DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 14-01-08, 22:32 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

Sevda_Nehri - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.041
Teşekkür etti: 1.404
RepForum Gücü: 65
Forum Puanı:29913
Sevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ya Sizce?..

Gittikçe artış eğilimi gösteren intihar, yaralama, öldürme, cinayet, kapkaççılık, terör ve global savaş tehlikesi gibi modern çağla birlikte azgınlaşan insanın varlığını tehdit ve yok etmeye yönelik eylemlerin de dayatması ile birlikte din ve ahlak eğitimi, hem akademik hem de pratik anlamda yeniden insanlığın gündemine girmiştir. Özellikle gençler arasında İslamiyet’e ve manevi değerlere karşı büyük bir ilgi duyulmaya başlanılmıştır...

Dikkatinin kendine yöneldiği gençlik döneminde, ruh ve bedenden oluşan varlık yapısının farkına varan genç, içinde bulunduğu dünyanın sınırlılıklarına takılmadan kendini yerli yerine konumlandırabilmesi için, aşkın ve insanın varlık özüyle örtüşen evrensel değerler sistemine ihtiyaç duymaktadır. Fakat gençlik dönemindeki hakikat özlemi ve anlam arayışı, maddi değerlere ve haz kültürüne dayalı modern dünyada imkânsız gibidir....

Bu bağlamda İslam dini ve önderleri gençlere çok önem vermiş, yüce insani kemallere gençlik döneminde ulaşıla bileceğini hatırlatarak, özel bir eğitim metodu sunmuştur.

Dinamizm, fedakârlık, çalışkanlık, cömertlik, ahlak, hizmet, hicret, davet, tebliğ, cesaret… Hadislerde buyrulan örnek Müslüman gencin özellikleridir.

Arzulanan genç nesil, ahlakî ve manevî değerleri ön plana almalıdır. Sevgi, saygı, rahmet, şefkat, adalet, iyilikseverlik gibi insanı insan yapan evrensel manevî değerleri ön plana almalıdır. Gönül kazanma ve yürek fethetme görevini en tatlı dille ve en güzel metotla yerine getirmelidir...

Genç nesil, günümüzün olumsuz şartlarında kendisinin manen erimesi şöyle dursun, manen erimeye ve dejenere olmaya yüz tutan, çaresizlik ve çözümsüzlük içinde kıvranan, intihar eğilimi veya psikolojik bunalım yaşayan genç arkadaşlarını kurtarma azim ve kararlığı taşımalıdır...

Konu Hakkındaki Yorumlarınızı Bekliyorum

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
Junior_Muftu (25-01-08), Kayıp_Şair (18-01-08), Yσкє∂!¢! (15-01-08)
Eski 15-01-08, 18:17 Çevrimdışı   #2
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.694
Teşekkür etti: 1.880
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:5566
tragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
şu an ki nesilin "büyük bir çoğunluğunun" bunlarla alakası yok!

ANAMIZ AMELE SINIFIDIR
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM
HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA
BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM...
Eski 15-01-08, 22:29 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

Sevda_Nehri - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.041
Teşekkür etti: 1.404
RepForum Gücü: 65
Forum Puanı:29913
Sevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSevda_Nehri tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
tragonya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ben gayet açık konuştum,sizde biraz daha açık konuşurmusunuz?.

Kur’an-ı Kerim dünya ve ahiret mutluluğunu kazanma yollarını gösteren hidayet kapısı ve tek rehberdir..Bu yolu seçenler günümüzün olumsuz şartlarından etkilenmeyenlerdir!..

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Junior_Muftu (25-01-08), Yσкє∂!¢! (15-01-08)
Eski 15-01-08, 23:08 Çevrimdışı   #4
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.641
Teşekkür etti: 2.140
RepForum Gücü: 100
Forum Puanı:37649
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
dikkat

Alıntı:
tragonya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sen tv. den bakıp element uydurusan anca bu yorumu yaparsın lütfen araştırmadn konuşmayalım bizzat kamboçyada camiyi dolduran..
Kubada cami açan
Afrikada büyük bir köyün (Büyük)tamamının müslüman olması.
brezilyada islamı geliştiren...
Fransade günde en az 80 kişi müslman olması(bizzat Fransız müslümanla konuştım boksçu idi...)
İngiltirede daha fazla olması...
Hatta ve Hatta asyada ve rusyada bilinçsiz müslümanları mümin yapan Davet teblig cemaati vardır.
şahsen ben geçen hafta 4 gün çıktım ve bir çok şey gördüm eger müslimsen çünkü camide yatıyoruz ve ne zekat nede bir para alınıyor cebimizden paraları harcıyoruz.
müslim dememin nedeni malum kafirler camiye giremez...

oYüzden araştırma yapmadan sazan olmayın Dünyada en çok büyüyen din islamdır eger karşı şıkkın kanıtın varsa getir yoksa ben seni eger müslümansan davet ediyorum gözünle görmeye pasaportu alırsın cebine 500 dolar koyar 4 aylıgına bir ülkeye gideriz gezeriz kendi gözünle olanı görürsün dostum
Saygılar

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Junior_Muftu (25-01-08), Sevda_Nehri (15-01-08)

Konu Seçenekleri