DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Siyaset Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 28-07-08, 10:24 Çevrimdışı   #1
Asistan
Genel Mesajlar: 484
Teşekkür etti: 473
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:11475
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
Soru Türkiye'nin Gelecek Yörüngesi ve İlgili Dış Politika Senaryoları

Türkiye Cumhuriyeti bugün resmen başlayan karar süreci ile birlikte yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır ve yeni bir politik anlayış içerisinde adımlar atmaktadır.Bununla birlikte Türkiye'nin gelecek yörüngesi nasıl bir eğilim ve gelişim içerisinde olacaktır bunu kısa ve orta vadede uygulanacak Dış Politika anlayışından daha net görme fırsatına erişeceğiz.
Peki Türkiye'nin geleceğiyle ilgili dış politikası ne tarzda olmalıdır ve uzun vadede bir başarı için ne yapmalıdır? Ben birkaç alternatif ve olası politika anlayışı sunmak isterim;

-- Başlıca önceliği Amerika Birleşik Devletleri ile olan jeopolitik ilişkisine vereceği , Washington-merkezli bir politika,

-- AB üyeliğinin önceliğine dayanan Avrupa-merkezli bir dış politika,

-- Bakış ve eylem bağımsızlığını vurgulayan, öteki güçleri de içeren geniş yelpazede işbirliği ve stratejik etkileşimleri dengeleyen ve de güçlü bir Avrupa ve Orta Doğu bağı olan Ankara-merkezli bir dış politika.

Her ne kadar bu politika istikametlerinden hiçbiri diğerlerini tam dışlayıcı olmasa ve gerek Türk iç siyaseti ve gerekse küresel gelişmeler Türkiye'nin gideceği yönü etkileyecek olsa da , Türkiye'nin politikalarının nihai büyük yönelimi , ülkenin pratikte alacağı kararları ve yapacağı eylemleri önemli ölçüde etkileyecektir.Sizler verdiğim alternatif politik duruşlar hakkına ne düşünüyor,Hangi dış politika anlayışını daha verimli ve uzun vadede kullanılabilir buluyorsunuz?

Konu itibari ile Yardımcı olan : Graham E.Fuller(CIA Türkiye masası Eski Şefi) Yeni Türkiye Cumhuriyeti
Eski 28-07-08, 15:44 Çevrimiçi   #2
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.914
Teşekkür etti: 1.225
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:8904
_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Tabiiki 3.şık daha mantıklı.Türkiyenin gelecek stratejisi öncelikle kendi ekonomisini iyileştirmek ve halkının eğitim seviyesini yükselterek şimdikinden daha güçlü bir hale gelmeye çabalamasıdır bunu gerçekleştirirken mümkün mertebe özkaynaklar kullanılmalıdır.Askeri açıdan bakacak olursak bölgemizde ve dünyadaki güç dengeleri gözetilerek Tüm savaş araç gereçleri %90 yerli yapım olmak üzere ordumuza katılmalı.Örneğin kendi savaş uçağımızı yapabilmeliyiz.

Ancak gidişatın gösterdiği şey AB nin dümeninde giderek esaret altına alınan bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğimizdir.

Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"
Eski 28-07-08, 17:17 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi
Kemalistler

DiRENiŞ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 868
Teşekkür etti: 259
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:2616
DiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyor
3.şık diğerlerine oranlara elbette daha cazip ve uygun olanı amaaa...

Türkiye'nin tek ayağı değil ne kadar ayağı varsa çukurdadır bana kalırsa. Hangi parti gelirse gelsin, nasıl hükümet kurulursa kurulsun bu değişmeyecektir. Washington postalar, Brüksel imzayı atar Ankara'da hay hay der, bu böyle devam eder.

Bir Girdap Gibi
Bir Girdap Gib
Bir Girdap Gi
Bir Girdap G
Bir Girdap
Bir Girda
Bir Gird
Bir Gir
Bir Gi
Bir G
Bir
Bi
B
.
Eski 28-07-08, 18:43 Çevrimdışı   #4
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Birinci seçenek çok daha elverişlidir. Büyük bir müttefik olmaksızın harekete geçmek kolay olmayacaktır.
Eski 28-07-08, 21:08 Çevrimdışı   #5
Doçent
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 2.329
Teşekkür etti: 342
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:6190
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Eski 28-07-08, 21:35 Çevrimdışı   #6
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.110
Teşekkür etti: 2.549
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:25406
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Marcus T.CICERO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Birinci seçenek çok daha elverişlidir. Büyük bir müttefik olmaksızın harekete geçmek kolay olmayacaktır.
Yahu Türkiye 60 yada 70 lerdeki kendine yetmeyen ülkemiki hala birilerine dayanamadan ilerleyemeyecek kadar güçsüzde illaki bir müttefik lazım!

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden:
Bir Ben Eksiktim (29-07-08)
Eski 28-07-08, 21:41 Çevrimdışı   #7
Yard. Doçent
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Alıntı:
Tuğrul Bey´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yahu Türkiye 60 yada 70 lerdeki kendine yetmeyen ülkemiki hala birilerine dayanamadan ilerleyemeyecek kadar güçsüzde illaki bir müttefik lazım!
Neden inat ediyorsunuz. Türkiye hala kendine yetemiyor. Tarım ve sanayide durum açıktır.

Ayrıca, müttefik her zaman gereklidir. Türkiye, Birleşik Devletler gibi bir müttefiki yadsırsa sonuç büyük bir kayıp olur.
Eski 28-07-08, 21:44 Çevrimdışı   #8
Doçent
Antikapitalistler
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Evet türkiye cöl tarim yapilamaz.
Türkiyede egitim sistemi degistirilip üniversiteler bilim üretim merkezlerine cevrilip dolayisi ile sanayi de gelistirilemez, cünkü türkiyelilerin hepsi "gerizekalidir".
Bu yüzden ABD nin arkasindan gitmeliyiz!
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Eski 28-07-08, 21:46 Çevrimdışı   #9
Yard. Doçent
Alıntı:
YagmurYüreklim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Evet türkiye cöl tarim yapilamaz.
Türkiyede egitim sistemi degistirilip üniversiteler bilim üretim merkezlerine cevrilip dolayisi ile sanayi de gelistirilemez, cünkü türkiyelilerin hepsi "gerizekalidir".
Bu yüzden ABD nin arkasindan gitmeliyiz!
Mesele bu değil. Benim bunu kastetmeiğimi beni anlayan arkadaşlarımda biliyor. Olayları çarpıtmayınız.
Eski 28-07-08, 21:49 Çevrimdışı   #10
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Neden inat ediyorsunuz. Türkiye hala kendine yetemiyor. Tarım ve sanayide durum açıktır.

Ayrıca, müttefik her zaman gereklidir. Türkiye, Birleşik Devletler gibi bir müttefiki yadsırsa sonuç büyük bir kayıp olur.
Müttefik gereklidir, doğru, ama bu müttefik gizli oyunlarla ülkeyi sömürmeyecek, 5. kol faaliyetleriyle halk içinde kanser yapmayacak.

Glabal gerçeklik içinde bir milli ekonomik planla kendi yağımızla kavrulabilir, çevremize bile yetebilebiliriz. Soğuk savaş döneminde değiliz artık, Marshall yardımlarıyla geçinelim...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden:
Galiyev (29-07-08)
Eski 28-07-08, 21:56 Çevrimdışı   #11
Doçent
Antikapitalistler
Alıntı:
Mesele bu değil. Benim bunu kastetmeiğimi beni anlayan arkadaşlarımda biliyor. Olayları çarpıtmayınız.
Türkiye genc nüfuslu büyük bir ülke, her türlü imkan var, neden bu imkanlari dogru kullanip kendi özgücü ile gelismesin?
Mesaja teşekkür eden:
Eski 28-07-08, 22:00 Çevrimdışı   #12
Yard. Doçent
Türkiye'yi çok güçlü sanıyorsunuz. Oysa ekonomisi zayıf ülkenin kendisi de zayıftır. Neye güveniyorsunuz anlamıyorum.
Eski 28-07-08, 22:04 Çevrimdışı   #13
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Alıntı:
Türkiye'yi çok güçlü sanıyorsunuz. Oysa ekonomisi zayıf ülkenin kendisi de zayıftır. Neye güveniyorsunuz anlamıyorum.
Türkiyeyi zayıflatan dışa bağımlı ekonomi değilmi? Kendisi üretmeyen, giydiği donun lastiğini bile dışarıdan ithal eden, üreticisini korumayıp ucuz çin malına ezdiren, yabancı sıcak paraya ezdiren -gelen sıcak paraya karşı değilim ama böyle bir sistem ekonomiyi batırır- devlet tabiiki zayıf kalacak. Bir insanın bünyesi yedikçe, beslendikçe, kendi özkaynaklarını güçlendirdikçe güçlü kalır, aksi halde erir gider...

[Tuğrul Bey]

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Eski 28-07-08, 22:12 Çevrimdışı   #14
Yard. Doçent
Ben kendimiz gelişmeyelim demiyorum. Ancak geişmek için iyi bir ekonomik ve teknolojik desteğe ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı AB yolunda köle siyaseti izleyeceğimize, Birleşik Devletler gibi bir müttefikle anlaşarak karşılayalım diyorum.

Eski 28-07-08, 22:17 Çevrimdışı   #15
Doçent
Antikapitalistler
Alıntı:
Türkiye 58 yildir ABD ile müttefik ve senin deyiminle gercektende zayif bir ülke.
Peki 58 yilda olmayan birseyin neye dayanarak bugün hala olacagini idda ediyorsun?

Yaaa kusura bakma , satasmakta istemiyorum ama, gercekten insani cileden cikariyorsun abd yi bu denli savunarak

Yaa ABD liler birine para verse gel bizim türkiyede bol bol propagandamizi yap dese inan senden daha iyi yapamaz!

Ben neye güveniyorum, insan iradesine ve özgücüne güveniyorum...
Eski 29-07-08, 01:47 Çevrimdışı   #16
Asistan
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
dikkat

Marcus olaylara daha realist baktığı için her zamanki gibi yine yanlış anlaşılmış.
Arkadaşlar olaylara daha realist bakmalı burda kimse kimsenin savunuculuğunu yapmıyor en azından benim yanımdaki ve belirli bir duruşu olan kişiler bunu yapmıyorlar! Kişiler, Türkiye için fikirler üretiyorlar ve fikirler her ne kadar size Türkiye'nin biraz daha çekimser duruşu itibari ile mantıksız gelsede mantıklı bir noktadadır.
Türk-Amerikan ilişkileri hakkında uzun süredir dile getirilen ezberlerden biri, her iki ülkenin ''ortak bir vizyonu''paylaştığıdır.Gerçekten de bu iki ülke , geniş ve genel bir takım değerler konusunda ortak bir kanaate sahiptir.Bunların hepside ilke olarak karşı çıkılmaz değerlerdir.Dahası bu mülayim iddia , gerçek anlamını ancak detaylarda ve taktiksel uygulamalarda kazanır.Bizler hala ABD politikalarının belirli Türk çıkarlarıyla nerede örtüşüp nerede aşağı yukarı ayrıştığını sorgulamaktayız.
Türkiye ile Amerikanın Orta Doğu'da en azından prensipte, teorik olarak paylaştıkları ortak çıkarlar acaba nelerdir?Şunları göz önünde bulundurun;

* Merkezi bir yönetim altında toplanmış , barış içinde bir Irak;

* Militan olmayan , Nükleer gücü olmayan bir İran;

* Arap-İsrail uyuşmazlığının son bulması ;

* Özellikle Türkiye'yi etkilediği için , bölgede terörizmin sona ermesi;

* Radikal İslam'ın gelişme ve yayılmasının sona ermesi;

* İsrail ile iyi ilişkilerinin devam ettirilmesi, özelliklede Ticari anlamda;

* Orta Doğu'da geniş kapsamlı istikrar sağlanması;

* Bence en önemlilerinden bir tanesi olan Türkiye'ye uzanan Hazar ve Orta Asya petrol boru hatlarını geliştirerek , Türkiye'nin bir enerji dağıtım soketi haline gelmesi !

Bütün bu çıkarların hızla hayata geçirilmesi gerekir. Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye'nin kilit meseleleri ve stratejik müttefikliğinin olduğu zemin işte burasıdır! Global dünyanın farkında olduğu bu hususun sizlerinde dikkatini çekmesini umuyorum.
Dolayısıyla siyasette duyguların işi yoktur.

Washington,Bölge itibari ile Türkiye'den iyi müttefik bulamayacağını iyi bilmektedir.
Saygılarımla.
Mesaja teşekkür eden:
Marcus T.CICERO (29-07-08)
Eski 29-07-08, 01:59 Çevrimdışı   #17
Doçent
Düşünürler grubu

Lobo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.040
Teşekkür etti: 753
RepForum Gücü: 43
Forum Puanı:15468
Lobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Bence burda önerilmesi gereken politika şudur.

Türk dünyası liderleriyle acilen toplanıp Türk birliğini kurmak. Her konuda birbilerini destekleyecek bir Türk birliği ile dünyadaki güçler yerinde adını yazabilir Türkiye

Ayrilik kolay degil
Onu gel sen bana sor
Günlerim yalniz sizi
Aramakla geçiyor

İhtarlı üye....

Türkiye Sevdalısı....
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
J.Mengele (29-07-08), sfanky (29-07-08)
Eski 29-07-08, 10:10 Çevrimdışı   #18
Yard. Doçent
Arkadaşlar Türk dünyasının toplanması mümkün değildir. Bize destek verselerdi en basitinden Kuzey Kıbrıs'ı tanırlardı. Ancak bunları kendi iradeleriyle yapamazlar.

Kaçıncı yüyılda yaşıyorsunuz? Olaylara ırk açısından bakmak yıkım getirecektir. Biz olaylara kendi ülke çıkarlarımız ön plana çıkmış bir şekilde bakılmasından yanayız. Ülke çıkarlarımızın anahtarı ise Washington'un kapısındadır.
Mesaja teşekkür eden:
Eski 29-07-08, 13:04 Çevrimdışı   #19
Asistan
Alıntı:
Arkadaşlar Türk dünyasının toplanması mümkün değildir. Bize destek verselerdi en basitinden Kuzey Kıbrıs'ı tanırlardı. Ancak bunları kendi iradeleriyle yapamazlar.

Kaçıncı yüyılda yaşıyorsunuz? Olaylara ırk açısından bakmak yıkım getirecektir. Biz olaylara kendi ülke çıkarlarımız ön plana çıkmış bir şekilde bakılmasından yanayız. Ülke çıkarlarımızın anahtarı ise Washington'un kapısındadır.
Buna ilaveten söylenmesi gerekilen başka bir nokta ise Kıbrıs'ta müzakerelerin Eylül ayı itibari ile başlayacağı ve 2009 yılında planlandığı gibi Birleşik Kıbrıs Federal Cumhuriyeti'nin kurulacağıdır.Türk Birliği bu gibi hususlardan ve Türk dünyasının ister ekonomik ister kopuk ilişkileri ister Sosyal düzeninden dolayı günümüz itibari ile düşünülemeyecek bir yargıdır.

Dünya artık yeni bir düzene giriyor , Bu yeni düzen ise Global bir anlayış içerisinde gerçekleşecektir.
Artık önde gelen durum ''yeni dünya düzeni'' ile birlikte yine kendi Ülke menfaatlerinide düşünen bir Dünya Vatandaşlığıdır.

Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (29-07-08 Saat 13:09 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
Marcus T.CICERO (29-07-08)
Eski 29-07-08, 13:28 Çevrimdışı   #20
Doçent
Düşünürler grubu

Lobo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.040
Teşekkür etti: 753
RepForum Gücü: 43
Forum Puanı:15468
Lobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Türkiye yıllardır washingtonun kapısında dünyada güç olmak istiyorsan bunu bağımsız elde edeceksin. Birinin kapısına giderek değil. Çin bugün A.b.d kapısına mı giderek güç unsuru oluyor. Kore teknolojik çalışmalarına abdden izin alarak mı yapıyor. Yanı başımızdaki İran bile abdyi korkutuorsa o da bize göre güçlüdür. Demek ki şartsız ve tarafsız tek başına olacaktır. Türk dünyasıyla birleşme olmaz diyenlere de hak veriyorum. Sovyet rusyasının etkisine girdikten sonra Türk mü? rus mu? olduklarını iyice unuttular..

Ayrilik kolay degil
Onu gel sen bana sor
Günlerim yalniz sizi
Aramakla geçiyor

İhtarlı üye....

Türkiye Sevdalısı....
Mesaja teşekkür eden:
Tuğrul Bey (29-07-08)

Tags
dünya, türkiye

Konu Seçenekleri