| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Türkiye'nin Ahlaki Dejenerasyon Sorunu "dinci iktidarındaki turizm ülkesinin "kültür başkenti"ni gördünüz değil mi? avustralyalı kız, eczaneye sığındı. litvanyalı kız, pastaneye. alman kız, taksicilere. polise sığınan olmadı... çünkü polis, "pkk saldırmasın" diye, kızlara saldıranları koruyordu o sırada! geçen sene... bir rus kızı, otobüs durağının üstüne tırmanmıştı; ahtapot gibi uzanan, yılışık, arsız ellerden kurtulmak için... ayakkabısı çıkmıştı. çorabını çekiyorlardı aşağıdan... külotunu cep telefonuna kaydediyorlardı, o çığlık çığlığa yardım isterken. bir önceki sene... atv haber ’deydim. hırvat kız, bizim kameramanlara sığınmıştı. kazağı duruyordu ama, sütyeni yırtılmıştı, sütyeni. erkek arkadaşını yumruklamışlardı. söyleyemedik tabii, "bıçaklanmadığına şükredin" diye... "türkiye ’yi unutmak istiyorum" demişti bize. izledik televizyonlarda... utanıyoruz. televizyonlarda izlemediğimiz için "utanmadığımız" haberler vereyim size. 3’üncü sayfalardan. tecavüz ederken yakalandı; tecavüz henüz gerçekleşmediği için "yarım kaldı" indirimi aldı. tecavüz edip, kameraya alan kişi, "eski sevgilisi" olduğu için, indirim aldı. "tecavüzde bağırmıyorsa, rıza göstermiş sayılır" indirimi yapıldı. üvey kızına tecavüz eden baba, "kızın ruh sağlığı bozulmadığı için" indirim aldı. ormanda saldıran, ama astım krizi geçirdiği için tecavüzü başaramayan sapık, "orası ıssız bir yer, isteseydi yapabilirdi" indirimi aldı. tecavüz edip, hamile bıraktı; "zaten bakire değildi" indirimi aldı. tanımadığı birine saati soran eşini öldürdü, "cilve yaptı" indirimi aldı. "kot giyiyordu" indirimi aldı. "piercing takıyordu" indirimi aldı. “tayt giymişti" indirimi aldı. çantasında doğum kontrol hapı buldu, öldürdü , "tahrik" indirimi aldı. kadın programında "babam bana tecavüz etti" diyen kızını öldürdü , "babasını kamuoyunda rezil etti" indirimi verildi. mahkemeye takım elbiseyle gelen tecavüzcüye "iyi hal" indirimi yapıldı. ya yılbaşı rezaleti? salyalarıyla sırıtarak kızlara saldıranlar, 57’şer lira ödeyip, çıktı. aramızdalar... otobüste. vapurda. tenhada. taksim ’e dönersek... bakıyorum o güruha... terör örgütü "bomba koymasın" diye o kadar çaba harcamasa mıydık acaba? ölü sayısı çok olurdu ama... "kaybımız" pek olmazdı galiba." --yılmaz özdil-- konu ortada.. yorumlarinizi bekliyorum.. . Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse fazla birşey düşünmüyor demektir |
|
| Mesaja teşekkür eden: (16 Kişi) | acü (01-03-08), aydan (08-02-08), BigBang (08-02-08), DREWFOSTER (16-02-08), DR_GoKiSsS (08-02-08), Gıskın (07-02-08), HANNİBAL (08-02-08), Marcus T.CICERO (16-02-08), maviduss (07-02-08), Olimbera (07-02-08), RAMSES113 (09-02-08), Sk8er Boi (08-02-08), sonsuus (07-02-08), Yσкє∂!¢! (08-02-08), İstanbul (08-02-08), ~C@dY~ (07-02-08) |
| | #2 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 201
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:7818 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gerçekten utanç verici manzaralardı özellikle yılbaŞı gecesindeki olayları ertesi gün televizyondan izlediimde gerçekten, utandım BEN! utandım peki asıl utanması gerekenler Şuan nerdeler, ne yapıyorlar, utanıyorlar mı? yada eskisi gibi belkide daha fazla pislik içindeler mi?? Bu tür afedersiniz iğrençliklere bu cezalar yeterli mi? caydırıcı cezalar olması gerkmiyor mu? saten bu olaylar yaŞanıp suçluların aldığı cezaları veya serbest bırakıldıkları haberleri çıktıkça dıŞarıdaki diğerleri bunlardan ders alırlar mı? korkarlar mı? iki gün hapis yatarız en fazla, yada parası varsa (özellikle baba parası yada makamı) hallederis, babam saolsun demezler mi?!! [Bunları onlara söyletmek biraz da bizimde suçumuz değil mi? tepkimiz noldu bunlara karŞı hangimiz umursadık adam akıllı? iki gün televizyonlarda ahlak dıŞı olarak gösterildi tamam sonra herkes eski hayatına dönmedi mi? Peki dıŞarıdaki milyonlarca bayan hergün bu korku içerisinde değiller mi sizce?] hukuk sistemimizde gerçekten büyük bir boŞluk var biran önce bu cezaların yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir; zira bu olayları daha kaç kere görürüz Allah bilir.. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem. Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HANNİBAL (08-02-08) |
| | #3 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.271
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | türkiye de o kadar sorun varki elimizi bir yerden kaldırp diğer ayıbımızı kapatsak yine açıkta kalıyoruz...genel olarak bakıldığında eğitimsizlik sorunu olarak görüyorum bu durumu...halk doğuda eğitim almadan batıya geliyor sonuçta büyük eksiklikler içinde çok değişik bir dünya yeni bir ülkede sanıyor kendini...ortama çok uzak kalıyor...yeri geliyor dışlanıyor yeri geliyor saklanıyor..belli bir süre sonra alışıyor bu duruma ve artık ne utanç oluyor insanda nede başka bir duygu karın tokluğu yetiyor...bu sırada içinde baskın olarak kalmış duygular ahlak kurallarını aşıp etrafa bulaşıyor...bir yaştan sonra askerlik geliyor askerde nispeten sakinleşen ve yeni bir hayat gereksinimi duyan insana evliliğin yolu açılıyor...görücü usulü veyahut başka bir şekilde tanımadığı biriyle evleniyor...sadece cinsel isteklerini tatmin ediyor birlikte bulunduğu insanla sadece bir madde olarak görüyor artık ve psikolojik sorunlar geçim sıkıntısıyla birleşiyor...ölümler geliyor artık ve yetimler öksüzler yeniden bir serüven başlıyor...artık çocuklarının elleri ve gözleri yukarıya bakıyor ne olursa olsun dileniyor...istiyor...olmuyor yaşayamıyor yeni bir grup buluyor kendine ve artık çetenin bir üyesi olarak daha kötü bir nesil büyüyor...ve hiç olmadıkları kadar masum ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HANNİBAL (08-02-08) |
| | #4 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayvanlığın yeni tanımını yazan bu sapık ötesi varlıklar geçici bir süre kısırlaştırılarak dünyaya birde o gözle bakılmaları sağlanmalıdır..Kendileri başta olmak üzere dünya için çok hayırlı bir iş yapılmış olur..Gayet ciddiyim... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #5 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.958
Forum Gücü: 187 Forum Puanı:83050 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tecavüz'de daha neyin indirimli cezasi ya ?! idamdan baska ceza olamaz bence ya, neyse.. Peri Padişahının Kızı.. Hani kahramanlar gibi sevecekken seni Masal bitti..! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #6 | |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37649 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür | |
|
| | #7 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 8
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:105 ![]() ![]() |
Türkiye de Batılılaşma adına Batının teknoloji ve sanayisini değil , -Belki o da azda olsa -onunla beraber ve daha çok ahlaki düsturlarını aldık... Çarpık aile yapısı, içki , uyuşturucu , fuhuş.... Reçete yazılmış Kuran ve sünnet ahlakı... İlaç İslam Ahlakıdır bence... |
|
| | #8 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | her insanın yaşamaya hakkı vardır, ama İNSANIN yaşamaya hakkı vardır, insan dışı varlıkların değil..! Belli noktalardan sonra yanlış yanlışı doğuruyor... Suçların en aza inmesi için İDAM GEREKLİDİR..! ve OLMALIDIR! Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
sana katılmayabilirmiyim dostum hiç bir suç idamla cezalandırılamaz...bana göre...ne yaparsa yapsın idam olmamalıdır... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Olimbera (09-02-08) |
| | #10 | |
Teşekkür etti: 2.549
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_179141.aspx [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... | |
|
| | #11 | |
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
huzurpınarlı arkadaş senden izin isteyerek bir konuya açıklık getirmeni rica edeceğim dinde allahın verdiği canı sadece allahın alacağı var mı yok mu... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti | |
|
| | #12 |
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kişisel bireyler arasındaki sorunlar alanında var... lakin devletin vereceği hüküm bu noktada farklıdır... Olaylara biraz mantıklı bakmak gerekmekte... Adam tecavüz ediyor... Kızın tüm hayatı boyunca psikolojisi alt üst oluyor belki ruh hastası oluyor... Adama ne oluyor içeri atıyorlar... içerde yatıyor... ve birde ona devlet bakıyor... çoğu insan evsizken o adam içerde istediği gibi besleniyor... ve 2-3 sene yatıp çıkıyor.. ve hiçbirşey farketmiyor... Adam suça devam ediyor... Haklar İnsan olanlarındır... İnsan demeye yakışmayacak hayvanvari canlıların değil..! Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| | #13 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.078
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Adam zaten öldür demiyoki hadım bırak diyor.Hem Allah'ın verdiği canı haksız yere kimse alamaz.Belli kurallar vardır bunun dışına çıkanın cezası ölümdür.Tıpkı savaşlarda müslümanların kendilerini savunmaları için düşmanlarını öldürmeleri gibi.Tecavüz vakaları ağır cezalandırılsaydı ne çocuk istismarı görürdük nede liselerdeki üniversitelerdeki iğrenç olayları.Ama ben inanıyorum birgün idamın tekrar geleceğine.Zaten bazılarınızıda anlamak güç.Apo asılsınn dersiniz sonrada idam kalmalı dersiniz.Çok ilginç çelişkiler var.
... Konu Sk8er Boi tarafından (09-02-08 Saat 16:24 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (18-02-08) |
| | #14 |
Teşekkür etti: 2.549
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sen kafana göre adam öldürürsen büyük günah sebebi ne olursa olsun amma velakin adaletin vereceği karara boynumuz kıldan incedir. şeriatın kestiği parmak acımaz. kanun herkese eşit işletilir. yeteri kadar açık oldumu kapitalist düşmanı. burdaki şeriattan kasıtm kanundur. lafı başka yere çekme.
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (18-02-08) |
| | #15 |
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şeriat'ın has ve öz manası Allah yolu anlamına teşkil eder zatn Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| | #16 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.646
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yasakçı, herşey günah bir toplumda böylesine aç insanların olması çok normal... Saç telinin gösterildiği günah olan bir ülkede böyle saç telini görünce işte insanlar saldırıyorlar.. ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #17 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Amerikanın bir eyaletinde son 12 yılda suçsuz yere iadam edilen 34 kişi olunca idam cezasını kaldırdılar geçen gazete de okudum, linkini bulursam yollayacağım.. İran ve Çin de tecavüzün cezası idam, ancak dünya sıralamasında en üst sıralarda (Türkiye de var bu listede) gene bu ülkeler yer alıyorlar.. İdam cezası bir çözüm değil ne yazık ki .. Eğer öyle olmuş olsaydı bu suçun cezasının idam olduğu ülkelerde bu iş biterdi..Ancak adalet duygumuz tatmin edilmediği için biz kendi cezamızı kendimiz vermeye çalışan bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz ve mafya gibi örgütlenmeler de zaten adalet mekanizmasının yavaş ve etkisiz işleyişinden dolayı ortaya çıkmıştır.. Eve hırsız giriyor ve ev sahibi ancak ve ancak hırsız yatak odasına girerse ve bir şekilde hırsızı etkisiz hale getirirse ceza almıyor. Şöyle düşünelim ; hırsız evime girdi ve bana veya çocuğuma kötülük etti..Ben eğer adaletin hırsıza gerekli cezayı vereceğinden eminsem sanırım hırsızı etkisiz hale getirip adalete teslim etmeye çalışırım..Ama bundan emin değilsem ki örnekleri ile dolu ülkemiz (bunları bildiğimiz için yerleşiyor beynimize bir şekilde) o zaman daha bir şiddetle ve o anın getirdiği, kendimi evimi ve çocuğumu koruma iç güdüsü ile daha hırsla saldırabilirim, vurabilirim ve belki de öldürebilirim..Ben cezaevine