| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]() | YAŞLILIK Yaşlanmak yeni bir işe başlamaktır. (Goethe ) 1. Peki siz yaşlanmakdan korkuyormusun? 2. Her yıl seve-seve geçirdiyimiz doğum günleri daha bir yıl yaşlanmamızı bildirmiyor mu? 3. Yaşlılarla genç nesil arasındakı kavgayla bağlı ne düşünüyorsunuz? 4. Onu yaşlı halinde de mi bu kadar seveceksiniz? Son yıllarda tıbbın gelişmesi, bireyin kendine ve yaşamına daha fazla değer vermesiyle ortalama insan ömrü uzamış, dünyada nüfus ise artmıştır. 2010 yılında dünya nüfusunun %7.3'ünün 65 yaşın üstünde olacağı öngörülmektedir. ( Edirne 2000 Geriatri kongresi ) Zihinsel değişikliklere paralel olarak, kişilikte de değişiklikler oluşabilir. Yeni durumlara uyum sağlayabilme, yeni düşünceleri kabul etmede güçlük yaşayabilir. Çevreye karşı daha az ilgili, kendi bedenine ve kendine karşı daha ilgili olup, ilişkilerde daha derin ve seçici olabilirler. Yeniliklerden ürkebilirler ve eski yaşamlarını özleyerek genç nesille aralarındaki uzaklık artamaya başlayabilir. Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | And (27-04-08), BigBang (28-04-08), Marcus T.CICERO (27-04-08), Smyrna (28-04-08), _canözüm_ (27-04-08) |
| | #2 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 201
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:7818 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 1. Peki siz yaşlanmakdan korkuyormusunuz? Hayır ![]() 2. Her yıl seve-seve geçirdiyimiz doğum günleri daha bir yıl yaşlanmamızı bildirmiyor mu? Yaşlanmamızın değilde büyüdüğümüzün göstergesi olarak görüyorum bu yaşta. ![]() 3. Yaşlılarla genç nesil arasındakı kavgayla bağlı ne düşünüyorsunuz? Zaman değiştifarklılıkların getirdiği anlaşmazlııkların olması doğal önemli olan saygıyı elden bırakmamak yinede. 4. Onu yaşlı halinde de mi bu kadar seveceksiniz? Kimi sorduğunabağlı. ![]() Güzel konuydu teşekkürler. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem. Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Jen (27-04-08) |
| | #3 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yaşlanmak zihinsel olarak gelişmektir. Yaşlanmak iyidir ve son derece gereklidir. Gençliğin avantajı ise daha hızlı öğrenilebilmesidir. Açıkçası ben bu işi zihinsel açıdan sorgulamayı daha uygun buluyorum. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Jen (27-04-08) |
| | #4 | |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.084
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:12706 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | |
|
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaşlandığımızda geriye dönüp bakarsak ve bazı şeylerin anlamı olduğunu düşünürsek boşuna yaşlanmamış oluruz..Ben nasip olurda yaşlanırsam "iyikilerim" "keşkelerimden" çok olur umarım...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Jen (28-04-08) |
| | #6 | ||
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.084
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:12706 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин Konu Jen tarafından (28-04-08 Saat 14:31 ) de değiştirilmiştir.. | ||
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |