| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent ![]() | Türkiye'nin Gerçek Gündemi: Ekonomi Bayanlar ve baylar, Son zamanlarda ülkemizdeki ekonomiyi ve dünya krizlerini gölgeleyen gelişmeler ekonomik durumun daha da kötüye gitmesinin umursanmamasına sebep oluyor. Türban üniversiteye girdi girmedi, partiler açıldı kapandı, çeteler yargılandı yargılanmadı, bildiriler yayınlandı vs. Petrolün varili kaç dolar oldu? 135! Petrolün 200 doları bulacağı neredeyse kesin gibi görünürken, biz boş gündemlerle birbirimizi yerken, ekonomimiz yani gerçek gündemimiz umursanmıyor. Bu konudaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #2 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyoruz. |
|
| | #3 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.485
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ekonominin kötüye gitmesi doğru,hatta berbat durumda,acınacak durumda bencede...Çiftçi kan ağlıyor,çay ve fındık üreticileri iflasın eşiğinde,nakliye işi yapanlar,tekstil fabrikaları kötü durumda işçi çıkarır oldu bir çok işveren ve üretici firma...Ama bunun yükü yine bizlerin omuzlarına yükleniyor...Ama değişmeyen tek şey yine hep aynı şey, türkiye gerçeğidir bu..." Zengin yine zengin,fakir daha fakir " Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saklap (04-06-08) |
| | #4 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 795
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:7413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | halk korkuyor ve parasını yastık altında saklıyor.. sorun bu.. Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım |
|
| | #5 |
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | parasını yastık altında saklayan halkmı oluyor ? yoksa halkı sömürünlermi ? halk dediğin insanların yastık altındaki paranın miktarı ne kadar olacakki ?
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| | #6 | |
| Profesör ![]()
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:7413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
piyasadaki hareketsizlik nedendir sence.. üretici neden ürün satamaz.. tüketici yoktur da o yüzden.. çoğu şirket neden haykırır.. iş yok diye.. iş neden olmaz malları satılmaz diye.. mal neden satılmaz alıcı yok diye.. alıcı neden yok.. parasını sakladığı için.. parası olmayanlar da var yastık altı yapamayacak durumu olanlarda.. benimki sadece varsayım.. avmlere gidiyorum.. dün sinemaya gittim birkaç arkadaşımla.. dükkanlar sinek avlıyordu.. tüketici yok ki.. o işveren elbet kriz var der.. Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (27-05-08) |
| | #7 | |
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü Konu ŞiYaR tarafından (27-05-08 Saat 11:34 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #8 | |
| Profesör ![]()
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:7413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() biz onları takip edersek senin dediğin gibi olur elbet.. yüzbinler 3-5 kişiyi takip edeceğine o 3-5 kişi yüzbinleri takip etsin.. eğerki böyle olursa sanırım onlar bizi takip etmek zorunda kalır ..bilmem yanılıyor da olabilirim.. Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım | |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
|
| | #10 | |
| Profesör ![]()
saygılar.. Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım | |
|
| | #11 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 473
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kriz tüm dünyada oluşan bir kaos.
Unutulmamalıdır ki içerisinde bulunduğumuz ekonomik kriz,global bir finansal krizdir ve piyasalar kaos içerisindedir.ABD'de finansal kriz "iyi yönetilmiyor". Bu da riski yükseltiyor tabii olarak. Bu dengeler içerisinde ağırlıklı olanların bazı hataları dünyaya pahallı patlamaktadır.Bu ise Global ekonominin tabii sonucudur ve vahim bir durumdur.Dünya ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyadır.Hele bir de içerisinde bulunduğumuz şu günlerde yaşanan gıda krizi ciddi sonuçlar doğurmuştur.Eğer ki Global kriz tam anlamıyla patlak verirse bunun Türkiyede şimdiki durumun ötesinde etkileri doğar. Bu kadar dünya ekonomisi ile bütünleşmiş bir ekonominin, dünyadaki resesyondan etkilenmemesi mümkün değil ve olmayacaktır. Etkilerini en çok görenler ise 2.nci ve 3.üncü dünya ülkeleri olacaktır.Bunun nedenini çıkacak yazımda daha iyi anlamış bulunacaksınız. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Marcus T.CICERO (27-05-08) |
| | #12 | |
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
|
| | #13 | |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Terör,başarısızlık,menfaatlere uymayan sözler veya aksine uluslararası arenada kazanılan bir başarı,devlet başkanlarının veya uluslararası arenada Türkiye hakkında söylemler başka bir etken;doğal felaketler v.s Borsa bunlara göre yön alır bu böyledir ve Türkiyedeki borsa bundan çok yabancı sermayeye bağlıdır çünkü bizim borsamız bize yabancı durumdadır.O kitap atma meseleside bu duruma bir örnektir çünkü yapılmaması gerekn bir yanlıştır.Bu tüm dünyada bu durumdadır.Aynısı Amerika içinde geçerlidir,Avrupa içinde.Borsa,ülke dinamiklerinden etkilenir. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Marcus T.CICERO (27-05-08), ŞiYaR (27-05-08) |
| | #14 | |
|
| | #15 |
| Asistan ![]()
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Doğrudur,otoritenin yanlış siyasetleri bu krizi meydana getiriyor.Bu günümüzde acıdır fakat dünyada bu durumdadır.Yanlış politika,yanlış sonuçlar ve ekonomideki vasat durum.Bu aslında beceriksizliğin doğal sonucudur...En basitinden kitap fırlatma olayını ben dönemin Cumhurbaşkanı olan A.Necdet Sezere yakıştıramamıştım çünkü o hareket ekonomiyi umusamayan,ülkeyi umursamayan,yanlış yerde yapılan bir davranıştı akabinde olanları hepimiz çok iyi hatırlarız zaten.Bahsettiğim budur Ülkelerdeki otoriteler gücü yanlış kullanıyorlar.Sömürücü zihnine gelince ise biliniyorki emek,alınteri v.s globalleşme ile birlikte kapitalist düzende kalkmıştır yerine kaynak,işgücü gelmiştir yani güçlü olanın güçsüzü işe güç katarak sömürmesi diyebiliriz.Yeni dünyanın yeni düzeni bu şekli almıştır.
|
|
| | #16 | |
|
| | #17 | |
| Profesör ![]()
Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım | |
|
| | #18 | |
|
| | #19 | |
| Profesör ![]()
![]() İşveren, işçiden para kazanacak tabi.. Ben 1 kazanıyorsam işverenim 10 kazanır.. Bu da normaldir.. O işi sağlayan odur.. Fikir ondadır, sermaye ondadır.. Sen ise ona işgücünü verensindir.. Emeğinin karşılığını alamamak farklıdır.. O haksız çalıştırılıp sırtından para kazanmaktır.. Emeğinin karşılığını alamayanların da çaresi var.. İşinden ayrılır ve emeğinin karşılığı verebilecek bir yere başvurur çalışmak için.. Eğer hiçbiryer emeğinin karşılığını veremediğini de söylüyorsa daha ne diyeyim ben ona ki.. Ben örneğin 2bin ytl maaş alıyorum şuanda ki çalıştığım şirkette.. Ben 2 iş günün çalıştığım da işvereninim kasasına 2bin ytl sokuyorum.. Adam(iş verenim) şimdi benim sırtımdan emeğimi hiçe sayarak ayda (22günx1000ytl=22000ytl) 22bin ytl para mı kazanıyor.. hayır.. o da onun hakkıdır.. Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım | |
|
| | #20 |