| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Asistan ![]() | Birinci bölümün ilk dersinde Microsoft Windows XP Professional işletim sisteminin cd’den temiz kurulumunu inceleyeceğiz. İlk olarak Windows XP Professional kurulumu için gerekli minimum sistem gereksinimlerine bakalım; ·233 MHZ İşlemci ·64 MB Ram ·1.5 GB boş alan Windows XP Professional kurulumunu gerçekleştirebilmemiz için gerekli donanımları ayarladıktan sonra adım adım cd’den temiz kuruluma başlayabiliriz. 1.Adım: Microsoft Windows XP Professional Cd’ nizi cd-romumuza takıyor ve bilgisayarımızın cd ile otomatik olarak başlamasını sağlıyoruz. Eğer bilgisayarımız ayarlı değilse BIOS tan ayarlamayı yapıyoruz. Karşımıza çıkan bu ilk ekranda bilgisayarımızın donanımları denetleniyor.. 2.Adım: Bu ekranda kurulumu gerçekleştireceğimiz diski seçiyor, en az 1.5 GB olduğunu kontrol ediyoruz. Ayrıca bu ekranda farklı disk bölümleri oluşturabilir veya varolan bölümleri silebiliriz. 3.Adım: Kurulumu yapacağımız bölümü seçtikten sonra biçimlendirme ekranı açılır. Burada diski biçimlendirmemiz gerekiyor ki 4 seçeneğimiz var. Bunlar; NTFS dosya sistemi kullanarak biçimlendir (çabuk) FAT dosya sistemi kullanarak biçimlendir (çabuk) NTFS dosya sistemi kullanarak biçimlendir FAT dosya sistemi kullanarak biçimlendir Buradaki çabuk biçimlendirme seçenekleri harddiskimizdeki hataları kapatamadığı için tavsiye edilen seçenekler değildir. Ayrıca şu an için NTFS ve FAT dosya sistemlerini bilmediğinizi varsayarak, NTFS dosya sistemi ile biçimlendirmenizi tavsiye edip geçiyorum. 4.Adım: Biçimlendirme sona erdiğinde bilgisayar kendi kendine tekrar başlar ve bu ekranda bilgisayarımızın sürücüleri yüklenir. 5.Adım: Sürücülerin yüklenmesi bittiği zaman bölge ve dil seçimimizi yapıyoruz. 6.Adım: Bu bölümde bir isim ve organizasyon tanımı yazıyoruz. 7.Adım: Bu ekranda bizden ürün anahtarını girmemizi isteyecektir. 25 hanelik cd key’i girdikten sonra diğer ekrana geçiyoruz. 8.Adım: Şimdi de bilgisayarımıza vermek istediğimiz ismi ve yönetici şifresini yazıyor ve geçiyoruz. 9.Adım: Şimdi ise bilgisayarımızın saat ve tarih ayarlarını yapıyoruz, bunu burada ayarlayabileceğimiz gibi kurulum bitip sisteme giriş yaptığımız zamanda ayarlayabiliriz. 10.Adım: Bu son adımda bilgisayar önceki adımlarda vermiş olduğumuz ayarlamalara göre kuruluma başlar ve kurulumu bitirip sistemi kullanıma hazır hale getirir. [move=down] Kaya KARADAĞ [/move] boğazımda düğümsün yutkunsam gidecek off off yutkunmasam öLdüreceksin... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |