| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() Forumda uzman | Velilere servis aracı uyarısı A.A İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, öğrenci servisini tercih edecek velileri yeni eğitim öğretim yılı öncesi yasal ücret tarifesinin üzerinde bir fiyat ödememeleri konusunda uyardı. Bostancı, İzmir'de servis taşımacılığının İzmir Büyükşehir Belediyesinin “Servis Araçları Yönergesi”ne göre yapıldığını, ancak bazı okulların bu yönerge dışında uygulamalara gittiğini söyledi. Yönergenin bazı okullarca “göz ardı” edildiğini öne süren Bostancı, “Kapalı kapılar ardında bazı okullar yasada, yönetmelikte mevzuatta olmamasına rağmen ihale şekliyle taşımacılık yapmaya çalışmakta. İhale şekliyle öğrenci taşımacılığı yasal açıdan mümkün değildir” dedi. İzmir Servis Aracı İşletmecileri Odası Okul Taşıtı Fiyat Tarifesi'nin belirlenen yasal ücretleri gösterdiğini ifade eden Bostancı, “Belirlenen öğrenci taşıma ücretleri bazı okullarca göz ardı ediliyor, veliler tarifenin üzerinde bir ödeme yapmasınlar. Fiyat tarifesi her serviste bulunmalı, bu yasal zorunluluk. O tarifedeki fiyatın üzerinde bir fiyat söz konusu olamaz. Ayrıca taşıma ücretlerini de araç işleten dışında okul idaresi de dahil başka kimseye ödemesinler” diye konuştu. Bostancı, İzmir'de 4 bin 553 servis aracı bulunduğunu, bunun yaklaşık 2 bininin öğrenci taşıdığını bildirdi. Araçların servis yapabilmesi için “S” plakalısı bulunması gerektiğini vurgulayan Bostancı, velilerden okul servisi araçlarının arkasında “Okul Taşıtı” yazısı ve “Dur” lambasının bulunup bulunmadığını kontrol etmesini istedi. Okul servisleri dahil tüm servislerin ruhsat ve vize işlemlerinde teknik elemanlarca kontrolden geçirildiğini, servis yapmaya uygun olmayan araçlara servis taşımacılığı için izin verilmediğini belirten Bostancı, servis şoförlerinin de sabıka kayıtlarının incelendiğini, psikoteknik ve alkol-uyuşturucu bağımlılığı testinden geçirildiğini söyledi. OKUL TAŞITI FİYAT TARİFESİ İzmir'de 2008-2009 eğitim öğretim yılı için öğrenci başına belirlenen yıllık taşıma ücreti ise şöyle: Okula Uzaklığı Aylık Öğrenci Ücreti Aylık Anaokulu Ücreti --------------- ----------------------- --------------------- 0-3 Kilometre 80 YTL 105 YTL 0-6 Kilometre 105 YTL 115 YTL 0-10 Kilometre 115 YTL 135 YTL 0-20 Kilometre 165 YTL 175 YTL (HLL-MV-BŞK-DEL) ![]() Ölüm...Ölüm dedigin nedirki gülüm ben senin icin yasamayi göze almisim!!!!! |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |