DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Müzik Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 11-02-07, 18:52 Çevrimdışı   #1
Rektör

ArKaNtoS - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12.049
Teşekkür etti: 2.432
RepForum Gücü: 124
Forum Puanı:39306
ArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
yabancı müzik

yabancı müzikte ne buluyoruzda dinliyoruz ?
herkez yabancı müzikte kendine göre ne bulduğunu yazsın
müziğinimi seviyoruz, anlamını bilmediğimiz sözlerimi hoşumuza gidiyor, yoksa herkez dinliyor diyemi dinliyoruz ?
dinlemiyenlerde sebeplerini yazsın

Eski 11-02-07, 19:01 Çevrimdışı   #2
Doçent

The.`KinG - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.399
Teşekkür etti: 1.599
RepForum Gücü: 41
Forum Puanı:12169
The.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmışThe.`KinG Rep olayını aşmış
Tartışmaya Açılmıştır .

Gözlerim , Sende Kaldı Sevdalım , Hiçkimseleri Göremiyorum ...
Eski 11-02-07, 19:06 Çevrimdışı   #3
Asistan
Antikapitalistler

Maia - ait Avatar
Genel Mesajlar: 295
Teşekkür etti: 290
RepForum Gücü: 33
Forum Puanı:13272
Maia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmış
Ödüller:
Yabanci müzik dinlemem daha dogrusu sözlerini anlamadigim müzikleri hangi dil olursa olsun dinlemem.Nedeni basit anlamiyorum iste

Mutluluk oyununa geç kalan ölü kuşlarla geldim
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (11-02-07)
Eski 11-02-07, 19:06 Çevrimdışı   #4
Yard. Doçent

BUR@K - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.063
Teşekkür etti: 413
RepForum Gücü: 12
Forum Puanı:886
BUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuşBUR@K üç beş tanıdığı olmuş
tarzını seviorm müzikleri güzel oluo
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (11-02-07)
Eski 11-02-07, 20:20 Çevrimdışı   #5
Öğretim üyesi

djborga - ait Avatar
Genel Mesajlar: 521
Teşekkür etti: 160
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:1256
djborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuşdjborga üç beş tanıdığı olmuş
müzikte dil farketmez müzik evrenseldir.
hoşuma gittiği için dinliyorum.çoğuda kalitelidir.sadece yabancı müzik dinliyorum die bir olay kimsede yoktur bence hoşuna giden müziği herkez dinler.

Copyright© DJ Productions 2006-2007. All rights reserved.
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
ArKaNtoS (11-02-07), KartofeL (14-02-07), tragonya (17-03-07)
Eski 12-02-07, 00:01 Çevrimdışı   #6
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.504
Teşekkür etti: 2.802
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Müzik müziktir.Sözler önemliyse ve anlamıyorsak Türkçe şiir okuyabiliriz..Müziği müzik yapan altyapı,armoni,akor,makam,ölçü,ses dizini,ezgi,melodi ve bunun gibi şeylerdir.Sözlerini anlamadığınız için "shape of my heart" ı dinlemiyorsanız sizi eleştirmek değil sadece sizin için üzülmek gelir elimizden..Herşeyi hazır halde tüketmeye alıştığımız günümüz dünyasında sözlerini anlamadığımız için güzel bir müziği dinlemiyorsak bu bizim üşengeçliğimizdendir.Benim müziği hoşuma giden ve sözlerini merak ettiğim birçok parçayı üşenmeyip dilimize çevirdiğim olmuştur...Ve bunun sonucunda yabancı parçaların bazılarından ise sözlerini anladığımda soğuduğumda olmuştur..Yabancı müzik dinlememdeki en baskın sebep teknik ve temel olarak yeni bir müzik türünü ortaya koyanlarında( ben burada klasik müziği işaret etmekteyim) dolayısıyla yabancı olmasından kaynaklanmasıdır.Herşeyin (genel anlamda) orijinali en iyisi olduğuna göre...Türk müziğini herzaman dinlerim.Türk Halk Müziği ise bizim kültür varlığımızdır.Ama benim daha çok yabancı müziği tercih etmemin nedeni tamamen "TEKNİK" anlamlarda yatmaktadır...
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
ArKaNtoS (12-02-07), KartofeL (17-03-07)
Eski 12-02-07, 00:18 Çevrimdışı   #7
Öğretim üyesi
Spor grubu

haSAGO - ait Avatar
Genel Mesajlar: 796
Teşekkür etti: 428
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:383
haSAGO ara sıra gören oluyorhaSAGO ara sıra gören oluyorhaSAGO ara sıra gören oluyorhaSAGO ara sıra gören oluyor
kulaga cok hos gelio we insanin içinde bi hareketlilige yol acio bi şarkida bu onemli bence yabanci muzigi bunun için sewiorm

BENİ BİRAKİN KENDİ HALİME COK BİTKİN WEDE YORGUNUM TERAPİ ORDULARİNİZİ GERİ CEKİN ARTIK
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (12-02-07)
Eski 12-02-07, 13:01 Çevrimdışı   #8

S.mod denetleyicisi

`Hiperaktif - ait Avatar
Genel Mesajlar: 17.160
Teşekkür etti: 4.656
RepForum Gücü: 252
Forum Puanı:95130
`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
ben müziğe bakarım dile değil kanka o yüzden müziğime karışma sende rap dinliyon ne yapalım yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Eski 12-02-07, 16:57 Çevrimdışı   #9
Rektör

ArKaNtoS - ait Avatar
ArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArKaNtoS tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Recruit.19´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben müziğe bakarım dile değil kanka o yüzden müziğime karışma sende rap dinliyon ne yapalım yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiii
tamam işte bende sana onu soruyorum
ne buluyorsun yabancı müzikte. karışmıyorum
istediğini dinle evet bende ağırlıklı olarak
rap dinliyorum ama şimdi konumuz bu değil kanka

Mesaja teşekkür eden:
`Hiperaktif (12-02-07)
Eski 12-02-07, 17:01 Çevrimdışı   #10
Rektör
Düşünürler grubu

~sebofan_memo~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.079
Teşekkür etti: 3.393
RepForum Gücü: 145
Forum Puanı:57946
~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
müziğini sevdiğim için dinliyorum ingilizce pop R&B rock gibi türlere bence yakışan bir dil bide değişiklik iyi oluyor

Selam doğru yolda gidenleredir

Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık,
Baygın gözlerimi aldı aydınlık,
İçimde tıkandı, kaldı aydınlık,
Bu aydınlık beni boğmak üzeredir.

1923 NFK
Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (12-02-07)
Eski 12-02-07, 17:12 Çevrimdışı   #11
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
Eğer siz türkçe sözlü olmayan bir müziği dinleyip hoşunuza gidiyorsa, yabancı dil bilmeseniz bile bu adam veya kadın ne diyor acaba diye, internette girersiniz. Muhtemelende şarkının sözlerini bulursunuz.

Ben kendi adıma en çok rock dinlerim, ama rock'ın yanında dünya müziklerinden farklı coğrafyalarından müzikler dinlerim. Örneğin bir latin amerika müziği dinlerken ne bulurum şarkıda;kendi oralarda hissediyorum. Sonuçta farklı bir renk müzikte, farklı bir yaşamın, yemenin içmenin, gezmenin aşkın, ayrılığın sonucu ortaya çıkmış duyguyu belkide hiç göremeyeceğiniz uzak bir coğrafyadaki insandan dinliyorsunuz.

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (12-02-07)
Eski 12-02-07, 19:17 Çevrimdışı   #12
Asistan
Antikapitalistler

Maia - ait Avatar
Genel Mesajlar: 295
Teşekkür etti: 290
RepForum Gücü: 33
Forum Puanı:13272
Maia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmışMaia Rep olayını aşmış
Ödüller:
Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Müzik müziktir.Sözler önemliyse ve anlamıyorsak...

Ben enstrumental müzik dinlerim ,konumuz yabanci sözlü parcalar. Madem sizin icin sözün bir önemi yok, siirle ayni kefeye koyabiliyorsunuz enstrumental müzik dinleyin sadece Ayni mantik. Ayrica yalin sesle söylenen parcalarida cok severim, cokta etkileyicidir bazilari (öregin uzunhavalar) nasil siirle ayni kefeye koydunuz ki. Iyi niyetinizi anliyorum ama bizim icin üzülmenize gerek yok

Mutluluk oyununa geç kalan ölü kuşlarla geldim
Eski 12-02-07, 20:06 Çevrimdışı   #13

S.mod denetleyicisi

`Hiperaktif - ait Avatar
`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`Hiperaktif tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
tamam kankada bende rap'ı seviyorum ama kabul edelim amerikalılar bu işten daha iii anlıyor
Eski 12-02-07, 20:18 Çevrimdışı   #14
Stajyer

Death_Knight - ait Avatar
Genel Mesajlar: 141
Teşekkür etti: 46
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:113
Death_Knight ara sıra gören oluyorDeath_Knight ara sıra gören oluyor
yabancı müziği özellikle sözleri açısından beğendiğim için dinliyorum ama Türkçe çok daha iyi ya

Save all your prayers..I think we lost today..There's no morning after..And no one's around to blame!
Eski 12-02-07, 23:15 Çevrimdışı   #15
Rektör

ArKaNtoS - ait Avatar
Alıntı:
Recruit.19´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tamam kankada bende rap'ı seviyorum ama kabul edelim amerikalılar bu işten daha iii anlıyor
amerikalılar daha iyi anlıyor derken onların
yalnızca müziklerinin güzelliğini görerek bu kanıya varmışın kanımca
peki söylediklerini anlayabiliyormusun
ingilizce bilsen bile bir şey anlamaycağından eminim
bu yüzden kanka benim kişisel tercihim AlaTurCa RaP anladın sen onu

Mesaja teşekkür eden:
`Hiperaktif (13-02-07)
Eski 13-02-07, 13:57 Çevrimdışı   #16

S.mod denetleyicisi

`Hiperaktif - ait Avatar
Ödüller:
anladım kanka alaturka rap
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (13-02-07)
Eski 13-02-07, 16:07 Çevrimdışı   #17
Asistan

seboist - ait Avatar
Genel Mesajlar: 298
Teşekkür etti: 136
RepForum Gücü: 5
Forum Puanı:465
seboist ara sıra gören oluyorseboist ara sıra gören oluyorseboist ara sıra gören oluyorseboist ara sıra gören oluyorseboist ara sıra gören oluyor
yani senin mantiğina göre müzik hiç olmamali şiir dinleyelim...hi olmaz mi?

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur...N.F.K.
Eski 13-02-07, 16:17 Çevrimdışı   #18
Rektör

ArKaNtoS - ait Avatar
Alıntı:
seboist´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yani senin mantiğina göre müzik hiç olmamali şiir dinleyelim...hi olmaz mi?
kimin mantığına göre bi belirt istersen ???

Eski 14-02-07, 00:49 Çevrimdışı   #19
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.504
Teşekkür etti: 2.802
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
Maia´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ben enstrumental müzik dinlerim ,konumuz yabanci sözlü parcalar. Madem sizin icin sözün bir önemi yok, siirle ayni kefeye koyabiliyorsunuz enstrumental müzik dinleyin sadece Ayni mantik. Ayrica yalin sesle söylenen parcalarida cok severim, cokta etkileyicidir bazilari (öregin uzunhavalar) nasil siirle ayni kefeye koydunuz ki. Iyi niyetinizi anliyorum ama bizim icin üzülmenize gerek yok
Dostum hiçbirşeyi aynı kefeye koymuyorum sözler ve müzik beraber olmalıdır... Ama müziğin şarkının sözlerinden daha önemli olduğuna inanıyorum..Pink Floyd başta olmak üzere bazı gruplar sözlerle müziği inanılmaz bir bilinç düzeyinde harmanlamışlar..Yada Mazhar Fuat Özkan'ın "bu sabah yağmur var istanbulda" şarkısına kim birşey söyleyebilir..Ben sadece sözlerini anlamıyorum diye yabancı müzik dinlememeni anlayamadım..Bir önceki yazımda seni birebir kastetmemiştim..Genel konuşmuştum..Kimsenin görüşünü yargılamıyorum sadece fikrimi söylüyorum.Görüşümde ısrar ediyorum;bir şarkıdan müziği çıkarırsanız geriye ne kalır?...
Eski 14-02-07, 09:01 Çevrimdışı   #20
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.785
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:12486
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Türkçenin dil yapısı sondan eklemeli olduğu için Türkçe sözlü müzik yapmak daha zordur. Batı dillerinde bu sorun pek yoktur çünkü kelimeleri belirli kalıplara yerleştirerek çok da güzel çarkılar yazılabiliyor. Ayrıca yabancı müzik dinlerken MÜZİĞİ dinleyen arkadaşlara katılıyorum. Sonuçta sözler de ezginin bir parçası ve o sözleri söyleyen müzisyen kendi sesini enstrüman olarak kullanıyor. Yani bir sanatta anama babama küfrediyor diyemeyiz. Çünkü orada sözlerin anlamı ikinci planda kalıyor. Ama anlamını merak edersen o farklı tabi.
Ben yabancı müzik dinliyorum çünkü Türk müziği günümüzde belli kalıpların içine sıkışmış durumda. Türk müziğini bu hale getiren medyaya da saldırıyorum buradan aslında. Benim gibileri sadece yabancı müzik dinleme zorunda bıraktığı için.

Başar Demirsoy.
Mesaja teşekkür eden:
ArKaNtoS (14-02-07)

Konu Seçenekleri