| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | yabancı müzik
yabancı müzikte ne buluyoruzda dinliyoruz ? herkez yabancı müzikte kendine göre ne bulduğunu yazsın müziğinimi seviyoruz, anlamını bilmediğimiz sözlerimi hoşumuza gidiyor, yoksa herkez dinliyor diyemi dinliyoruz ? dinlemiyenlerde sebeplerini yazsın ![]() |
|
| | #2 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:12169 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tartışmaya Açılmıştır .
|
|
| | #3 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 290
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:13272 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yabanci müzik dinlemem daha dogrusu sözlerini anlamadigim müzikleri hangi dil olursa olsun dinlemem.Nedeni basit anlamiyorum iste ![]() Mutluluk oyununa geç kalan ölü kuşlarla geldim |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ArKaNtoS (11-02-07) |
| | #5 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 160
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:1256 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | müzikte dil farketmez müzik evrenseldir. hoşuma gittiği için dinliyorum.çoğuda kalitelidir.sadece yabancı müzik dinliyorum die bir olay kimsede yoktur bence hoşuna giden müziği herkez dinler. |
|
| | #6 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Müzik müziktir.Sözler önemliyse ve anlamıyorsak Türkçe şiir okuyabiliriz..Müziği müzik yapan altyapı,armoni,akor,makam,ölçü,ses dizini,ezgi,melodi ve bunun gibi şeylerdir.Sözlerini anlamadığınız için "shape of my heart" ı dinlemiyorsanız sizi eleştirmek değil sadece sizin için üzülmek gelir elimizden..Herşeyi hazır halde tüketmeye alıştığımız günümüz dünyasında sözlerini anlamadığımız için güzel bir müziği dinlemiyorsak bu bizim üşengeçliğimizdendir.Benim müziği hoşuma giden ve sözlerini merak ettiğim birçok parçayı üşenmeyip dilimize çevirdiğim olmuştur...Ve bunun sonucunda yabancı parçaların bazılarından ise sözlerini anladığımda soğuduğumda olmuştur..Yabancı müzik dinlememdeki en baskın sebep teknik ve temel olarak yeni bir müzik türünü ortaya koyanlarında( ben burada klasik müziği işaret etmekteyim) dolayısıyla yabancı olmasından kaynaklanmasıdır.Herşeyin (genel anlamda) orijinali en iyisi olduğuna göre...Türk müziğini herzaman dinlerim.Türk Halk Müziği ise bizim kültür varlığımızdır.Ama benim daha çok yabancı müziği tercih etmemin nedeni tamamen "TEKNİK" anlamlarda yatmaktadır...
|
|
| | #7 |
| Öğretim üyesi Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 428
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:383 ![]() ![]() ![]() ![]() |
kulaga cok hos gelio we insanin içinde bi hareketlilige yol acio bi şarkida bu onemli bence yabanci muzigi bunun için sewiorm
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | ArKaNtoS (12-02-07) |
| | #8 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.656
Forum Gücü: 252 Forum Puanı:95130 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben müziğe bakarım dile değil kanka o yüzden müziğime karışma sende rap dinliyon ne yapalım yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
| | #9 | |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.432
Forum Gücü: 124 Forum Puanı:39306 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ne buluyorsun yabancı müzikte. karışmıyorum istediğini dinle evet bende ağırlıklı olarak rap dinliyorum ama şimdi konumuz bu değil kanka ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | `Hiperaktif (12-02-07) |
| | #10 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
müziğini sevdiğim için dinliyorum ingilizce pop R&B rock gibi türlere bence yakışan bir dil bide değişiklik iyi oluyor
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #11 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eğer siz türkçe sözlü olmayan bir müziği dinleyip hoşunuza gidiyorsa, yabancı dil bilmeseniz bile bu adam veya kadın ne diyor acaba diye, internette girersiniz. Muhtemelende şarkının sözlerini bulursunuz. Ben kendi adıma en çok rock dinlerim, ama rock'ın yanında dünya müziklerinden farklı coğrafyalarından müzikler dinlerim. Örneğin bir latin amerika müziği dinlerken ne bulurum şarkıda;kendi oralarda hissediyorum. Sonuçta farklı bir renk müzikte, farklı bir yaşamın, yemenin içmenin, gezmenin aşkın, ayrılığın sonucu ortaya çıkmış duyguyu belkide hiç göremeyeceğiniz uzak bir coğrafyadaki insandan dinliyorsunuz. |
|
| | #12 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 290
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:13272 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ben enstrumental müzik dinlerim ,konumuz yabanci sözlü parcalar. Madem sizin icin sözün bir önemi yok, siirle ayni kefeye koyabiliyorsunuz enstrumental müzik dinleyin sadece Ayni mantik. Ayrica yalin sesle söylenen parcalarida cok severim, cokta etkileyicidir bazilari (öregin uzunhavalar) nasil siirle ayni kefeye koydunuz ki. Iyi niyetinizi anliyorum ama bizim icin üzülmenize gerek yok ![]() Mutluluk oyununa geç kalan ölü kuşlarla geldim |
|
| | #13 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.656
Forum Gücü: 252 Forum Puanı:95130 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tamam kankada bende rap'ı seviyorum ama kabul edelim amerikalılar bu işten daha iii anlıyor |
|
| | #14 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 46
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:113 ![]() ![]() |
yabancı müziği özellikle sözleri açısından beğendiğim için dinliyorum ama Türkçe çok daha iyi ya |
|
| | #15 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 124 Forum Puanı:39306 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
yalnızca müziklerinin güzelliğini görerek bu kanıya varmışın kanımca peki söylediklerini anlayabiliyormusun ingilizce bilsen bile bir şey anlamaycağından eminim bu yüzden kanka benim kişisel tercihim AlaTurCa RaP anladın sen onu ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | `Hiperaktif (13-02-07) |
| | #17 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 136
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:465 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yani senin mantiğina göre müzik hiç olmamali şiir dinleyelim...hi olmaz mi?
|
|
| | #18 | |
| Rektör ![]()
![]() | |
|
| | #19 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #20 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkçenin dil yapısı sondan eklemeli olduğu için Türkçe sözlü müzik yapmak daha zordur. Batı dillerinde bu sorun pek yoktur çünkü kelimeleri belirli kalıplara yerleştirerek çok da güzel çarkılar yazılabiliyor. Ayrıca yabancı müzik dinlerken MÜZİĞİ dinleyen arkadaşlara katılıyorum. Sonuçta sözler de ezginin bir parçası ve o sözleri söyleyen müzisyen kendi sesini enstrüman olarak kullanıyor. Yani bir sanatta anama babama küfrediyor diyemeyiz. Çünkü orada sözlerin anlamı ikinci planda kalıyor. Ama anlamını merak edersen o farklı tabi. Ben yabancı müzik dinliyorum çünkü Türk müziği günümüzde belli kalıpların içine sıkışmış durumda. Türk müziğini bu hale getiren medyaya da saldırıyorum buradan aslında. Benim gibileri sadece yabancı müzik dinleme zorunda bıraktığı için. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ArKaNtoS (14-02-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |