DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Diğer Tartışmalar

Konu Seçenekleri
Eski 01-06-08, 11:49 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 696
Teşekkür etti: 1.084
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:12706
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
isaret Yetti artık be kardeşim göndermeyin mesaj! (tam ciddiyetlie)

Bunu aklından geçirmeyen oldu mu?

Hacer ALKAN
hacer@internethaber.com

Benim derdim sizin de derdiniz sanırım... Artık deli oluyorum...
Yok mu bunun kurtuluşu... Hattıma bankacılar dadandı. Mesaj reklamlarından gına geldi. Geçen hafta yaşadığım bir diyaloğu aktarayım sizlere...
Cep telefonum çaldı, açtım;
-"Hacer Hanım!"
-"Evet benim..."
-"Bilmem ne bankasından arıyorum. Bankamız araç kredilerinde özel bir kampanya yaptı, bu konuda size bilgi aktaracağım..."
-"Anlayamadım! Siz beni cep telefonumdan bu yüzden mi arıyorsunuz?
-"Bir kampanya yaptık sizi bilgilendirelim dedik"
-"Hanım efendi adı üstünde bu benim cep telefonum, umumhane telefonu değil... Beni bu numaradan ancak benim numaramı kendisine verdiğim kişiler arayabilir... Siz benim cep telefonumu nerden buldunuz?"
-"Müşterimiz olduğunuz için telefonunuz sistemimizde kayıtlı Hacer Hanım..."

Söyleyin bana dostlar "ölür müsünüz öldürür müsünüz?"
Benim internet bankacılığı için verdiğim cep numaramı, bana reklam yapmak için arama hakkını kendilerinde buluyorlar. Bunu da utanmadan söylüyorlar.

Sadece bu da değil...
Bugüne kadar hiç bir işlem yapmadığım bir banka da aynen bu şekilde aradı. Hadi öteki bankada cep telefonum kayıtlı, peki bu banka benim cep numaramı nereden ele geçirmiş.
Yalanım yok, arayan kişiyi fena halde haşladım...

Ama meğer daha da beteri varmış...
Dün öğrendim bunu da...
Cebim çaldı açtım, bir mekanik ses yine bir bankanın kredilerle ilgili reklamını aktarıyor...
-"Buyrun burdan yakın" deyip elimde telefon kalakaldım...
Çünkü telefondaki bir operatördü...
Artık işi buna dökmüşler. Yani fırçalayıp rahatlayacağınız bir canlı da yok karşınızda... Makinaya istediğiniz kadar bağırın durun...

Bir diğer derdim de mesajlar..
-Dıdıtt... Dıdıtt... Dıdıtt!.. sesi artık sinir katsayımı artırıyor...
-Eskiden "kimden acaba" diyerek hevesle cebe uzanan elim artık uzanmaz oldu. Hayır bir de dalga geçiyorlar resmen...
Şu mesaja bakın Allah aşkına..
-"Geyik seni bekledi bekledi gitti! 30 bedava geyik dakikasını kaçırdın. Telefonunu açık tut, geyiğin kalbini kırma..."

Size cep telefonumdaki mesajlardan bir kaçını yazayım da halimi anlayın;
-"Bankasında bilgilerinizi güncelleyin...Plazma TV, kamera... bilmem ne kazanın..."
-"Hemen avans yazıp kart numaranızın son 6 hanesini 3340'a yollayın 2 taksitte geri ödeyin..."
-"... kredi kullanana altın hediye... %0.53'ten başlayan faizlerle beşi biryerde kampanyası..."
-"5 ücretsiz köprü geçişi... OGS alırken... kredi kartınızdan ödeme talimatı verin..."
-"Kredi kartınızla 500 YTL ve üzeri alışveriş yapın kazandığınız puanları üç kat değerli kullanın..."
-250 kontör kazanma şansını yakalamak için EVET yaz 5758'e gönder"

En çok sinir olduğumda bunun gibi kontör mesajları. Kardeşim ben hatlı telefon kullanıyorum ve sen de bunu biliyorsun ne diye bana kontör kazan diye mesaj atıyorsun...

