| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Antikapitalistler ![]() | Veli Küçük’ün büyük örgütü: Hizbullah! Veli Küçük’ün büyük örgütü: Hizbullah! SERHAT BARAN -ANF İSTANBUL/ 1990’lı yıllarda satır ve silahla işledikleri cinayetlerle Kürt kentlerinde korku salan Hizbullah, 47’si tutuklu 86 sanığın yargılandığı Ergenekon iddianamesinde yer alarak yeniden Türkiye’nin gündemine girdi. İddianamede Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile birlikte örgütü kurduğu belirtilen Teoman Koman paşa, Hizbullah için “PKK'ya karşı kendini koruyan dinî inançları kuvvetli vatandaşlar" ifadesini kullanmıştı. İTİRAFLAR RAPORLARDA KALDI 8 yıl önce lideri Hüseyin Velioğlu’nu öldürerek örgütü tasfiye eden devlet, askeri kamplarda eğitip eline silah ve ölüm listesi vererek sokağa saldığı cellatlarını sürekli korudu. Dönemin Batman Emniyet Müdürü Öztürk Şimşek’in ve Vali Vekili Mustafa Ali Örnek’in “Ne yazık ki Hizbullahçılar, bir dönem askerden yardım gördüler. Buradaki bazı askeri birliklerde silahlı eğitim yaptılar, lojistik destek gördüler" ifadesi, TBMM Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu raporlarına girmesine rağmen olayın üzerine gidilmedi. Aksine Batman Valisi Salih Şarman’ın gizli ödenekle Başbakan Tansu Çiller’den aldığı parayla temin ettiği takarof ve makarov marka silahlarla tetikçileri donattı. 2000’DE TASFİYE EDİLDİ 1990'lı yıllarda PKK'ye karşı kullanılan Hizbullah, diğer adıyla Hizb-i Kontra, devlet eliyle beslenip kontrol edilemez noktaya gelince 2000 yılında yine devlet tarafından tasfiye edildi. 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul-Beykoz'daki bir eve yapılan operasyonda örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürülmesiyle başlayan Hizbullah'ı tasfiye süreci, ele geçirilen belge ve bilgilerle daha da derinleşti. Ardından gerçekleşen operasyonlarla birçok kentte mezar evler ortaya çıkarıldı. HİZBULLAH ERGENEKON İDDİANAMESİ’NDE Kürt coğrafyasında PKK’ye karşı yurtseverleri katleden Hizbi-Kontra, son olarak Ergenekon İddianamesi’nde de yer aldı. “Terör Örgütleriyle Bağlantılar” başlığıyla yer alan bölümde Hizbullah’ın generaller Teoman Koman ve Veli Küçük tarafından kurulduğu bilgisine yer verildi. ‘CİNAYETLER DİYARI’ BATMAN’DA İTİRAF Hizbullah’ın, dönemin en yetkili ve etkili paşalarınca kurulduğu, güvenlik güçlerince korunduğu ve hatta ellerine silah verilerek suç işlemeye itildiği bilgisi yeni değil. Hizb-i Kontra'nın devlet eliyle beslenip bir canavar haline getirildiğinin itirafı, örgütün işlediği cinayetlerle adını "Faili meçhul cinayetler kenti"ne çıkardığı Batman'dan gelmişti. TBMM adına cinayetleri araştırmak için 1994'te kente gelen TBMM Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu, Batman Emniyet Müdürü Öztürk Şimşek'ten brifing aldı. Toplantıya, Şimşek, Komisyon Başkanı ve dönemin DYP Kırıkkale Milletvekili Sadık Avundukoğlu, SHP Malatya Milletvekili Mustafa Yılmaz, RP Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata, CHP Kars Milletvekili Atilla Hun, raportörler Akman Akyürek ve Ömer Köse'nin yanı sıra Vali Vekili Mustafa Ali Örnek katıldı. Toplantıda Emniyet Müdürü Şimşek, Hizbullah'ın nerede örgütlendiğini, nerede taban bulduğunu, ideolojilerini ve cinayet işleme yöntemlerini uzun uzun anlattı. KIŞLADA SİLAHLI EĞİTİM Bu sırada araya giren Komisyon üyeleri, herkesin neredeyse birbirini tanıdığı bir kentte işlenen yüzlerce cinayete rağmen faillerin yakalanmamasının düşündürücü olduğunu soruyor. Bunun üzerine Şimşek, şu itiraflarda bulunuyor: "Ne yazık ki Hizbullahçılar, bir dönem askerden yardım gördüler. Buradaki bazı askeri birliklerde silahlı eğitim yaptılar, lojistik destek gördüler." Komisyon üyelerinde "soğuk duş" etkisi yapan Şimşek'i, Vali Vekili Mustafa Ali Örnek, "Evet. Maalesef öyle oldu" sözleriyle onaylıyor. Ardından Şimşek, yarım kalan anlatımını tamamlıyor: "Bir ihbar aldık bu konuda. Araştırdık. Maalesef doğru çıktı. Hizbullahçılar, belli bir dönem ordudan yardım görmüşler." DOĞAN GÜREŞ OLAYI ÖRTBAS ETTİ Bu görüşmenin ardından TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a çıkan komisyon üyeleri, bir şikayette bulunuyor. Araştırmalar sırasında sık sık gündeme gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın uygulamalarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'na yapılan iki başvurudan sonuç alamadıklarını belirtiyor. Cindoruk'un Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'le kurduğu irtibat sonrası Komisyon Başkanı Sadık Avundukoğlu, Batman'daki iddiaları sorma şansı buluyor. Güreş'le görüşen Avundukoğlu'nun anlatımları karşısında hiddetlenip "Böyle bir şey olmaz. Kesinlikle doğru değildir" sözü üzerine Avundukoğlu, daha fazla ısrar etmeyip oradan ayrılıyor. GİZLİ ÖDENEKLE TAKAROF Batman Vali Vekili ve Emniyet Müdürü'nün itiraflarının ardından göreve gelen Batman Valisi Salih Şarman, dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e gönderdiği mektupla Hizbullah’ın nasıl örgütlendiğini gözler önüne serdi. Mektubunda içinde korucu ve özel harekatçıların yer aldığı Karma Özel Harekat Birliği'nin kurulduğunu belirten Şarman, bunların ihtiyaçlarının giderilmesi için yüklü miktarda para istiyor. Gizli ödenekten Çiller'in onayıyla gönderilen paralarla alınan silahlar kayıplara karışınca olay yargıya intikal ediyor. Şarman yıllarca süren yargılama sonucu 2005 yılında mahkumiyet alırken, kayıp silahların çoğunluğunu takarof marka Rus yapımı silahlar oluşturuyordu. Batman'da Hizb-i Kontra'nın işlediği cinayetlerin yüzde 99'unun bu tip silahlarla işlenmesi, silahların buraya aktarıldığının da açık kanıtı oluyordu. ABDÜLKADIR AYGAN’IN İTİRAFLARI JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın ifadeleri de Hizbullah’ın devlet tarafından korunduğunu açık bir şekilde gözler önüne serdi. Aygan’ın itirafları şöyle: "Binbaşı Cahit Aydın bizi Diyarbakır-Silvan'a bir Hizbullah faaliyetini araştırmaya gönderdi. Ben ve Kemal Ümlük gittik. Burası, Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan Yolaç (Susê) köyü. Hatta şehitlikleri de var onların. Bir sorumluları da varmış. Onun hakkında bilgi almak için karakola gittik. Karakol bilgi vermeye çekindi. ‘JİTEM Komutanı bizi gönderdi’ dedik, yine ‘yok’ dendi. ‘Silvan'a, filan adamların yanına gidin, filan tüpçü şudur, budur. Ya da ‘Emniyet'e gidin bu konuda daha bilgili’ dendi. Emniyet amiri mi, yoksa müdürü mü onun yanına gittik. ‘Komutanımız bir rapor hazırlayacak yukarıya. Hizbullah konusunda bilgi istiyor, siz daha bilgilisiniz’ dedik. O bize, ‘Vallahi çocuklar, düşmanımın düşmanı benim dostumdur. Bunlar PKK ile mücadele ediyorlar. Onların üzerine gidilmesine karşıyım’ dedi. Yani eli boş döndük. Görüştüğümüz kişi Silvan'da 1992-1994 yılları arasında görev yapıyordu. Bizi göreve gönderen komutan da o dönem görev yapıyordu." TEOMAN KOMAN’DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER Ergenekon İddianamesi’nde Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile birlikte Hizbullah’ı kurmakla suçlanan Teoman Koman paşa, örgüt üyeleri için "PKK'ya karşı kendini koruyan dinî inançları kuvvetli vatandaşlar" ifadesini kullanmıştı. ŞARMAN’IN ÇİLLER’E GÖNDERDİĞİ MEKTUP Batman Valisi Salih Şarman'ın dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e gönderdiği mektup şöyle: "Sayın Tansu Çiller, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, ilimizde, yasadışı bölücü örgüt PKK'ya karşı yürütülen mücadelede görülen boşluğu doldurmak amacıyla ilimizde oluşturulması düşünülen geçici köy korucuları ve jandarma unsurlarından oluşan Karma Özel Harekat Birliği'ne ilişkin rapor ilgi yazımızın ekinde size sunulup uygun görüşünüz alınarak bu yeni proje ilimizde uygulamaya konulmuştur. İlk etapta Gercüş, Kozluk, Sason ilçelerinde birlik unsurları için birlik karargahları kurup, yatak ve mutfak dahil karargahlar teçhiz edilmiş, birlik görev alanı geçici köy korucularının tek tip üniforma raporda belirtilen silah ve teçhizatla teçhizi sağlanıp birlikte görev alanlar bir ay süreli özel bir askeri eğitime alınarak eğitim sonrasında 3.3.1994 günü İçişleri Bakanı Nahit Menteşe'nin katıldığı bir törenle yeminleri yaptırılarak göreve başlatılmışlardır. Karma Özel Harekat Birliği unsurları PKK militanlarını karşısında bularak bölücü terör örgütü ile sağladığı temaslarda 27 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Alınan duyumlar ve bölücü terör örgütünün telsiz konuşmalarından yapılan dinlemelere göre örgüt büyük çaplı kayıplar vermiştir. Bu konuda kaynak talebimizin yerine getirilmesi için ilgililere verilen talimatımız doğrultusunda Karma Özel Harekat Birliği için ilk etapta istediğimiz 15 milyarlık paradan 5 milyarlık bölümü Valiliğimize gönderilmiş ise de talimatınız doğrultusunda bu para birliğin teçhizinde kullanılarak emriniz doğrultusunda talebimizin yerine getirileceğine olan güvenle birlik unsurlarının teçhizi ve bugüne kadar ki inşası için çeşitli yerlere borçlanılmış. Motorola şirketinden ithal edilen telsizler için Emlak Bankası'ndan ithalat kredisi kullanılarak adı geçen bankaya borçlanılmıştır... Karma Özel Harekat Birliği uygulamasının sürdürülmesi için talep ettiğimiz kaynağın kalan bölümünü acilen gönderilmesine ihtiyaç olduğu, aksi takdirde birlik unsurlarının dağıtmak zorunda kalınacağı hususlarının bilgi ve gereğini arz ederim. Salih Şarman / Haziran – 2004” ANF NEWS AGENCY Hizbullah ile devlet arasindaki bu "derin" iliskiler hakkinda ne düsünüyorsunuz? |
|
| | #2 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.079
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35280 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gerek ABDÜLKADIR AYGAN’IN İTİRAFLARI gerekse ortaya çıkan bir çok belgede hizbullahhın t.c. destekli kurulduğunu bir çok arkadaşımızın bildiği kanısındayım dönemin bürokratları ve eski askerlerin açıklamasında pkk nin bitirilmesi için kurulan bir örgüt olduğunu biliyorum...e tabi sonrada t.c nin başınada bela olduğunu hepimiz biliyoruz.. CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | YagmurYüreklim (27-07-08), ŞiYaR (29-07-08) |
| | #3 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 342
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6190 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ben bu forumlarda defalarca bunu dile getirmistim, ben demistim demeyi sevmiyorum ama, ben demistim ![]() Simdi ben bu operasyonlarin öyle 1 yilda olusmus birsey olduguna da inanmiyorum. Hatta iddanamenin yeni bittigine de inanmiyorum. Bence bu sürecin en az 2-3 yillik bir gecmisi var. Iddaname özenle hazirlanmis ve kurgulanmis, bunu anlamak icin tek bir cümle yetiyor benim acimdan, o da su: "Ergenekonun TSK ve MIT ile hicbir alakasi yoktur" |
|
| | #4 | |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.485
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
|
| | #5 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 26
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:911 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İşte bende bunu anlayamıyorum nedense bazıları piyon gibi oynuyor insanlarımızla acaba bizim hep Uydum akıllı olmamızdan mı kaynaklınıyor biri çıkıyor diyorki sizlere ozgurluk gerek dıyor benım saf ulkedasım ( bazıları) ewet ewet dıyor benımde buna ıhtıyacım vardı dıyor sonra al işte sana bir orgut bununlada bıtmıyor arkadaslar onu durdurmak ıcınde bak sızın vatanınızda bunları yapıyorlar dıyor Aynı ulkedasları bır bırıne dusuruyor ... NE OLUR PİYON olmayalım bizim duygularımızla oynanmasına ızın vermeyelım hersey sadlıktan ve egıtımsızlıkten gelıyor kımse sıze menfaaatsiz BIR ULKE VEYA baska birsey vermez inanmayın LUTFEN |
|
| Mesaja teşekkür eden: | agulasor (03-08-08) |
| | #6 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.568
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6686 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bizim burada boncuklu silahlarla oynayan bir grup çocuk var "çete"diyorlar kendilerine.... onları da veli küçük örgütlemiştir başbakanın 60 milyon dolar rüşvet verdiği ortaya çıktığı mehmet ağar'a;mumcu ile birleşmesin diye telefon konuşmalarında geçti Baykal epey rüşvet almış yıllardır....tam bu olaylar gündem oluyor...bir bomba patlıyor ki pkk iddiayı reddetmiş....gündem değişiyor.... tesadüf mü?yok canım günah keçisi oldu artık ne bulsalar atarlar üstüne bu adamların.... baykal susurluk zamanında temiz toplum kampanyası başlatmıştı basın açıklamasında yine aynını zırvaladı..... önce kendi aldığı rüşvetlerin hesabını versin..... temiz baykal istiyoruz ![]() nasıl olacaksa David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Galiyev (04-08-08) |
| | #7 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 753
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Site de ANF adlı sitenin yani pkknın yayın organın haberi yapılması ne kadar ayıptır. İnsanları kandırmak için yapılan yanlıştır. O terör örgütünü yani hizbullahı kim kurduysa iyi etmiştir. Çünkü zamanında pkkya indirdiği darbeyi unutamayan bazı kimseler şimdi nasıl da karalamak için yazılar ve konular açıyor....
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |