Konu Seçenekleri
Eski 24-02-08, 07:20 Çevrimdışı   #1
Profesör
Düşünürler grubu

maviduss - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.690
Teşekkür etti: 1.796
RepForum Gücü: 64
Forum Puanı:24194
maviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Yerli Amerikalılar Yakut Türkleriyle akraba..

Yeni DNA çalışmalarıyla modern insanın kökeninin Afrika olduğu teorisine yeni bir kanıt ortaya konuldu. Araştırmacılar, Sibirya’daki Yakutlarla (Türk kökenli halk), yerli Amerikalılar arasında yakın akrabalık bulunduğunu ortaya koydu.

Stanford Üniversitesinden Richard M.Myers başkanlığındaki ekibin, Science (Bilim) dergisinin bugünkü sayısında yayımlanan çalışmasında, dünya çapında insanların yeni genetik analizlerinin modern insanın Afrika’dan yayıldığı teorisine ek kanıtlar sunuldu. Çalışmada, 51 halktan 938 kişinin genetik ayrıntıları incelenerek, insanların nasıl benzer ya da farklı olduğunun kanıtı ortaya konuldu.

Araştırma ekibi, her DNA örneğinde 650 bin kesitteki varyasyonlara bakarak, insanlar arasındaki benzerlikler ve farklılıklara ilişkin daha önceki verilerden daha fazla ayrıntı elde ettiklerini kaydetti.

Araştırmacılar, bilim adamlarının uzun süredir, modern insanın ilk önce Afrika’da ortaya çıktığı ve oradan dünyanın diğer bölgelerine yayıldığı teorisini kabul ettiğini ve yeni gen analizlerinin de bu teoriyi güçlü biçimde desteklediğini belirtti.

YAKUT TÜRKLERİYLE YERLİ AMERİKALILAR YAKIN AKRABA
Çalışmada ortaya çıkan vurucu bulgulardan biri de Sibirya’da yaşayan Yakut Türkleriyle Meksika, Orta Amerika, Kolombiya ve Brezilya’da yerli halklar arasında bulunan genetik benzerlikler oldu.

Yakutlar ile Amerika’da akrabalıkları bulunan yerli halklara Orta Amerika’da Mayalar, Brezilya’da Surui ve Karitiana’ların dahil olduğu belirtildi.

Araştırmacılar, Sibirya’daki Yakutlarla (Türk kökenli halk), deniz seviyesinin daha alçak olduğu dönemde kara köprüsü üzerinden Sibirya’dan geçtiklerine inanılan yerli Amerikalılar arasında yakın akrabalık bulduklarını belirttiler.

Bulguların, insanların Amerika’ya muhtemelen 12 bin ila 30 bin yıl önce var olan kara köprüsüyle Bering Boğazını geçerek Sibirya’dan göçtüğü teorisine uygun olduğuna işaret ediliyor.

Daha önceki araştırmada, Yakutlarla Amerikalılarda benzersiz bir genetik mutasyon bulunarak genetik bağlantının ortaya konulduğu, ancak yeni bulgularda daha derin genetik bağlantı ortaya çıktığı belirtiliyor.

Çalışmada ayrıca, Orta Doğuluların atalarının izini hem Afrika’da hem de Avrupa’da sürebileceğini, çünkü Orta Doğu’nun iki bölge arasındaki ileri geri hareketlerde bir köprü oluşturduğu ifade edildi.

Araştırma, Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından da desteklendi.

Bütün Bunlar Düş...!
Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...!

ѕiиємѕiиαи
Mesaja teşekkür eden:
Snorland (27-02-08)
Eski 27-02-08, 13:36 Çevrimdışı   #2
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 19.970
Teşekkür etti: 15.336
RepForum Gücü: 435
Forum Puanı:181830
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Yıllardır duyduğumuz bir efsane gibi oldu artık.
Kanıtlar çoğaldıkça efsaneden gerçeğe doğru gidiyor.
Yaşam biçimlerinin benzerliği tesadüften öteymiş diyebileceğiz galiba

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Mesaja teşekkür eden:
maviduss (27-02-08)

Konu Seçenekleri