Diyebilirsiniz ki engelleyin gönderen numarayı...
Mümkün değil ki...
İnternet bankacılığı
işlemlerinde şifre artık cebe gönderiliyor.
Engellediğimde şifre gelmiyor...

Hani eskiden postacının yolunu gözlerdik, sevdiklerimizden mektup var mı diye... Sonra postacıdan kaçar olduk fatura getiriyor diye...
Şimdi de cep mesajlarında durum aynen böyle...
O "dıdıtt..." sesini duyunca hevesle cebe uzanan elim,
şimdi sinirle kasılıyor...
Ekran yetmedi, cebimize kadar girdi bu reklamlar.
Yetti artık kardeşim, göndermeyin mesaj...

internethaber

Alıntı:
Fersa´isimli üyeden Alıntı
26 Subat 2009

Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü.

Unutmadık!

"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
мєяνє (04-06-08), BigBang (03-06-08), Tuğrul Bey (04-06-08), ŞiYaR (01-06-08)
Eski 01-06-08, 18:06 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 696
Teşekkür etti: 1.084
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:12706
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
evet arkadaşlar.. oldu mu?

Alıntı:
Fersa´isimli üyeden Alıntı
26 Subat 2009

Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü.

Unutmadık!

"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин
Eski 01-06-08, 18:24 Çevrimdışı   #3
Grup Lideri
Antikapitalistler

ŞiYaR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.745
Teşekkür etti: 12.506
RepForum Gücü: 141
Forum Puanı:57526
ŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
insanları sömürmenin,soymanın bir yolu işte...aynı şey benimde başıma geldi...banada buna benzer şeyler söylendi,bende aynı şekilde kabul etmedim,ama haşlamadımda keşke haşlasaymışım...

Nedir bu başımdaki felaket
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet
Kefenimi alın dikin bir zahmet
Gömün beni, gömün beni bir başıma.

Elimde değil, susamıyorum...

Ahmet Kaya
16 Kasım Ölüm Yıldönümü
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
interlude (01-06-08), Jen (01-06-08)
Eski 01-06-08, 18:36 Çevrimdışı   #4
Grup Lideri
Antikapitalistler

ŞiYaR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.745
Teşekkür etti: 12.506
RepForum Gücü: 141
Forum Puanı:57526
ŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
bu sömürüyüde çok iyi başarıyorlar...çünkü bi yandan halkı yoksullaştırıp bi yandanda bu tür uygulamalara muthaç hale getiriyorlar...

Nedir bu başımdaki felaket
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet
Kefenimi alın dikin bir zahmet
Gömün beni, gömün beni bir başıma.

Elimde değil, susamıyorum...

Ahmet Kaya
16 Kasım Ölüm Yıldönümü
Mesaja teşekkür eden:
Jen (01-06-08)
Eski 03-06-08, 23:48 Çevrimdışı   #5
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.504
Teşekkür etti: 2.802
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Dünyada paradan para kazanan en büyük sektör bankacılık..Hiç bir emek yok..Varolan paranızı birilerine faiz karşılığı veriyorsunuz..3 lira veriyorsunuz,bekliyorsunuz 3 ay sonra 4.5 liranızı alıyorsunuz..Temiz para..Helal olsun...

Bu arada paranız olmadığı halde banka satın almak için devletten kredi alıp (neredeyse birde "aman efendim bi ara ödersiniz ne demek.." modunda..) havadan bu kadar kolay para kazanılan bir ülke yoktur herhalde..

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Jen (05-06-08), Sevda_Nehri (04-06-08)
Eski 04-06-08, 10:45 Çevrimdışı   #6
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.123
Teşekkür etti: 2.550
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:25406
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
yazarın yazısına aynen katılıyorum çünkü bankacıların zamanlı zamansız aramalarından bende muzdaripim. bir bankadan eğitim kredisi çektim, nerden çektim öyle sabahın muayyen saatlerinde cepten aranıyorum, kalşte geliştirme bilmemnesi için anketmiş. çıldırmamak için zor zaptediyorum kendimi...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden:
Jen (05-06-08)

Konu Seçenekleri