| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı? | |||
| Evet...Yeni bir anayasa gerekli... | | 26 | 68,42% |
| Hayır...Mevcut anayasa yeterli... | | 9 | 23,68% |
| Fikrim yok... | | 3 | 7,89% |
| Oylayanlar: 38. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı?
Yeni bir anayasaya ihtiyaç var mı?
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 201
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:7818 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yeni anayasaya direk değil ama var olan anayasanın ciddi bir düzenlemeye ihtiyacı var bence. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem. Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (25-03-08) |
| | #3 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.285
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7382 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | anayasa düzenlenmelidir...1982 anayasası çok ağır bir anayasadır...laiklik ilkesi korunmak şartıyla büyük bir düzenleme yapılmalı...eşitlik...demokrasi...haklar için çerçeve genişletişlmeli...kişisel ayrıcalıklar azaltılmalıdır... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... ÇEVRİMDIŞI |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #4 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayır...Mevcut anayasa yeterli... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #5 |
Teşekkür etti: 442
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:825 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yeni bir anayasana acil ihtiyaç var ama bunun dinci takımının hazırlamaması lazım adam gibi bir sivil anayasa oluşturulması gerekiyor Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| | #6 |
Teşekkür etti: 1.285
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7382 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... ÇEVRİMDIŞI |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Scнiивея (25-03-08) |
| | #7 |
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ne diyim yağmurdan kaçarken doluya yakalanma tehlikesi var AKP hazırlamasın diye dedim mecburen AKP hazırlıyacana böyle kalsın.... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (25-03-08) |
| | #8 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
82 deki anayasaya anayasa bile diyemiyorum belge diyelim!koltuga oturan kendine göre ayarlıyor yasaları nasılda kadrolaştık kara fatmalar heryerde gezinip duruyor bu bir hal yoluna koyulmalı bu da su anki cogunlukla asla mümkün deil! ayrıca konu baslıgı cok genel belli bir konu üzerindeki deişiklikleri yada gerekleri konusursak daha etkili olabilir!çünkü bu sekilde 10larca konu acılacak! genel bir soruya bende genel bir cewap wererek deiştirilmesi gerektigini düşünüyorum ama önemli olan yasayı kmlerin deiştirdigidir! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #9 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.080
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35280 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 82 anayası tamamen bir ülkenin halkına getirilen bir yasaklar sinsilesidir....bu anayasa her yönüyle darbeyi meşru kılmak için yapılmış ve dönemin tüm hak ve hürriyetlerini kısıtlamakla kalmamış darbe ile başa gelen cuntanın kahraman gibi görülmesi sonucunu doğurmuştur... bu anayasa tabiki değiştirilmeli hak ve hürriyetleri verildiği düşünce özgürlüğünün suç olmaktan çıkarıldığı bir anayasa yürürlüğe konmalıdır.. CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) |
| | #10 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.096
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yeni bir anayasaya tabiki ihtiyaç var ama bu değişikliği AKP'nin yapmasına karşıyım=( kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #11 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 160
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:1021 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yeni bir anayasa elbette gerekli... Şuan ki anayasa o kadar değiştirildi ki yamalı bir bohça haline geldi. Artık gereksinimlere cevap verecek durumdan çıktı. Fakat yeni oluşmasını istediğimiz anayasada insanların kendi çıkarlarını değil toplum çıkarlarını gözetmesi gerekiyor. buna Dokunulmazlıklarda dahil... Gece oldu.Sözüm bitti, uykum geldi, yatağım boş, üşüyorum NERDESİN... |
|
| | #12 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 125
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:541 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır önceki anayasa 61 anayasasını değiştirmek için yapılmıştır. Yani bir bütünselliği yoktur.acil durum anayasasıdır. Anayasayanın niteliğine ve değiştirilmesine gelirsek yoruma kapalı nesnel bir anayasa olmalıdır. Cumhuriyetin temel ilkelerinden ödün verinilmemelidir. Hazırlanışı şeffaf olmalıdır(şimdiki gibi değil yani) Ama ortada bir sorun var önceki anayasa %92 ile kabul edilmiştir. Ve akp demokrasi anlayışına göre kimin yüzdesi daha fazlaysa onun söz söyleme hakkı vardır. Dolayısıyla bu anayasayla bir 60 yıl daha idare etmemiz gerekir ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sev_cak (26-03-08) |
| | #13 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.147
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Akp 7 başlı ejderha oldu mübarek ![]() Sanırsam Gerekli Yeni AnA Yasa... Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #14 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.147
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Akp 7 başlı ejderha oldu mübarek ![]() Sanırsam Gerekli Yeni AnA Yasa ... Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #15 | |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 160
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:1021 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ama bu ejderha yakında kendinide yakacak farkında değil.... Gece oldu.Sözüm bitti, uykum geldi, yatağım boş, üşüyorum NERDESİN... | |
|
| | #16 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.172
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26868 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Genç Parti hazrLasın anayasayı Kadehte yansimama baktim ayakLi bir kanıtım Kadin dergiLeri testLerinde her soruya yanıtım.. |
|
| | #17 |
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | parti kapamak 1YTL ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Metu İz baCK (26-03-08) |
| | #18 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 45
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:508 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkiye'de Anayasa var mı merak ediyorum? Çünkü Devlet Dairelerinde siyasi simge yasak olmasına rağmen türbanlı çalışanlar var. Bu yüzden anayasa uygulanmıyor. Bu nedenle hangi anayasadan bahsediyoruz?
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | delkray (27-03-08) |
| | #19 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.054
Forum Gücü: 87 Forum Puanı:30559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Anayasanın değişmesi gereken yanlarıda var, aynen kalması gereken yasalarda... Yeni anayasayı akp'nin yapmasını istemiyorsunuz. Bizde veya bende chp-dsp gibi partilerin yapmasını istemiyorum. Ozaman orta yol mevcut anayasayla devam etmek... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #20 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.078
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sivil bir anayasaya ihtiyaç var.Türkiyenin karanlık kesiminin hazırladığı anayasa ne zaman değişecek bakalım ... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |