye bir oluşumları var. internetten günlük sol diye bi dergi çıkartıyolar. haber siteleri de var. Üniversitelerde en çok etkili olan parti...
Bunların dışında illegal sol örgütler ise hepten perişan durumda. o kadar dağılmış ve parça parça olmuşlar ki. Sayıları o kadar çok ki merak eden Mephisto'da veya bu gibi yerlerde bunların dergilerini satan yerlere baksınlar ben en son 33 saydım. Yani 33 tane sol oluşum yani örgüt var.
Açıklamaların için çok sağol, yalnız benim asıl değinmek istediğim noktaya doğru çekeyim biraz konuyu.
Her sene düzenlenen enternasyonale CHP katılıyor türkiye'den. Bence o toplum içinde bu parti BİRAZ sırıtıyor. Siz ne dersiniz bilmiyorum ama bu beni rahatsız ediyor. Yani mantıklı, güçlü, birlikte çalışan bir solun olmaması Türkiye'yi her geçen gün biraz daha din istismarcılarının hakimiyeti altına sokuyor. Bunu engellemek çok mu zor?

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
düş sokağı (26-04-07), etunam (08-02-07), IrMakKk (10-02-07), zapatistas (10-02-07), özdemir (14-02-07)
Eski 08-02-07, 15:09 Çevrimdışı   #7
Asistan
Antikapitalistler

etunam - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
dediğin doğru CHPnin katılması biraz saçma ama katılan diğer avrupadaki sol partilere bakarsak enternasyonal de amacından çıkmış artık..
Tütkiye'deki sol ne yazıkki paramparça, bölük pörçük. Yazımda da dediğim gibi biraraya getirmeye ÖDP çalıştı oladı SHP 2 seçimdir seçimlere sol ittifakla giriyor ama onlar da DEHAP'ın oy potansiyelini kullanmak adına böyle bi işe girişiyolar. Çünkü bu ittifakta DEHAP-EMEP-SHP-ÖDP-STP vardı.
Bizim solcular birarada yapamıyolar.
Aslında solun güçlenmesi toplumsal muhalefetin artmasıyla olur ama ne yazık ki "allah devletime zeval vermesin" bakış açısı oldukça toplumsal muhalefet te olmaz. Sata sata bitirirler devleti...
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
düş sokağı (26-04-07), el che (10-02-07), KartofeL (08-02-07), mavi (15-02-07), troçki (08-03-07)
Eski 08-02-07, 17:17 Çevrimdışı   #8
Yard. Doçent

Olimbera - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.604
Teşekkür etti: 1.096
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7117
Olimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmış
Alıntı:
etunam´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
solculuk milliyeti inkar etmek değildir.
Sadece yaşanılanlara milliyet bakış açısıyla değil de emek-sermaye çelişkisi bakışıyla bakmak demektir. Yani bir tarafta ezenler bir tarafta da ezilenler varken ve tüm toplumsal yaşamı da kapitalist sistemde ekonomik koşullar belirliyorken olaya ekonomik şartları değiştirerek başlamak gerekir. Haliyle ön plana o toplumun milliyeti değil ekonomik koşullarının kötülüğü ve dengesizliği gelir. Önce değişmesi gereken eşitsiz gelir dağılımıdır. Solcular bu bakışla olaylara bakarlar ya da böyle bakmaları gerekir...

yazdıklarına kesinlikle katılıyorum ama solculuk yapmak adına türklüğü de aşağılamamak,kendi milliyetinin değerlerinden kopmamak gerekir.

kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu

gözyasları doldurmus giderken boslugu
Eski 10-02-07, 08:53 Çevrimdışı   #9
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 272
Teşekkür etti: 192
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:87
el che ara sıra gören oluyor
ewett

Alıntı:
KartofeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Türkiye'de sol partiler ne kadar solculuk yapıyor? Bugün Türkiye'deki sol partilere baktığımızda düşünceleri radikal milliyetçiliğe kadar gidiyor. Türksolu adlı bir dergi; Türkiye'de sol görüşü desteklediğini sonuna kadar savunan bir parti, "hepimiz Türk'üz!" sloganı atıyor. Ben mi solu yanlış biliyorum, yoksa Türkiye'deki sol mu yanlış?
Sadece bu dalda da değil. TKP'nin desteklediği Komünal yapıyı dünyadaki hiçbir komün mantığı kabul etmiyor. Zaten Avrupa'da hükümet kuran komunist partilere bakıldığında da mantığın ne kadar geliştiğini görebiliyoruz. Peki Türk solu bu çerçevenin neresinde kalıyor?

bence de şu anda türkiyede sol bir parti (gerçek anlamda) yok ..işçi partisi sol bir parti bile değildir ...tkp emperyalizm ile güç kazanıyor ..türk solu dergisi zaten saçmalıyor...emeğin partisi yutsever cephe (bu şekilde olacak iş değil )...bir de ÇOK BÜYÜK BİR KOMEDİ VAR ..enternasyonale türkiye adına chp katılıyor..:

türkiye gerçek bir sol partiye ihtiyaç duyuyor...

rusyada troçki -stalin çatışması troçkinin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir....
Mesaja teşekkür eden:
troçki (11-02-07)
Eski 10-02-07, 08:58 Çevrimdışı   #10
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 272
Teşekkür etti: 192
Forum Puanı:87
el che ara sıra gören oluyor
sol

Alıntı:
punk__´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

sol anlayış (daha doğrusu işçi kültürü) hiçbir zaman ben türküm , ben kürdüm ya da ben ermeniyim diye ortaya çıkamaz ....bu savaş bir sınıf savaşıdır ...bu anlamda solun milliyetle bir sorunu yoktur ..solun sorunu sermaye iledir..

genel anlamda söyleyecek olursak özel mülkiyete karşı bir tavır segiler sol milliyetlere değil ...ama amaç sadece kendiii ülkemizde değil bütün dünyada emek mücadelesinin başarı kazanmasıdır ....

''tek bir ülkede değil bütün dünyada sosyalizm ''

ya yazacak o kadar çok şey varki aslında....
arSU (20-02-07), troçki (11-02-07)
Eski 10-02-07, 22:58 Çevrimiçi   #11
Asistan
Kemalistler

Adolfo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 214
Teşekkür etti: 85
RepForum Gücü: 5
Forum Puanı:346
Adolfo ara sıra gören oluyorAdolfo ara sıra gören oluyorAdolfo ara sıra gören oluyorAdolfo ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
Türkiye'de sol'u temsil eden tek parti olarak İşçi Partisi'ni görüyorum.Bu milletin değerlerine, ülkesine gerçekten sahip çıkan tek sol parti bence.Emperyalizmin ülkeyi ele geçirmek üzere olduğu şu dönemde bazıları gibi sosyalizm mücadelesi değil M.Kemal'in devrimlerinin ışığında birleştirici olan vatan mücadelesini yapmakta..

Türkiye İşçi Sınıfına Selâm!
Meydanlarda Hasretimizi Haykıranlara,
Toprağa, Kitaba, İşe Hasretimizi,
Hasretimizi, Ayyıldızlı Esir Bayrağımıza...
Mesaja teşekkür eden:
Olimbera (12-02-07)
Eski 11-02-07, 02:21 Çevrimdışı   #12
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
ben kendi adıma herşeyin aşırısına karşıyım. ayrıca sağ veya sol diye birşeye de inanmıyorum, kendimi sağcı veya solcu olarak da görmüyorum. bence önemli olan ulusalcılık, milliyetiçilik, demokratlık, atatürkçülük vb gibi büyük değerlerde birleşmektir. Niye bölünelim ki sağcı solcu diye... Burada asıl ayırmamız gereken irticai zihniyete sahip olanlardır. onlara karşı birleşmeliyiz.

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Olimbera (12-02-07), sawasuar (11-02-07)
Eski 11-02-07, 18:36 Çevrimdışı   #13
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 338
Teşekkür etti: 367
Forum Puanı:179
ser.dab ara sıra gören oluyorser.dab ara sıra gören oluyor
Alıntı:
ucakla´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben kendi adıma herşeyin aşırısına karşıyım. ayrıca sağ veya sol diye birşeye de inanmıyorum, kendimi sağcı veya solcu olarak da görmüyorum. bence önemli olan ulusalcılık, milliyetiçilik, demokratlık, atatürkçülük vb gibi büyük değerlerde birleşmektir. Niye bölünelim ki sağcı solcu diye... Burada asıl ayırmamız gereken irticai zihniyete sahip olanlardır. onlara karşı birleşmeliyiz.
sağcı solcu diye ayrım yapmayalım bölünmeyelim ama dindarlara karşı birlik olalım diyorsun e o da güzel bi ayrım bravo

haklısın aslında sol bitik sağ yitik ortada bi dindarlar kaldı birleşin birleşin

fakat bu noktada şu ikilemle karşılaşacak olan milyonlarca vatandaşımız olabilir dikkat:

Hz. İbrahimi yakmak için nemrut büyük bir ateş hazırlatmış ve ateşin ortasına mancınıkla fırlatmışlar. meseleyi aşağı yukarı bir çoğumuz biliyoruz.
bu arada küçük bir serçe gagasında su taşıyormuş ateşi söndürmek niyetiyle.
serçeye sormuşlar ne yapyorsun diye ateşi söndüreceğim demiş, ama sen gagandaki suyla deyil ateşi söndürmek ateşe yaklaşamazsın bile deyince serçe;
''OLSUN HİÇ OLMAZSA SAFIM BELLİ OLUR'' demiş.
ErAy__ (12-02-07), sevgin (11-02-07)
Eski 12-02-07, 09:25 Çevrimdışı   #14
Asistan
Antikapitalistler

etunam - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
el che´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bence de şu anda türkiyede sol bir parti (gerçek anlamda) yok ..işçi partisi sol bir parti bile değildir ...tkp emperyalizm ile güç kazanıyor ..türk solu dergisi zaten saçmalıyor...emeğin partisi yutsever cephe (bu şekilde olacak iş değil )...bir de ÇOK BÜYÜK BİR KOMEDİ VAR ..enternasyonale türkiye adına chp katılıyor..:
türkiye gerçek bir sol partiye ihtiyaç duyuyor...
rusyada troçki -stalin çatışması troçkinin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir....
birincisi şu TKP emperyalizm ile güç kazanıyor demişsin. Tam anlayamadım sadece emperyalizm karşıtlığı yaparak mı yoksa emperyalizm ile işbirliği yaparak mı güç kazanıyor demek istedin çözemedim. TKP ülkenin ülkenin ilk siyasal partisidir (1920 kuruluş legal değil ilegal 2001 de yasal olarak kuruldular) Yaptıkları çalışmaları, mücadelelerini yayınlarını düzenli takip ediyorum sadece TKP değil tüm sol partilerin yayınlarını düzenli takip ederim sağolsun arkadaşlar bırakırlar. Evrensel Gazetesi günlük olarak Komünist(TKP haftalık yayın organı) gazetesi de haftalık olarak gelir.Bazen Türk Solu bırakırlar. biraz milliyetçi solculuk olsa da yaptıkları okurum... Bence varolan siyasi oluşumlara saygı duymak gerekir.Aynı şekilde de Emeğin Partisi'de siyasi geçmişini çok eskilere dayandıran bir oluşumdur. Yaptıkları fedakar çalışmaları görmek gerekir. Neticede bir siyasete inanmış ve mücadele ediyorlar. Herhangi bir siyasi parti içinde olmayanların mücadele eden emek harcayan sosyalist insanlara karşı bence çok fazla söyleyecek sözü yok diye düşünüyorum. Sabahlara kadar yapılan afiş çalışmalarını basın açıklamalarını imza kampanyalarını görmezden gelemeyiz. Önce kendimize bir siyasi mücadele alanı seçip varolan oluşumları bence bu aşamadan sonra eleştirilere tabi tutalım derim.... Başarılı olurlar ya da olamazlar o ayrı bir mesele. Troçki meselesine gelince. İdeolojik tartışmalardan ziyade pratik tartışmaların güncel tartışmaların daha faydalı olacağını düşünüyorum....

Konu etunam tarafından (12-02-07 Saat 09:30 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
mavi (15-02-07), tragonya (12-04-07), troçki (13-02-07), özdemir (14-02-07)
Eski 12-02-07, 14:57 Çevrimdışı   #15
Cezalı Üye

ErAy__ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 180
Teşekkür etti: 140
Forum Puanı:68
ErAy__ ara sıra gören oluyor
Alıntı:
ser.dab´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sağcı solcu diye ayrım yapmayalım bölünmeyelim ama dindarlara karşı birlik olalım diyorsun e o da güzel bi ayrım bravo
haklısın aslında sol bitik sağ yitik ortada bi dindarlar kaldı birleşin birleşin
arkadaşım biz böyle bir ayrımda bulunmayız biz DİNİMİZE GELENEKLERİMİZE ÖRF VE ADETLERİMİZE sahıp çıkarız..yorumunda yazmışsın "sağ yitig" diye..böyle bişeyi kabul etmemiz mümkün olamaz..!!!

ben Müslümanım ve Dinime Son derece sahip çıkan bir milliyetçiyim..

bun dünyada yaşamamın iki sebebi vardır..önce ALLAH sonra VATAN..bu cümle herşeyi anlatır galiba..
Eski 12-02-07, 17:17 Çevrimdışı   #16
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 338
Teşekkür etti: 367
Forum Puanı:179
ser.dab ara sıra gören oluyorser.dab ara sıra gören oluyor
Alıntı:
ErAy__´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşım biz böyle bir ayrımda bulunmayız biz DİNİMİZE GELENEKLERİMİZE ÖRF VE ADETLERİMİZE sahıp çıkarız..yorumunda yazmışsın "sağ yitig" diye..böyle bişeyi kabul etmemiz mümkün olamaz..!!!
bun dünyada yaşamamın iki sebebi vardır..önce ALLAH sonra VATAN..bu cümle herşeyi anlatır galiba..
biz derken alıntı yaptığım arkadaşı mı kastediyorsun yoksa yazdığım cevabı ortadan alınca pek alakasız kalmış yazdığın neyse cevabımın alıntı kısmıyla birlikte bütününe bakarsan sevinirim yada biz yerine ben dersen buda daha anlamlı olur.
Eski 12-02-07, 17:36 Çevrimdışı   #17
Doçent
Genç Kuvvet

GeSTaPo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.338
Teşekkür etti: 1.181
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:4142
GeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biri
Alıntı:
ErAy__´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
benle beraber biz oluyoruz bizim gibi düşünen çok fazla
Eski 12-02-07, 17:40 Çevrimdışı   #18
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
Alıntı:
fakat bu noktada şu ikilemle karşılaşacak olan milyonlarca vatandaşımız olabilir dikkat:
Hz. İbrahimi yakmak için nemrut büyük bir ateş hazırlatmış ve ateşin ortasına mancınıkla fırlatmışlar. meseleyi aşağı yukarı bir çoğumuz biliyoruz.
bu arada küçük bir serçe gagasında su taşıyormuş ateşi söndürmek niyetiyle.
serçeye sormuşlar ne yapyorsun diye ateşi söndüreceğim demiş, ama sen gagandaki suyla deyil ateşi söndürmek ateşe yaklaşamazsın bile deyince serçe;
''OLSUN HİÇ OLMAZSA SAFIM BELLİ OLUR'' demiş.
senin işin benim yazdıklarımı çarptırmak mı, ben dindar mı dedim, irticanın karşısında birleşmeliz dedim. sen irticacı olabilirsin veya onlara sempatide duyabilirsin, ama dindarlarla onları karıştırma...

Bak sana yorum yapacak biraz daha malzeme vereyim. Bunlarıda çarptır. İrticanın başı görüldüğü yerde ezilmelidir. Ben elimden geldiği kadar, sesimin çıktığı kadar bir defa irticanın karşısındayım. DİN
sömürgecilerinin karşısındayım. Yüce dinimizi kendi çıkarlarına alet edenleri, dinle insanları kandıranları, kışkırtanları Allah'a havale ediyorum.

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...

Konu ucakla tarafından (12-02-07 Saat 17:49 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
IrMakKk (15-02-07), KartofeL (25-02-07), sawasuar (12-02-07)
Eski 12-02-07, 19:16 Çevrimdışı   #19
Asistan
Antikapitalistler

etunam - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
dindarlık ile irtica aynı şey değildir. Ama kendinizi irticacı olarak görüyorsanız söylenecek çok şey yok zaten...
Mesaja teşekkür eden:
Olimbera (12-02-07)
Eski 12-02-07, 19:27 Çevrimdışı   #20
Cezalı Üye

ErAy__ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 180
Teşekkür etti: 140
Forum Puanı:68
ErAy__ ara sıra gören oluyor
Alıntı:
biz derken alıntı yaptığım arkadaşı mı kastediyorsun yoksa yazdığım cevabı ortadan alınca pek alakasız kalmış yazdığın neyse cevabımın alıntı kısmıyla birlikte bütününe bakarsan sevinirim yada biz yerine ben dersen buda daha anlamlı olur.
biz derken tüm ÜLKÜCÜ kardeşlerimizin görüşlerini anlattım..çünkü tek ben değil tüm kardeşlerimin görüşleri böle....tabi anlayana..

Konu Seçenekleri