| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Yılbaşı mı? Noel mi? | |||
| Yılbaşını kutluyorum | | 43 | 57,33% |
| Noeli kutluyorum | | 1 | 1,33% |
| İkisinide kutlamıyorum | | 31 | 41,33% |
| Oylayanlar: 75. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Yeni yıl mı? Noel mi?
Yıllardır bu tartışma vardır. Yılbaşı yaklaştığı için gündeme almak istedim. Ülkemizde bazı arkadaşlarımız noeli, bazılarımızda yılbaşını kutladığını söyler. Bazıları da ikisinide kesinlikle kutlamayacağını... Siz ne yapıyorsunuz? ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Kayıp_Şair (26-12-07) |
| | #2 |
| Öğrenci Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 12
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:166 ![]() ![]() |
Noel: Hristiyanların kutladığı dini veya evrensel bir bayramdır. Dolayısıyla biz müslümanların kutlaması gerekmez. Yılbaşı: Bunuda geçmişimizde kutlandığını sanmıyorum. Normal halktanda kutlayan yok. Gençlerden yılbasını kutlanan mekanlarda fazlaca görülür. Ama onnarında kutlamaktan ziyade amacı eğlenmektir. Tesadüf eseri oluşmamış, inanan bir insan. Anti-Darwin Anti-Evrim Anti-Devrim Şu sorunun muhasebesini kendi içinde yap; Yok olacaksan neden varsın? :: Ölmek yokolmak değildir ki. Yoksa sen öylemi sanıyon ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Kayıp_Şair (26-12-07), rotasızkaptan (24-01-08) |
| | #3 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yılbaşını kutluyorum |
|
| | #4 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.479
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:5999 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yılbaşı kutlaması dini bir olaydan ziyade eğlenme bahanesidir..ve görüldüğü yerde kutlanması lazımdır.. |
|
| | #5 | |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.506
Forum Gücü: 141 Forum Puanı:57526 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
tavsiye ediyorsun yani görüldüğü yerde bırakılmasın yani Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | karahindiba (28-12-07), thorn (26-12-07) |
| | #6 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.054
Forum Gücü: 87 Forum Puanı:30559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ama tv'lerde görüyoruz, noel yaklaşıyor,noel yaklaşıyor... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #7 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.344
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence de yılbaşı kutlanabilir.. Hem keyifli de oluyor ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saroth (28-12-07) |
| | #8 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.147
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hiç kutlamadım ![]() hiçde merak etmedim oturup cips felan yeriz belki ama kutlama adına bişey yapmadın oda işin neşesi oluyor maksat muhabbet...
Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #9 |
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim icin 1 ocak ta ayni 17 martta Noel zaten hristiyanlarin bayrami hristiyan tanidigim olur onun bayramini tebrik ederim sadece bukadar (:
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #10 |
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya Noel ayin 24 de kutlanir Yilbasida herkesin bildigini saniyorum ![]() Simdi bu ikisini karistirmak yuh yanii, ayrica yilbasi agici diyede hic bisi yok noel agaci var. Millet ikisini bir birine katmis kutluyor iste. Agac Noel icin kullanilir. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 87 Forum Puanı:30559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | evet 24'ünde başlıyor ama 1 ocağa kadar devam ediyor. Hristiyanlar 1 ocağa kadar tatil yapıp uzatıyorlar.
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| | #12 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35897 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa’nın doğumunun kutlanıldığı, Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinen Hristiyan bayramı. Noel, her yıl dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından 25 Aralık’ta kutlanır. Kutlamalar 24 Aralık’ta Noel arifesiyle başlar ve bazı ülkelerde 26 Aralık akşamına kadar devam eder. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir. Ermeni Kilisesi gibi bazı Doğu Ortodoks Kiliseleri, Jülyen takviminde 25 Aralık’a denk gelen 7 Ocak’ı Noel olarak kutlarlar. neden tuaf karşılanıyor anlamıyorum. isa peygamberi peygamber olarak tanıyorsak bu garip gelmemeli. ben ikisinide kutlarım |
|
| | #13 | |
Forum Gücü: 87 Forum Puanı:30559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Peygamberleri kabul etmemek günahtır. Ancak bu hristiyan bayramı niye kutlayalım? Hz.İsa peygamberdir ama bizim ümmetimizin peygamberi Hz.Muhammed(sav)'dır.... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #14 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.859
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
noel hiristiyan dini ile ilgili bir bayramdir .. hz. isa nin dogum günü yeni yil .. dinle alakasi olmayan bir olaydir ve herkes tarafindan kutlanir. bir müslümanin noel i kutlamasi anlamsiz oldugu gibi yeni yil la noel i bu soruda birlestirmek de anlamsiz ![]() ama yeni yil agaci aslinda noel agaci dir amerikan emperyalizminin bize bir armagani olarak kabul edebiliriz |
|
| | #15 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.078
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben her ikisinide kutlamıyorum ve kutlanmasınıda uygun görmüyorum.Zaten TVler maşallah sanki Türkiye Hristiyan ülkesi gibi kutluyor.Dini bayramlardan daha çok önem veriliyor.Eğlenmek için illaki Hristiyanların Bayramını seçmek gerekmez.Pek ala Dini bayramlardada eğlenilebilinir.Yoksa niye var Dini bayramlar ... Konu Sk8er Boi tarafından (26-12-07 Saat 20:15 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #16 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35897 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kimse bizi ya da sizi bayramımızı kutlayın masaları kurun noelimize katılın diye zorlamıyor o halede kutlayan kutlari,kutlamak istemeyen kutlamaz. kutlamak derken bir müslüman zaten hırıstiyan bayramını kutlamaz tıpkı hırıstiyan gibi. komşu ilişkillerinde ve arkadaş ilişkilerinde bu kutlama olabilir her iki dinin çocugu olan milyonlarca insan var ailelerinde her iki dinin bayramı da kutlanıyor kişilerin birbirine sevgilerinden saygılarından dolayı. tıpkı benim ailemde olduğu gibi bazı arkadaşların sözleri ise çok üzücü bu kin nefreti hiç anlamış değilim. neyse noeldaşların noeli kutlu olsun ![]() yeni yılı kutlayanlarında ![]() Konu MaruzeLLa tarafından (26-12-07 Saat 20:18 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #17 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 194
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:2285 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben yılbaşını kutlarım çok önemli bi gece olmasada ertesi gün tatil olduğundan kendime zaman ayırmam çok güzel oluo ders dışı olaraktan
|
|
| | #18 | |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.859
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
aynen öyle bende oldugu ve olcagi gibi ![]() sadece müslümanlar dini amacla noel i kutlamalari anlamsiz olur demek istemistim.. cünkü ifade acisindan birza zayif kalan bir durum söz konusu olabilir. ama söyle bir durum da var. noel.. kelimenin kök anlami olarak fransizcadan , keltce den ve latinceden geliyor ve genel olarak "yeni" yada "dogus" demek oluyor.. yani yeni yil icin de gecerli aslinda..fakat bizim türk dilinde anladigimiz noel bayrami hiristiyanlarinisa nin dogdugu gece ile baglantili bir sekilde anlgilaniyor.. baska bir kelime de yok zaten bu bayrami anlatmak icin .. Konu yεsiL tarafından (26-12-07 Saat 20:50 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #19 | |
![]() ![]() ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #20 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yılbaşı bende bir sevgililer günü hatta kapotaj bayramı ne kadar ilgi uyandırıyorsa o kadar ilgi uyandırıyor..Ertesi gün resmi tatil günü olduğu için bu gecede bazı sosyal faaliyetlerde bulunulmasında bir sakınca yok bence...
|
|