girerim elbette ama eğer hırsız yatak odasında bize saldırmadıysa daha fazla ceza alma ihtimalim var..Bunu düşünerek adaleti yanıltmaya çalışabilirim..Mesela hırsızı salonda öldürdüysem yatak odasına taşırım ve belki de buna uygun senaryo üretebilirim vs.. Şimdi bir de tersini düşünelim ; Eve gelen hırsızı öldürenin hiç bir ceza almayacağı bir ülke olsun burası ; benim bir hısmım var veya kan davalım veya bir şekilde öldürmek istediğim birisi..Eve çağırıyorum, kitle iletişim araçlarını kullanmadan..Geliyor ve ben o kişiyi öldürüyorum..Sonra da 'hırsızdı evime girdi, tecavüze yeltendi' felan diyorum..Bu durumda ne olacak? Bazı arkadaşlar eğitim sistemi dir çözüm demişler doğru katılıyorum ancak nasıl bir eğitim sistemi ? Ben eğitim sistemimizde örneğin lisede cinsel sağlık, üreme sağlığı, insanın ve kadının hakları vs.. gibi kapsamlı konuları içeren bir müfredat görmüyorum..Ancak türbanla uğraşalım biz..Daha iyi ve hayırlı günlere vesile olacak ya ? Sanki türbanlı bir kadın tecavüze uğramazmış gibi.. Bizim semtimizde 1997 de 7 kişi bir araba çalıp, sonra da çaldıkları araba ile düğüne gitmek üzere evlerinden çıkan, Serpil öğretmen (anaokulu öğretmeni-19 yaşında) ve annesini kaçırdılar..Serpil öğretmen öldü ve annesi sakat ve kör kaldı..Hiç acımadan 47 yerinden bıçakladılar Çekmeköy ormanlarında..Tecavüz ettiler her ikisine de..Burada teknolojik faktörlerinde önemli olduğunu düşünüyorum adli sistemde çünkü Serpil öğretmen Çekmeköy ormanlarına saptıklarında farkettirmeden cep telefonundan jandarmanın numarasını çevirip, konuşamadığı için telefonu açık bırakmış..Buradan yerleri tespit edilebilirdi eğer bilgi sistemleri halkın yararına olacak bir şekilde geliştirilmiş olsa idi.. Olaydan sonra 2000 senesinde bu adamlar çıktılar Rahşan affı ile..Devlet 3 sene yatırdı bunları ama siz hele bir duvara yazılama yapın hele bi sisteme karşı gelin ne affı ya ? Senelerce içerde çürür ölürsünüz vallahi..Ama devlet kendine karşı işlenen suçları affetmezken, vatandaşa sormadan ne kadar pislik varsa affetti.. Şimdi ne oldu ? Yeniden bu tarz bir durum yaşayan insanların yakınları doğal olarak linç kültürüne sarılıyorlar..Hukuk oluyor guguk.. Gelelim tersi duruma ; ben gene birisine gıcık kaptım, yolun ortasında başladım bas bas bağırmaya 'koşun bu adam pkk lı, bayrağımızı yırttı' yada 'imdat, bu genç bana sarkıntılık etti' ne olur sizce ? Kimse bu suçluyu yakalayıp, polise teslim etmez, herkes linç eder ve belki de o insan suçsuzdur.. İşte hukuk bu yüzden gereklidir..Ülkemizdeki hukuk sisteminin getirdiği yanlışlıklarını değiştirmek ve eğitim sistemini sorgulayarak, düzelmesi için mücadele etmek kültürü ; yılan bize de dokunmadan önce olmalı.. Gerek dernekler, gerek meslek örgütleri, gerek sivil toplum kuruluşları yada siyasi görüşümüz doğrultusunda gideceğimiz partiler vs..Örgütlenmek ve mücadele etmek gerekmekte.. Yoksa yarın çok geç olacaktır ve bizim şikayet etme hakkımız olmayacaktır arkadaşlar.. Saygılarımla.. KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... Konu DREWFOSTER tarafından (09-02-08 Saat 19:52 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (10-02-08) |
| | #18 |
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | allahın karşımıza çıkardığı herşey bir imtihan değilmidir acaba...tecavüz edilecek kız imyihan edilmek için bu duruma düşmemişmidir...yada o adamı idam edecek olan bizlerin sabrımı imtihan edilmektedir.... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DREWFOSTER (09-02-08) |
| | #19 | |
yok dostum ben aponun asılmasınada karşıyım idamada karşıyım...saddamın asılmasınada karşıyım...olmamalı insanlar kendi koydukları kurallara göre insanları canlarından etmemeli...ömür boyu müebbet hapis uygundur fakat tutup bunu esnetirsen olmaz...nasıl bir sınıfta bazı kuralları esnettiğin zaman sınıf kurallarında taviz verdiğin zaman o sınıfı yönetemiyorsan bu toplum içinde böyledir...ceza varsa eğer bu esnetilmemelidir... ![]() |