| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu... ÜLKÜCÜ ŞEHİDİMİZ MUSTAFA PEHLİVANOĞLU ![]() Ankara'nın Balgat semtinde oturuyor olup 22 yaşındaydı. Ülkücülük suçundan ceza evine girmiş ve idam cezasına mahkum edilmişti. Mamak askeri Cezaevi'nde yatarken bir fırsatını bularak kaçmayı başardıysa da kısa bir müddet sonra tekrar yakalandı. 12 eylül cuntası tarafından, idam edilmesi için verilen emir, 7 Ekim 1980 tarihinde Ankara merkez kapalı Cezaevi'nde yerine getirildi ve sabahın erken saatlerinde asılmak suretiyle şehit edildi. Cenazesi, Ankara Karşıyaka Mezarlığına defnedildi ![]() ARDINDAN MUSTAFA’NIN MEZARI (Mustafa Pehlivanoğlu) Mustafa’nın mezarını aradım o gün Türk Bayrağı asılı mezarlara gözüm takıldı Bunlar, asker şehitlerin yatağıydı çoğu yirmisinde hayata veda etmişlerdi yirmidört saat Kur’an okunuyormuş gördüm mezarını diz çöktüm karşısına ne de çok hatıran vardı ah! Mustafa ah! çabuk gittin be! görüş günlerinde gül açardı yanaklarında gözlerinin içi gülerdi sokulurdun yanıma anlatırdın neler konuştuğunu mektup yazardın bazen, gelen mektubu okuturdun bana bilirdim, paylaşmak isterdin mutluluğunu tuhaf biriydin be Mustafa latife yapar ara sırada kavga ederdin benimle hiç kavga etmedin ama geçmişi anlatır suçsuz olduğunu haykırırdın beni bazen yargıç, bazen savcı bellerdin de dökerdin içini suçsuz olduğunu ben bilirdim bilirdim de, mahkeme vermişti bir kez kararını idamın onaylanmıştı da gülerek gelip “bizi asacaklar” demiştin sağdan soldan sana laf atılmıştı “sandalyeni biz tekmeleriz” diye ne de çok gülmüştün hatırlıyor musun? nişanlını anlatırken başka bir dünyaya giderdin gelecekten bahsederdin, hayal kurardın, sesli düşünürdün, mest olurdun. Yargıtay cezanı onaylayınca Demiştim ki; “gel, kaçmayı dene” soğuk durmuştun “olmaz” demiştin neden böyle demiştin? sonra kaçarken bile gönülsüzdün. Suçsuzdun, tamam ama, asılacaktın. kaçmaktan başka şanın yoktu. Seni anlamalarını bekliyordun, nerde sen topun ağzındaydın nitekim öyle olmadı mı? ot bürümüştü Mustafa’nın üstünü benden konuşmamı istediğini hissediyordum anlatırım Mustafa, anlatırım annenle konuştum, o söyledi nişanlın başkasıyla evlenmiş ölüyü bekleyeni tarih yazmıyordu Mustafa, şimdi nerdedir, ne eder haberim yok, muhtemelen çoluk çocuk sahibi olmuştur, hayatın telaşı içinde yitip gitmiştir. arkadaşlar mı? ne sen sor, ne ben söyleyeyim dün yaşanmamış sanki idealizmden kaçıyor insanlar sorumluluk sıkıyor. dava mı? davayı tarif eden yazıların mürekkebi silikleşiyor cümleler okunmaz oluyor gittikçe unutuldu değerler Mustafa… Mustafa Pehlivanoğlu'nun İdamından Önce Anasına ve Babasına Yazdığı Mektup Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkinizi helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkin ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Sunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakindir. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkim varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin. Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim. Oğlunuz Mustafa 7 Ekim 1980 ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (25-05-08), 64__ayna__64 (03-08-08), bEyAzLi (25-05-08), cCcKaNKuRTcCc (26-05-08), ferdane (24-05-08), Tuğrul Bey (17-08-08), Virane (24-05-08), Yσкє∂!¢! (25-05-08), YaGMuR_CiNi (25-05-08), _ŞizofreN_ (03-08-08) |
| | #2 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.454
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:11001 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. \,\,/,/, \\ - - // (--O-O--) ----------oOOo-(_)-oOOo---------- Kendilerini bitmez cümle sananlara ufacık bir nokta. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (24-05-08) |
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha niceleri gitti, önkuzularmiz sehit oldu. Bir askeri darbe ve onca masum insanin ölümüyle sonuclanmis bir tarih. Pek duymadim adini acikcasi, umarim sucsuz umarim iyi biridir mekani cennet olsun. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (24-05-08) |
| | #4 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.271
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | arkadaşlar 12 eylül rejiminin kara bir yüzüdür bu...önüne gelenin asılması faili mechullar...amerikanın politikaları ve sayre... herkesin içinde derin acılar bırakmıştır lakin şehit kelimesi uygun düşer mi ?.. yoksa bunu Kuran da yazılan şekildemi yorumluyorsunuz Allah adına savaşan herkes şehittir diye... bir tezatlık var ya sizin Allah adına ölen arkadaşlarınız şehit ve ya şu anda kendi el bombasını elinde patlatan asker ile trafik kazasında ölen bir polis şehit... her ne olursa olsun her kim olursa olsun haksız yere ölen ve öldürülen herkes için üzülürüm... umarım haksızlık yapanlar kendi karanlıklarında kaybolurlar... saygılarımla... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| | #5 |
| Dekan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.391
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:26036 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evet birinin deginmesini bekliyordum,yoldasım yazmıış.KesinLikle 'şehit' tarzı bir ifadeye ben de karşıyım.Ayrıca o tarih karanlık birsürü işlerin döndügü,paranın gözleri bürüdügü birsürü fail-i meçhul cinayetlere sahne olmus bir zarftır.Her ne kadar devrim yolunda ölenlere 'iyi olmus gebermesi' tarzında igrenç ve aşagılayıcı yorumlar yapılsa da biz saygı çizgimizi koruyup öLenLere üzülüyoruz. SaygıLarımLa.. ![]() Hiçbir fotografımızda bu kadar içten gülemeyecegiz. hiç bir zaman $imdiki gibi içten agLamadık canımız hiç bu kadar yanmadı tanrım ne darbeler ne yangınlar kentlerde biz soluk soluk her satır boslugunda sevdamız biz vardık varız. |
|
| | #6 | |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37649 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Allah rahmet eylesin Alıntı:
Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (25-05-08) |
| | #7 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.427
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18170 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim anlamadıgım insanlar birseylere inandırılmıs ama sagcı ama solcu olmus iki kardeş karsı karsıya gelmiş kutuplaşmış her ikisi de dogru olduguna inandıgı ideallerine hizmet etmişler hizmet edenlere kim olursa olsun cokda kızmıyor hatta üzülüyorum. Benim Kızdıgım bu kutuplaşmayı insanlara bu derece zarar verecek hale getirip bundan nemalanlara işte bu noktada ister genc ister yaslı herkesin artık bilincli olup onyargılarımızı kaldırıp elimizden gelenin en iyisini yaparak seviyeyi korumalı ve Bir tek Millet olugumuzu unutmamalı unutturmamalıyız.
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (26-05-08) |
| | #8 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.549
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BİR LEYLEYİ KADİR`DE DÜŞEN DİN İÇİN YERE ŞU MATEMLİ KALBİMDEN O ÜLKÜCÜ ŞEHİDE SALDIRTMADIN SAĞKEN MÜBAREK MABEDİME UZANAN EL KIRILIR BU KUTSAL DİN`E Allah rahmet eylesin... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #9 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 832
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:13163 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
allah rahmet eylesin
Büyük Dana Buluşması 64__ayna__64 ve charisma_06[/center] |
|
| | #10 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 819
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:10741 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | aLLah rahmet eyLesin=(daha niceLeri böyLe hayatnının baharında gitti=( ''eğer 8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok güzel=)'' keşke hep 8 yaşında kalsak.. |
|
| | #11 |
| Asistan Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 96
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:846 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kaçmadı büyükleri tarafından "kaçırıldı" ama işte ülkücülerden de kurban verilmek zorundaydı darbe hazırlığındaydı ülke.. |
|
| | #12 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 331
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niye şehit diyorsunuz?
Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL |
|
| Mesaja teşekkür eden: | surperi (04-08-08) |
| | #13 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 9
Forum Gücü: 1 Forum Puanı:144 ![]() ![]() ![]() |
allah rahmet eyLesin
|
|
| | #14 |
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
roza'nın dediği gibi ölen devrimcilere geberdi iyi oldu diyorsunuz ama ölen ülkücülere şehit diyorsunuz bu adalet mi? o dönem ölenlerin sağcısı solcusu aynı emeller altında öldü, birilerine geberdi gitti deyip diğerlerine şehit demeniz ne kadar doğru olur bilmiyorum... ama biz ne olursa olsun Mehmet Pehlivanoğlu'nu saygıyla analım: Allah rahmet eylesin Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL Konu αηтιкαριтαℓιѕт tarafından (04-08-08 Saat 15:07 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Galiyev (17-08-08) |
| | #15 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 753
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Devrimcilere geberdi diyenleri kendi saygısızlığına bırak, Yalnız neden Ülkücüler ölünce şehit denir, bunu sana biraz açıklamaya çalışayım. Ne kadar kabul etmezsende devrime inanların çoğunluğu (komünistler v.b) Allah ve Allah Resül-üne inanmazlar. Ülkücülerle Devrimcilerin arasında ki en önemli farklardan biri de budur. Zafer Allah'a inanlarındır. Onun uğrunda ölenlere şehit denir... Birde saygına saygıla karşılık veririm. Yalnız, adını yanlış yazmışsın. Adı Mehmet değil Mustafadır. Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Patriotic (17-08-08), Tuğrul Bey (17-08-08) |
| | #16 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Okadar takiyorsaniz kafaya sehit kelimesini niye kendiniz hic kullanmiyorsunuz diyecegim, ozamanda din konularina girmis olacagim sonu neye cikacak bir ideolojinin dinsiz olduguna. Ardindan o ideolojiye bagli biri diyecek ki ben müslümanim diye bu böyele sürüp gidicek ![]() Sehit oldumu olmadimi bilinmez ama (Allah bilir) yinede bir konuda yorum yapmassam olmaz. Adamin mektubunda Allah kelam var, taktir edersiniz ki sehit olma ihtimali imani olmuyan birinden daha yüksek Parayi veren düdügü calar hesabi, önce bir imana gelmek gerekiyor kanimca "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Patriotic (17-08-08) |
| | #17 | |
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
nerden biliyorsun inanmadıklarını? Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL | |
|
| | #18 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 176
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:1699 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Allah rahmet eylesin bu konuda bile tarısma cıkaranları tebrik ediyorum |
|
| | #19 |
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5237 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bende tebrik ediyorum
Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL |
|
| | #20 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 176
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:1699 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |