| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() Forumda uzman | Üç ABD gemisine Boğaz izni AHU ÖZYURT Washington Türkiye ile ABD arasında bir haftadır teknik müzakereleri süren Gürcistan’a insani yardım götürecek gemilerin Boğazlar’dan Karadeniz’e geçmesi konusunda anlaşmaya varıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood, dün yaptığı açıklamada, “Türkiye Gürcistan’a yardım götürecek üç geminin Boğazlar’dan geçişini onayladı. Bu gemiler iki Amerikan Donanma Gemisi ve bir Amerikan Sahil Güvenlik Gemisi’nden oluşacak” dedi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) edinilen bilgilere göre, Gürcistan’a yardım götürecek olan gemiler, ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı’nın EUCOM komutası altında bir süredir Ege Denizi’nin girişinde bekletiliyordu. Basında adı geçen USS Mercy ve USS Comfort isimli 1000 yataklı dev hastane gemileri ise Boğazlar’dan geçmeyecek. USS Mercy halen Güney Pasifik’te, USS Comfort ise Baltimore Limanı’nda bulunuyor. Her iki geminin de tonajı Montrö Antlaşması sınırlarının çok üzerinde bulunuyordu. ABD Dışişleri ve Pentagon kaynakları, üç geminin bugün Boğazlar’dan geçiş yapacağını bildirdi. ABD Dışişleri’nden yapılan açıklamaya göre, Boğazlar’dan geçecek ABD gemilerinde binlerce battaniye, çocuk maması, çocuk bezi, temizlik malzemeleri gibi ihtiyaç maddeleri bulunuyor. Ankara’da ise Washington’ın açıklaması Dışişleri tarafından doğrulandı. ![]() Ölüm...Ölüm dedigin nedirki gülüm ben senin icin yasamayi göze almisim!!!!! |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |