DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Diğer Tartışmalar

Konu Seçenekleri
Eski 27-04-08, 16:37 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 696
Teşekkür etti: 1.084
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:12706
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
isaret Yaşlanmak mı?

YAŞLILIK

Yaşlanmak yeni bir işe başlamaktır. (Goethe )

1. Peki siz yaşlanmakdan korkuyormusun? 2. Her yıl seve-seve geçirdiyimiz doğum günleri daha bir yıl yaşlanmamızı bildirmiyor mu? 3. Yaşlılarla genç nesil arasındakı kavgayla bağlı ne düşünüyorsunuz? 4. Onu yaşlı halinde de mi bu kadar seveceksiniz?
Son yıllarda tıbbın gelişmesi, bireyin kendine ve yaşamına daha fazla değer vermesiyle ortalama insan ömrü uzamış, dünyada nüfus ise artmıştır. 2010 yılında dünya nüfusunun %7.3'ünün 65 yaşın üstünde olacağı öngörülmektedir. ( Edirne 2000 Geriatri kongresi )

Yaşlılık dönemi 65 yaş ve üzeri olarak kabul edilir. Algılamada yaşlanmayla birlikte bir azalma, yaratıcı yeteneklerde bir azalma, dikkatsizlik, daha yavaş düşünme hızı görülebilir. Buna karşın yaşam deneyimleri ile birey zenginleşmiş olduğundan, iyi bir değerlendirme ve zengin konuşma dili ise kazançlarıdır. Öğrenme yeteneğindeki azalmaya, hareketlerindeki yavaşlama da eşlik edebilir. Ribot kanununa göre, yaşlılarda daha önce edinilen bilgiler sağlam kalır ve yeni öğrenilen bilgiler çabuk unutulur.
Zihinsel değişikliklere paralel olarak, kişilikte de değişiklikler oluşabilir. Yeni durumlara uyum sağlayabilme, yeni düşünceleri kabul etmede güçlük yaşayabilir. Çevreye karşı daha az ilgili, kendi bedenine ve kendine karşı daha ilgili olup, ilişkilerde daha derin ve seçici olabilirler. Yeniliklerden ürkebilirler ve eski yaşamlarını özleyerek genç nesille aralarındaki uzaklık artamaya başlayabilir.

Yaşlılıkla birlikte bedende fiziksel yakınmalar da artar. Sağlıklarına aşırı önem verme, her gün bir hastalıktan söz edip, sık sık doktora başvurmalar artabilir.Ayrıca aşırı tutumluluk, kişisel eşyalarına karşı bağımlılık geliştirebilirler.

Yaşlılık bireyin geçmişini de daha sıklıklasorguladığı bir dönemdir. Kişi geçmişinde kendisine doyum veren bir hayat yaşamışsa, hedeflerine, isteklerine, ideallerine yaklaşabilmişse, yaşlılığı daha kolay kabullenir. Üretkenlik döneminde yapamadığı etkinliklere katılabilir. Seyahat etmek, okumak, Artık daha genişlemiş olan ailesine ve arkadaşlarına zaman ayırmak gibi, yaşamını zenginleştiren şeyler yapabilir.

Yaşlılığı kabullenme her bireyin dinamiklerine göre değişir. Maddi olarak güvencesi olması ya da az olması, ailesi ve dostları içinde sevdiği kişileri kaybetmiş olması, kendini fazlalık olarak hissetmesi, yakınlarına yük olduğunu varsayması yaşlı kişileri etkileyebilir. Huzursuz bir dönem başlayabilir ve yaşlı kişi depresyona girebilir.

Alıntı:
Fersa´isimli üyeden Alıntı
26 Subat 2009

Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü.

Unutmadık!

"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
And (27-04-08), BigBang (28-04-08), Marcus T.CICERO (27-04-08), Smyrna (28-04-08), _canözüm_ (27-04-08)
Eski 27-04-08, 16:56 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi
Huzur Pınarı

Şidaam - ait Avatar
Genel Mesajlar: 589
Teşekkür etti: 201
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:7818
Şidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmışŞidaam yememiş içmemiş konu açmış

1. Peki siz yaşlanmakdan korkuyormusunuz? Hayır
2. Her yıl seve-seve geçirdiyimiz doğum günleri daha bir yıl yaşlanmamızı bildirmiyor mu? Yaşlanmamızın değilde büyüdüğümüzün göstergesi olarak görüyorum bu yaşta.
3. Yaşlılarla genç nesil arasındakı kavgayla bağlı ne düşünüyorsunuz? Zaman değiştifarklılıkların getirdiği anlaşmazlııkların olması doğal önemli olan saygıyı elden bırakmamak yinede.
4. Onu yaşlı halinde de mi bu kadar seveceksiniz? Kimi sorduğunabağlı.

Güzel konuydu teşekkürler.

Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken,
Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!!

Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem.
Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem!

Mesaja teşekkür eden:
Jen (27-04-08)
Eski 27-04-08, 17:27 Çevrimdışı   #3
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Yaşlanmak zihinsel olarak gelişmektir. Yaşlanmak iyidir ve son derece gereklidir. Gençliğin avantajı ise daha hızlı öğrenilebilmesidir.

Açıkçası ben bu işi zihinsel açıdan sorgulamayı daha uygun buluyorum.
Mesaja teşekkür eden:
Jen (27-04-08)
Eski 27-04-08, 17:36 Çevrimdışı   #4
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:

Alıntı:
26 Subat 2009

Unutmadık!

Eski 28-04-08, 00:31 Çevrimdışı   #5
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.504
Teşekkür etti: 2.802
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Yaşlandığımızda geriye dönüp bakarsak ve bazı şeylerin anlamı olduğunu düşünürsek boşuna yaşlanmamış oluruz..Ben nasip olurda yaşlanırsam "iyikilerim" "keşkelerimden" çok olur umarım...

Mesaja teşekkür eden:
Jen (28-04-08)
Eski 28-04-08, 14:28 Çevrimdışı   #6
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Ruhsal Durumum:
isaret

Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yaşlandığımızda geriye dönüp bakarsak ve bazı şeylerin anlamı olduğunu düşünürsek boşuna yaşlanmamış oluruz..Ben nasip olurda yaşlanırsam umarım...
evet bence de iyi yaşam "iyikilerin" "keşkelerden" çok olmasıdır..

Alıntı:
26 Subat 2009

Unutmadık!

Konu Jen tarafından (28-04-08 Saat 14:31 ) de değiştirilmiştir..

Konu Seçenekleri