Konu Seçenekleri
Eski 07-09-08, 00:35 Çevrimdışı   #1
Asistan
Antikapitalistler

mls1917 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 264
Teşekkür etti: 599
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:2506
mls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyor
Yeni üniversiteler kağıt üzerinde kaldı

AKP Hükümetinin ‘Üniversitesiz il kaymayacak’ diyerek açtığı yeni üniversitelerin, ‘tabela üniversite’ olmanın ötesine geçmediği bir kez daha görüldü.
AKP Hükümetinin ‘Üniversitesiz il kaymayacak’ diyerek açtığı yeni üniversitelerin, ‘tabela üniversite’ olmanın ötesine geçmediği bir kez daha görüldü. Gerekli kriterler yerine getirilmeden kurulduğu için yoğun eleştiriler alan ve ‘tabela üniversite’ olarak nitelendirilen üniversitelerde yaşanan akademik kadrolardaki açık, büyük sıkıntı yaratıyordu. Son iki yılda kurulan 41 üniversitenin altyapı yatırımları için 10 milyar dolar ve 30 bin de öğretim üyesi eksiği, AKP Hükümetinin üniversitelerinin ‘tabeladan ibaret’ olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
20 yıl sonra kampüs olur
Yeni kurulan üniversitelerin tabelada kalmaması için ciddi bir yatırım gerekiyor. Buna göre her bir üniversitenin altyapı yatırım maliyeti 300 milyon doları geçiyor. Toplam ihtiyaç duyulan rakam ise 10 milyar doları buluyor. Önümüzdeki üç yıl boyunca yeni üniversiteler için 1 buçuk milyar dolarlık ilave yatırım gerekiyor. Yetkililer bu ödeneğin ayrılmaması durumunda üniversitelerin ancak 20 yıl sonra kampüs haline gelebileceğini söylüyor.
30 bin öğretim üyesi açığı var
Öğretim üyesi açığı çözüm bekleyen en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Yeni kurulan üniversiteler için en az 30 bin öğretim üyesine ihtiyaç var. Ekonomi yönetimi ilk etapta kaynak ihtiyacını azaltmak için kampüs seçimlerini tamamlamaya çalışıyor.
Fakültelerin toplu olarak bulunacağı merkezler, son kurulan 9 üniversite hariç belirlendi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kurulan üniversiteler, yeni açılan üniversiteler arasında en şanslı kurumlar olarak dikkat çekiyor. GAP eylem planı çerçevesinde bölgedeki 9 üniversitenin tüm ödenek talepleri kabul edildi. (İstanbul/EVRENSEL
)
Mesaja teşekkür eden:
tutbenidüşmeden (07-09-08)
Eski 07-09-08, 00:41 Çevrimiçi   #2
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

serhan89 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.123
Teşekkür etti: 228
RepForum Gücü: 14
Forum Puanı:4717
serhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
amacın ne bilmiyorum ama ;

bu bi çok ünverste olmayan ilde açıldı. Bazıları da sanki istihdam vardı da açıldı diyor eleştiriyor
kontenjan arttırılmadı ki bundaki tek amaç üniversite olmayan illerde bilirsiniz yakın b şehirdeki üniversitenin kampüsü olurdu bu kampüsler bulundukları bölümleriyle yeni üniversite haline getirildi. Bunun amacı da ayrı üniversite oluşturarak o üniversitelere ödenek ayrılması ve daha çok para ayırmaktı.
Aynı zamanda da halkın gözünü boyamaktı bak iline üniversite açtık diyerek oy toplamaktı

bi olumsuz bi olumlu sebep var bence olumlu daha ağır bastığından bu şekilde tüm kampüsler üniversiteye dönüştürülmeli

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
Eski 07-09-08, 00:48 Çevrimiçi   #3
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.918
Teşekkür etti: 1.227
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:8904
_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Bütün Köyleride Şehir yapalım mı serhancım böylece istihdam artar hatta şehir yetmez ülke yapalım...Tabela üniversiteden kimseye fayda gelmez ne okuyana ne de çevresine

Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"
Eski 07-09-08, 00:52 Çevrimiçi   #4
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

serhan89 - ait Avatar
serhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
bak farkındaysan ben de eleştirdim ama diyorum ki kampüs olan yapı üniversiteye dönüştürüldü bu sayede üniversite olduğu için ayrılan ödenek arttı bunun ne zararı olablir ki
orası zaten bi üniversitenin kolku olarak bulunuyordu sadece adını değştirerek daha çok para yollandı

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
Eski 07-09-08, 00:56 Çevrimiçi   #5
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
İyide serhancım para yollamakla iş bitmiyor olmayan kadro o parayı ne yapsın israftan başka bişey değil.Araştırma yapacak labratuvarı yok öğretim üyesi yok o üniversitelerin çoğunda prof kadrosu 1-2 kişi 1-2 profesörle o okuldan mezun olan adam ne öğrenmiş olacak hiçbirşey yararından çok zararı oldu bence. Tabela üniversite açacağına var olanlara kadro açarsın 10.000 öğrenciye yer açacağına 2.000 kişiye yer açarsın ama adam gibi mezun verirsin.

Eski 07-09-08, 01:00 Çevrimiçi   #6
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

serhan89 - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
tamam doğru dyorsun ama işte o yolladığı paralarla da kendini özerklikte bişi sanan rektörler laboratuvar açması gerekiyor.

Ayrıca şunu belirteyim emin ol profesörün çok olması demek nitelikli mezun sayısı anlamına gelmiyor. Keşke gelse ama maalesef gelmiyor

Eski 07-09-08, 01:05 Çevrimiçi   #7
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
En azından feyz alacak pek çok hoca olmuş olur

Eski 07-09-08, 01:30 Çevrimdışı   #8
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.123
Teşekkür etti: 2.550
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:25406
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Her ile üniversite açılacak, gençler harçları ödeyemeyecek, kredilerle boğuşacak, illerimiz üniversite çöplüğüne dönecek... Oy pusulasına bir damga fazladan bastırmak için ne oyunlara giriyorlar...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Eski 07-09-08, 01:46 Çevrimdışı   #9
Profesör
Antikapitalistler

pavel - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.634
Teşekkür etti: 3.080
RepForum Gücü: 86
Forum Puanı:35280
pavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
üniversitelerin açılmasının tek amacı var işsizlik oranını düşürmek bakınız kontejan artıyor yeni şehirler oda altyapısı yokken ünv. açılıyor okuyan oranı arttırmak değil siyasi bir oyun...

CEZALI ÜYE

Konu Seçenekleri