Konu Seçenekleri
Eski 18-07-08, 17:22 Çevrimiçi   #1
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.756
Teşekkür etti: 3.578
RepForum Gücü: 54
Forum Puanı:15092
RAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
USB Flash Disk Dosya Sistemi sorunu...

Öncelikli olarak selamlar tüm forum arkadaşlarıma

Benim Generic 8gb'lık bir flash diskim var.. Şu anda bu bellek 0gb olarak görünüyor..

dosya sistemi RAW görünüyor.
windowsta F sürücüme çift tıkladğımda Biçimlendirilmemiş uyarısı alıyorum.
command de
"C:\DOCUME~1\OGRENCI>format f:
F: sürücüsü için yeni disk yerleştirin
ve devam etmek için ENTER'a basın...
Dosya sistemi türü RAW.
Bu birim üzerinde kullanmak istediğiniz dosya sistemini belirtmek
için /FS anahtarını kullanın."
uyarısı alıyorum
uyarıyı uygulayınca
"C:\DOCUME~1\OGRENCI>format f:/FS:FAT32
F: sürücüsü için yeni disk yerleştirin
ve devam etmek için ENTER'a basın...
Dosya sistemi türü RAW.
Yeni dosya sistemi: FAT32.
8192M doğrulanıyor
Geçersiz ortam veya İz 0 bozuk - disk kullanılamaz."
uyarısı geliyor.
bunu fat16 ile de denedim aynı hatayı verdi.
aklıma formatın F komutu geldi.
biçimlendirmesini istediğim boyutu belirteyim dedim ama
F komutu help menüsünde yer almasına rağmen çalışmıyor.
CHKDSK dosya sistemini tanımıyor.
windows benzer şekilde biçimlendirme biterken biçimlendirme tamamlanamadı hatası veriyor.
çözüm bulamadım.
yardımızı bekliyorum.

"Senin Onurun Ka'be Değil ki Yıkılınca Kıyamet Kopsun"

yolcunum..

''''AnTi Sigara ßirLiği''''
Eski 18-07-08, 18:04 Çevrimdışı   #2
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 657
Teşekkür etti: 165
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:1681
BURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyorBURAK07 çevresinde seviliyor
Usta sen at yenisini al ama iyi bir şey al
Eski 18-07-08, 19:02 Çevrimiçi   #3
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
RAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
O çözümden önce daha iyi bir çözüm varsa onu söyleyin arkadaşlar

yolcunum..

Eski 18-07-08, 22:56 Çevrimdışı   #4
Rektör
Genç Kuvvet

Samson - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.141
Teşekkür etti: 2.731
RepForum Gücü: 118
Forum Puanı:47181
Samson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSamson tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
flaş disk yanlışlıkla çıkarıldıysa veya flaşdisk takılıyken sistem kurulduysa kendini raw dosyası olarak kabul eder ve biçimlenmemiş disk durumu olur biçimlemeye çalışınca biçimlenemez.
1.bilgisayarıma sağ tıkla yönete bas
2.disk yönetimine bas
3.aşagıda kutucukta flaş disk tanımlanan disk biriminin üzerine sağ tıkla
4.biçimlendire bas
5. kutucuktaki dosya sistemini fat yap hızlı biçimlendir kutucuğuna okey koy
6. tamam a bas geçmiş olsun bir teşekkür yeter
demiş arkidişin biri

Benzer sorunu olan bir arkidiş şöyle demiş;
Alıntı:
sorunu cözdüm..hemen yazıyorum..bizim flash xp yi bicimlendirme esnasında arada kaynadığı icin raw (ham) formatında bicimlenmis..doğal olarak bilgisayara takıldığında tepki vermiyor ve bicimlenemiyor..yapmamız gereken bu raw formatını fat32 ye cevirmek..bunun icinde bilgisayarım/yönet/disk yönetiminden bu diski bulup gereken ayarları yapmak..flash ımı geri kazandığım icin mutluyum
Bu problemle karşılaşanların büyük çoğunluğu aletlerini bir daha kullanamamışlar...

Olmazsa aşağıdaki program ile formatlamayı dene
http://download.chip.eu/tr/download_tr_176942.html
Eski 19-07-08, 10:40 Çevrimiçi   #5
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
programı daha önce denemiştim...

ayrıca verilen çareleri dos'u denemeden en önce yapılması gerekenler olarak denedim fakat olmadı.. .

yine de teşekkür ederim...

başka çare bulan varsa bekliyorumm

yolcunum..

Konu Seçenekleri