| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent ![]() | Win ME'de System Restore'un içinin temizliği Bu Gün Şirketteki Kart Makinalarından Biriyle Uğrasırken Aklıma Geldi olurya ihtiyacı olan olur diye anlatmaya çalışayım kendi cümlelerimleSistemimizde bulunan Restore klasörü hem gizli ve hemde korumalı olduğundan WinME içinden tamamen temizlenemez. Silinmeye çalışınca da bazı dosyaları silmemiz mümkün olmayabilir ve artık Windows açılışlarda hata verebilir hale gelebilir. Ayrıca WinME Başlangıç disketiyle klasik DOS oturumu açmaya ve bu ortamda klasör silmeye izin vermiyor. O nedenle bir Win98 Başlangıç disketi temin edip, onunla makineyi açıp windows\command alt klasöründe bulunan deltree komutunu kullanarak restore klasörünü silebilirsiniz. Komut satırı şöyle olabilir. a : \ > c : \windows\command\deltree.exe c : \ _restore Deltree komutu dikkatli kullanılmalıdır. Başka klasörlerin silinmemesi gerekir. Yukardaki satır silme için yeterlidir. Silinme işleminden sonra makine normal olarak kapatılıp açılınca winME boş ve yeni bir Restore klasörü hazırlayacaktır. Not 1 : WinME'nin kullanabileceği RESTORE alanını sınırlanması: Bunun için Başlat - Ayarlar - Denetim Masası - Sistem - Başarım sekmesine girerek burada Restore klasörü için ayıracağımız harddisk alanını sınırlayabiliriz. Not 2 : WinME'nin RESTORE özelliğinin tamamen kaldırılması: Herkes tamamen kaldırmak istemeyebilir diye bu çözümler yazılmıştır. Windows içinden System Restore'u iptal etmek için "Başlat -Ayarlar - Denetim Masası - Sistem - Başarım - Dosya sistemi - Sorun Giderme" ye gelin en alttaki "Sistem geri yüklemeyi devreden çıkar" ın kutucuğunu işaretleyip, bilgisayarı yeniden başlatın Sonuç no woman no cry böylemi yazılıyordu hatırlamıyorum neyse birde başka bir yönüne bakalım durumun"System Restore'u ME'den tamamiyle söküp atmak için ücretsiz, ufak bir program var. ismi "System Restore Remover". http://www.majorgeeks.com/download516.html buradan inridebilirsiniz. Mükemmeldir." Not 3 : WinME'nin RESTORE özelliğinin kaldırılması neden bu kadar gereklidir ? Performans artışı ve disk alanı kazanırız ve ayrıca bu alana yerleşebilecek virüslerden korunuruz. ----------- The.`KinG |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ToutatiS (22-11-06) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |