| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkiye'deki Kürtlerin sayısı! Türkiye'deki Kürtlerin sayısı! Türkiye'de yaşayan etnik gruplar araştırıldı. Sonuçlara göre Türkiye'de bakın kaç Türk, kaç Kürt, gürcü, arap vs. yaşıyor? Malatya'da 14 ay önce Hristiyanlıkla ilgili kitaplar yayınlayan Zirve Kitabevi'nde biri Alman üç kişi boğazları kesilerek öldürüldü. Bunun üzerine Milli Güvenlik Kurulu 'Türkiye'deki Etnik Grupların Dağılım Raporu' hazırlanması için bir talimat verdi. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Erciyes, Elazığ Fırat ve Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki öğretim görevlileri tarafından hazırlanan rapor su anda dava dosyasında duruyor ve ilginç istatistikler içeriyor. 9 MİLYONA YAKIN ALEVİ Bu arada bazı kaynaklara 5 ila 25 milyon kişi olduğu söylenen Aleviler’in nüfusu ise araştırmaya göre 8 milyon 750 bin civarında bulunuyor. Avrupa'daki 1 milyon Alevi ile araştırmanın tamamlanmadığı 8 il de dahil edildiğinde Türkiye'de 10 milyon civarında Alevi bulunuyor. Araştırmanın 8 yıl önce yapıldığı göz önüne alındığında bugünkü Alevi nüfusunun 11 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Buna göre Türkiye nüfusunun yüzde 85'i Sünni olarak göze çarpıyor. Prof. Şaban Kuzgun başkanlığında yürütülen proje kapsamında Türkiye'deki 68 il, ilçe, köy, mahalle ve sokaklar tek tek dolaşıldı. Yapılan çalışmada insanların hangi kökenden, mezhepten ya da tarikattan olduklarının profili çıkarıldı. İşte o rapora göre Türkiye'deki etnik grupların nüfuslarının dağılımı: TÜRKLER: Türkmen, Yörük, Tatar, Tahtacı, Terekeme, Karaçay, Azeri gibi Türk soyundan gelen gruplar, Türkler’i oluşturuyor. Kökenleriyle ilgileri kalmayan bu grup 50 milyon civarında ve diğer Türkleşme sürecinde olanlar da dâhil edildiğinde bu sayı 55 milyona çıkıyor. KÜRTLER: Raporda ikinci grup olarak Kürtler gösteriliyor. Sayıları 3 milyon civarında olan bu gruba Zazalar da dâhil edildiğinde Kürt nüfusu 12 milyon 600 bini aşıyor. Ancak bu sayının 2.5 milyonu ciddi derecede Türkleşme sürecinde ve bazı yerlerde Kürtlüğünü kabul etmeyen bile çıkıyor. GÜRCÜLER: Ağırlıklı olarak Ordu, Artvin, Samsun ve Marmara bölgesinde yaşıyorlar. 1 milyona yaklaşan nüfusuyla Gürcüler, Karadeniz'deki birkaç ilde yaşayanların dışında Gürcüce'yi unutmuş durumda. Ancak son yıllarda Gürcistan'ın kurulmasıyla Gürcülüğe yönelik bir artış olduğu dikkat çekiyor. BOŞNAKLAR: Adapazarı, İzmir ve Manisa'da toplu halde yaşayan Boşnaklar'ın nüfusu da 2 milyonu buluyor. ÇERKEZLER: Değişik şehirlerde yaşayan Çerkezler de 2.5 milyon civarında ve Çerkezler’in yüzde 80'i Çerkezce'yi unutmuş görünüyor. ARAPLAR: Başta Siirt, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana ve İstanbul'da yaşıyorlar. Türkiye'deki nüfusları 870 bin olarak gösteriliyor. ARNAVUTLAR: Türkiye'deki nüfusları 1 milyon 300 bini aşmış durumda. Arnavut nüfusunun yarıdan çoğunun, Türkleşme süreci sonunda Arnavutluk'la hiçbir ilgisi kalmadı. 500 bin Arnavut da ise çok canlı bir şekilde 'Arnavutluk şuuru' var. LAZLAR: Bütün Doğu Karadenizliler'in Laz sanılması yanlışından dolayı kalabalık sanılan Lazlar'ın gerçek sayısı 80 bin civarında. Çünkü bir Kafkas halkı olan ve Lazca konuşan gerçek Lazlar, Rize ve Artvin'in birkaç köyünde ve göç ettikleri birkaç Marmara şehrinde yaşıyorlar. HEMŞİNLER: Lazlar gibi Rize ve Artvin'in bazı ilçelerinde yaşıyorlar ve sayıları 13 bin civarında. POMAKLAR: Bazılarına göre Türk, bazılarına göre Slav ırkından olan Pomaklar da 600 bin civarındalar ve tamamıyla Türkleşmiş durumdalar. DİĞER ETNİK GRUPLAR: Türkiye'de yaşayan diğer etnik grupların sayısı da 1 milyonu aşıyor. Bunların arasında çingeneler 700 binlik nüfusuyla başı çekiyor. Türkiye'de ayrıca 60 bin Ermeni, 20 bin Yahudi ve 15 bin Rum kökenli vatandaşın yanı sıra çok az sayıda Süryani de hayatını sürdürüyor. TÜRK NÜFUSU ARTIYOR Raporun en çarpıcı başlıklarından biri ise Türkler’in nüfus artış hızında yatıyor. Buna göre Türk nüfusu son 15 yıldır az oranda artış gösteriyor. Buna karşılık Kürtler her yıl yüzde 2,5 oranında artış gösteriyor. Araştırmaya göre Boşnaklar her yıl binde 12, Türkler binde 8, Arnavutlar binde 5 oranında azalıyorlar. Buna karşılık Türkleşme oranının en fazla Kürtler’de olduğu, onları Boşnaklar’ın, Çerkezler’in ve Arnavutların takip ettiği görülüyor. Güneydoğudan göç eden Araplar’da da yoğun bir Türkleşme hızı olduğu belirtiliyor. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (15 Kişi) | нѕуη (08-06-08), *KuĞu* (07-06-08), CnRaLpEr (19-06-08), DR_GoKiSsS (06-06-08), HeLBoY (08-06-08), Jen (08-06-08), linqin_parq (20-06-08), Maçakızı (08-06-08), machine (06-06-08), MiSsCaT (22-06-08), Olimbera (06-06-08), Patriotic (06-06-08), saklap (18-06-08), serkhan_585 (20-06-08), vivace (06-06-08) |
| | #2 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.461
Forum Gücü: 84 Forum Puanı:35403 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Turkiyede yasiyan herkes turktur Geceler, ISIGIMI gömmeyin KARANLIGA |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | Artemis (06-06-08), DüşüM (16-06-08), Keşkeşan (01-07-08), Pamuk* (07-06-08), unfortunate (20-06-08) |
| | #3 |
| Cezalı Üye ![]()
Teşekkür etti: 54
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kim tarafından yapılmış bu araştırma merak ediyorum. yalnız şunu söylemeliyim ki tarih boyunca ülkenizden dışladığınız sürgünlere yolladığınız yaktığınız katliamlarla yok ettiğiniz alevilerin çok büyük bir çoğunluğu köylerde yaşamaktadır. niçin zulümden kaçmak için. kürtlere önem vermeyişiniz. doğu ve güneydoğu da köylerde yaşayan (buna yaşatılmayan da diyebiliriz) binlerce insan susuz ve halen elektriksizdir. ülkenizdeki nüfusun yüz ölçümüne bakıldığında diğer bölgelere göre büyük bir fark gösteren( yani nüfus bölü yüzölçümü büyük olan) güneydoğuya büyük önem verilmesi lazımdır. ülkenizdeki alevi ve kürtlere bu şekilde davranmamış olsaydınız sizin belirtmenize göre söyleyeyim beyefendi alevi 11 + kürt 12 =25 milyonu karşınıza almazdınız. onlarda türküm demekten mutluluk duyardı.ama ne yazıkki iş işten çoktan geçti. |
|
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.120
Forum Gücü: 210 Forum Puanı:90041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Erciyes, Elazığ Fırat ve Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki öğretim görevlileri tarafından hazırlanan rapor su anda dava dosyasında duruyor ve ilginç istatistikler içeriyor. GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #5 | |
| Cezalı Üye ![]()
Teşekkür etti: 54
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bu gün gazetesi dava dosyasını nerden çalmış. ha doğrudur sizde derin devlet vardı. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (06-06-08) |
| | #6 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.479
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
haberin başlığı neden kürtlerle ilgili sadece. ilginç
|
|
| | #7 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.485
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | başlıkta ilginç,istatistiklerde ilginç,konunun içeriğindeki bilgilerde ilginç... Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| | #8 | |
Teşekkür etti: 18.186
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82730 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Ben Aleviyim! Annem Tunceli, babam Malatya göçmeni! TÜRKÜM! Onur duyuyorum! Bu ülke uğruna ölürümde öldürürümde! Bu kanı taşıyor olmak benim için şereftir! iNCELİKLER YÜZÜNDEN! | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (12 Kişi) | нѕуη (08-06-08), *KuĞu* (07-06-08), Bυя¢U (08-06-08), bEyAzLi (08-06-08), DüşüM (16-06-08), Galiyev (19-06-08), HeLBoY (08-06-08), saklap (19-06-08), unfortunate (20-06-08), Virane (06-06-08), YaGMuR_CiNi (07-06-08), İnCi ÇiÇéKi (07-06-08) |
| | #9 |
Teşekkür etti: 3.120
Forum Gücü: 210 Forum Puanı:90041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Haberin başlıgı gayet normal tek kürt nufusunuda verebilirlerdi ama diger etnik kökenlerin nufusuda vermişler bilgilendirici olmus yani art niyet aramakta ilginc GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #10 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.479
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ararım sonuçta aydın doğan'nın gazetesi ,babamın gazetesi değil ya. Eleştirmeyeceksek ne diye tartışmaya konulmuş! :-)
|
|
| | #12 | |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37649 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Eger Sürgüne yollanmışsa Vardır bi suçu.Osmanlı tarihinde boşu boşuna sürgüne yollanan görülmemiştir. Sen kalkıp ülke sınırları içerisinde başka bir ülkeyi desteklersen seni fezaya yine yollarım... Ayrıca Aleviler köyde felan yaşamıyor şehirde yaşayanıda var Ve köylerde yaşayanların hepsinin Alevi kürt oldugunu dile getirmeye çalışmısınki buda cahilligii gözler önüne hemen seriyor... Kusra Bakma Namer her zaman aynıdır. Bugun Türküm demekten şeref duymayan böyle böyle olsaydı yine duymazdı... Arapların Çok güzel bir Atasözü Vardır... Hain Ma İflaH(hain İflah olmaz) O yüzden kendine çalı çırpı arama Yapan her zaman bulur... Saddam az vurdu sizi biz açtık sınırları.. Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür | |
|
| | #13 | |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 327
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
hmm.. ilkokul kaçtan terk ? "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (17 Kişi) | нѕуη (08-06-08), *KuĞu* (07-06-08), Artemis (06-06-08), Bυя¢U (08-06-08), bEyAzLi (08-06-08), DR_GoKiSsS (07-06-08), Maçakızı (08-06-08), n!da (06-06-08), saklap (19-06-08), serhan89 (06-06-08), storm_fatih (06-06-08), Virane (06-06-08), vivace (06-06-08), Yσкє∂!¢! (06-06-08), YaGMuR_CiNi (07-06-08), İnCi ÇiÇéKi (07-06-08), _deniz_ (06-06-08) |
| | #14 |
Teşekkür etti: 18.186
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82730 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() Dikkatimden kaçmış Xander, sağolasın. iNCELİKLER YÜZÜNDEN! |
|
| | #15 |
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37649 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | okudum görmedim allah allah Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #16 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.271
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | verilen bilgiler yanlış diye düşünüyorum...zira sayılar hatalı... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| | #17 |
Teşekkür etti: 2.547
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ortadoğu, kafkaslar ve balkanların yarısı bizdeymiş
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #18 | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 4.869
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:92981 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
"sonsuus" yanlışsız bilgileri, hatasız sayıları da senden alalım. öğrenmiş oluruz | ||
|
| | #19 |
| < |