| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Antikapitalistler ![]() | ulusal mücadele, terör ve kapitalizm ... en başından beri defalarca silahlı mücadeleye hiçbirimizin olumlu yönde bakmadığımızı söylememize rağmen hala bizleri terörist sıfatıyla yargılamaya çalışanlar var..evet biz barış istiyoruz , tüm dünya halklarının kardeşçe bir orman gibi hep birlikte üreterek hayat sürmesini istiyoruz ..ama bazıları bu isteklerimizi bile terörist bir yaklaşım olarak yorumlamaktadır ...kendi fikrimce silahlı mücadelenin ve zor kullanmanın bir insanlık suçu ve terör olduğunu düşünüyorum ..ve burada ilginçlikler içinde barış isteklerimizi dile getirirken şaşırıp kalıyoruz çoğu zaman ..çünkü teröre lanet yağdıran milyonlarca insan , ağzından salyalar akarak tüm kürtleri öldürüp bu işi çözeceğiz diye naralar atıyor ..bunun adına da ''milliyetçilik'' diyor ..o halde sen bu milliyetçilik hakkını kullanıyorsan karşı taraftaki insanların da bu hakkı kullanma yetkisi olacaktır elbet ..bu kirli savaşta ölen gençler için üzülüyoruz kürt ya da türk farkeder mi?..insan hepsi ..ve asla grubumuzdan kimse ölümler karşısında zil takıp oynar gibi sevinme naraları atmamıştır .. kurulu devlet tarafından uygulanan silahlı mücadele ve zor kullanma ile terörist bir hareket arasında pek de bir fark yoktur ..bu işi devlet sektörü adı altında yapmak insan öldürme işini meşrulaştırmıyor ...ve asla ulusal mücadele ile terörizm bir tutulmamalıdır ..ama ne yazık ki burada sosyalizmi bile terörizm ile eş tutuyorlar ..bu oldukça komik geliyor bana ..sosyalizmin kişilere ve onların keyfi davranışlarına göre yorumlanamayacağını defalarca söylemiştik aslında .. grubumuza son giren arkadaşımız ''delila'' için bazı mesajlar aldım ve hissettiğim bazı iğneli laflar da oldu şahsıma ..bunlar çok önemli değil ..ben her zaman söylediğim gibi herkesi aynı derecede değerli görüyorum ..bazılarının yaptığı gibi ''delila '' arkadşımıza küfürler ve hakaretler yağdırmak yerine (tıpkı buradaki karşıt görüşlü insanlara karşı davrandığım gibi) onu dinlemeyi tercih ediyorum ..bu da benim seçimim ..bırakın da insanlar düşündüklerini söyleyebilsinler ..belki bu böyle iş çözülür ?.. son olarak da kapitalist çarkların ve kültürel kokuşmuşluğun önüne ve insani yozlaşmanın ,birbirine yabancılaşmanın önüne geçebilmek adına herkese sınırsız ve sınıfsız bir dünyada yaşama imkanı olması dileğiyle şimdilik susuyorum .. parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() Konu troçki tarafından (08-06-08 Saat 23:10 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #2 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.480
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | E-dana farklı düşünen herkesi kapsayan bir paylaşım ve sohbet sitesi. Burada her görüşten arkadaşım var. Evet bazıları anlamak istemiyor halen. Birlik içinde olursak bazı şeylerin üstesinden geliriz. Bir şeyler üretmek,tartışmak yerine laf atmak, küfür etmekle bir yere gelinmez. ''HAYIR bir terörist istemiyoruz bu forumda diyorsunuz'' bizi kastediyorsanız ben bunlara çok gülmekle beraber bir şeyi hatırlatırım: halen buradayız. :-) Evet ya ''bu forumu sevin ya da terk edin''. :-) Bize laf atanlar ve bu vatan sadece kendilerininmiş gibi görenlerin yaptıkları yazım yanlışlarına görünce hayret ediyorum. Farklı bir dil yazanları bu kadar eleştiriyorlar oysa Türkçemizi katlediyorlar. Bir de bunları düşünün ölçün tartın. Bizi beğenmek zorunda değilsiniz. Bizi susturmaya çalışınca bizim kafamızdan düşünceler silinmiyor. Burada hepimiz bir arada farklı görüşlere sahip olsak da pek çok şey paylaşabiliyoruz. Önemli olan da bu bence. Birbirimiz kırmadan da kötü söz söylemeden de düşüncelerimizi dile getirebiliriz. Ben inanıyorum ki herkes huzurlu bir ortamda bulunmak istiyor. Son olarak diyorum ki 'hoşgörü' ortamını yaratalım arkadaşlar. Bunu o veya bu değil hep beraber yapabiliriz ancak! |
|
| | #3 |
| Cezalı Üye ![]()
Teşekkür etti: 54
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | öncelikli olarak beni aranıza aldığınız için çok çok teşekkür ederim. insanlar düşünceleriyle hiç bir şekilde yargılanamazlar ve bu düşünceleri yüzünden işgncelere uğrayan haksızlıkta kalan herkesin yanındayım. yaşadığım coğrafyada meydana gelen onca acıya rağmen sadece kürt kelimesinden dolayı bu derece nefret duyan bir forumu ilk defa görüyorum. burası nasıl bu hale geldi bilemiyorum yalnız bütün baskılara rağmen gitmeyeceğim. bize haksızlığı bırakıp gitmek olmaz. biliyorum geldiğimden bu yana öncelikle yöneticiler ve üst düzey arkadaşlar olmak üzere bir çok baskı gördüler ve bu baskılara dayanamayıp çeşitli kurallar koydular(kürtçe yazmama,profil kişiselleştirmeme gibi). bu baskılar karşısında ellerinden geldiği kadar direnmelerini onlardan istiyorum.binlerce üyesi olan bir forumun bu şekilde haksız uygulamalardan kurtularak tekrar ipi ellerine alacaklarına eminim. bende kesinlikle teröre masum insanların ölmesine karşıyım. fakat eğer bana saldırırlarsa kendimi koruyacağım elbet. yaşadığım coğrafya gereği bir çok defa silaha sarıldım çok büyük acılar gördüm. savaşın terörün hiç bir kazananı olmayacağını sadece acının ve gözyaşının olacağını biliyorum. istediğim tek şey eşitlik bütün halkların birbiriyle eşit haklara sahip olmasıdır. forumda bazı arkadaşlar türk bayrağını dahi bir malzeme olarak kullanmakta ve neredeyse o türk bayrağını silah haline getirip bizlere sıkma durumundalar.bunun gibi iğrenç davranışlardan başka birşey beklemiyordum.anlayışsızlık hat safhada.umarım ki bu durumu atlatabilir ve eşitliklere güzelliklere sevgilere ulaşabilriz. tekrar aranızda bulunmaktan mutluluk duyduğumu belirterek teşekkür ederim. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #4 | |
| Grup Lideri Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 103
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
)
| |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |