| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi ![]() | windows kapanma v.b. sesleri değiştirmek için
burada konu açanlara hep özenmişimdir . geçenden windows dosyasının içiinde gezinirken bi şey fark ettim. ben de bi konu açmış olayım dedim.dosya uzantılarına ihtiyacınız olmayacak ama daha iyi anlamanız için onları göstermenizi öneririm. ilk olarak denetim masasında(kategori görünümü), performans ve bakıma giriyoruz. ayrıca bkz.(sol üstte) bölümünde dosyaa türleri yazan yazıya tıklıyoruz. görünüm sekmesinde, "bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" yazısı önündeki kutucuğu kaldırıp "tamam" diyoruz. şimdi masaüstünde, "bilgisayarım"ı açın. windows'un kurulu olduğu "sabit disk"i açın. yukarıda "adres" yazan bölümde C:\ veya D:\ yada başka bi harf yazıcak. o, yazının yanına "WINDOWS\Media" yazın. oradaki wav dosyalarını yenileriyle değiştireceğiz. ![]() bundan sonra bi örnek üzerinde çalışacağım. "Windows XP Kapat.wav" dosyası nasıl değişir?(windowsun başka sürümlerinde xp yerine başka birşey yazılı olabilir) ses kaydediciler genellikle wav dosyası olarak kaydederler. bu nedenle onlara özel birşey yapmamıza gerek yok. eğer istediğiniz sesin türü farklı ise, bunu tür değiştiren bi programla değiştirebilirsiniz.(dosyanın adınının sonundaki .xxx şeklinde verilen dosya türü adını 'ad değiştir' komutuyla değiştirmek bana sağlıklı bi yol gibi gelmiyo) bundan sonra yapmanız gereken şey istediğiniz dosyanın xxxxxxxx.wav şeklindeki adını klassik sesinkiyle(benimki "Windows XP Kapat.wav" şeklinde) değiştirmek.(dosya türlerinin gösterildiğinden emin olun.) son olarak adı değişmiş dosyanızı media klasörünün içine kopyalayın. size "aynı dosyadan var. değiştirmek istiyomusunuz" diye soru soracak(sormazsa adını yanlış değiştirdiniz! kontrol edin.) evet deyin. bilgisayarınızı kapatarak yeni sesinizi dinleyebilirsiniz (hoparlörü açık tutmayı unutmayın )NOT: Orjinal sesi, bi yere kopyalamayı unutmayın. gerekli olabilir The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et Konu yasaksız tarafından (31-01-08 Saat 14:27 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ∂ĩяєŋ¢ (31-01-08), Tuğrul Bey (31-01-08) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.549
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu kadar kasmaya gerek yok hani windowsun derinliklerine girmeye kadar. birinci kural; uzantı wav olmak zorunda. ikinci kural; denetim masası/klasik görünüm/ses efekti ve ses aygıtları/ses efekti/aşağıdaki listede windowsu kapat/seçili haldeyken gözat istediğimiz sesi seçip tamam/ uygula buda benden bana basit gelen yöntem. yukarıdakide doğru. [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #3 | |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 163
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2362 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() kısa yol için sağ ol. The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et Konu yasaksız tarafından (31-01-08 Saat 14:38 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #4 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Deneyelim bakalım.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |