| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Yıl 1968, liseli Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl'ın önünde şiir okuyor
27 Mayıs ihtilali ile başlayarak Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan 'Hatırla Sevgili' dizisinde bu akşam sürpriz bir buluşma yaşanacak. atv'de ekrana gelen dizinin bu bölümünde Üstad Necip Fazıl Kısakürek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan buluşuyor. Erdoğan'ın Necip Fazıl'a şiir okuyacağı 'Hatırla Sevgili', atv'de 22.00'da ekrana gelecek. Dizide Erdoğan'ın gençliğini Saygın Soysal, Necip Fazıl'ı ise İhsan Duduoğlu oynuyor. 1968 yılında imam hatip lisesi öğrencisi bir genç, Necip Fazıl Kısakürek'in şiir okuma etkinliklerine katılmaktadır. Şiir okumaktaki becerisi ile Necip Fazıl'ın da ilgisini çeken bu genç, yıllar sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olacak Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değildir. Hatırla Sevgili'de Erdoğan'ın gençliğini Saygın Soysal, Necip Fazıl Kısakürek'i ise İhsan Duduoğlu oynuyor. Diziye konu olan sahneler, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşadığı gerçek bir olaya dayanıyor. Erdoğan'ın, 2005'te Necip Fazıl'ın doğumunun 100. yılı dolayısıyla İstanbul'da CRR'de düzenlenen programdaki konuşmasında anlattığı olay şöyle gelişir: Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Üstad Necip Fazıl Kısakürek için bir jübile düzenleyecektir. Jübilede Üstad'ı takdim edecek üniversite öğrencisinin seçileceği gün, Necip Fazıl iki namzedi dinler. İlki, övgülerle dolu uzun bir metin okumaya kalkar. Üstad, sonunu getirmeden 'Yeter!..' der ve ikinci namzet, küçücük bir kâğıda yazdığı takdimi okuyup bitirir. Üstad yerinden doğrularak "Bu genç beni takdim etsin!" der. Jübile gerçekleşir ve ardından pek çok ilde 'o genç', Üstad için yapılan etkinliklerin takdimcisi olur. 'O genç', şimdinin başbakanı Tayyip Erdoğan'dır. O günkü karşılaşmadan hareketle olay, şiir okuma ritüeli şeklinde diziye dahil edildi ve Necip Fazıl ile genç Recep Tayyip Erdoğan buluşturuldu. Necip Fazıl-Erdoğan buluşmasını, dizinin danışmanı Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne teklif etti ve metnini yazdı. Bu arada, dizide Necip Fazıl karakterini şairin oğlu Mehmet Kısakürek'in oynamasının gündeme geldiği; bu gerçekleşmeyince İhsan Duduoğlu'nda karar kılındığı öğrenildi. Dizinin proje tasarımını yapan Tomris Giritlioğlu, oyuncular konusunda hassas davrandıklarını söylüyor. Hem Necip Fazıl'ın hem de Erdoğan'ın benzerlerini bulmak için uzun süren titiz bir araştırma yaptıklarını belirten Giritlioğlu "Tayyip Erdoğan ayağa kalkıp şiir okumaya başladığı zaman insanlar hayrete düşüp, 'Evet, gerçekten de çok benziyor' desinler. Bunu reklam malzemesi gibi kullanmak istemedik. Saygıyla yaptığımız bir şey bu. Ayrıca dizinin reklama ihtiyacı da yok. Çok gizli tuttuk ve sadece yayında görülsün istedik. Gerçeğe bire bir uydurmaya çalıştık. Ama aksaklıklar olursa da kimse kusura bakmasın. Sonuçta bu bir dizi." diyor. Televizyon Servisi ![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #5 | |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ayıpsın abi düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: | |
|
| | #6 | |
| Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.514
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24026 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
buna cok güldüm... yahu insan şiiri bir anlam ifade etsin diye mi okur? icinden geldiği icin veya kendi ruhunu dinlendirmek ferahlatmak icin okur kimileride hobi sanat bağlamında niyetinede okur.... Bu ne ziyan bir yorumdur böyle Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş, Gör ne var maverada ibrethiz. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | _Okyanus_ (22-07-07) |
| | #7 | |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 159
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
içinden geldiği için veya kendi ruhunu dinlendirmek için demişsin ya... bence asıl ziyan yorumu sen yapmışsın valla ![]() hangi iç hangi ruh? işte o iki şeyden yoksun olduğu için bir anlamı yok diyorum yaaa ![]() hay Allah iyiliğini versin emi ![]() ![]() çok ince gelmiş sana tabi anlamamışsın ne demek istediğimi.sen de haklısın.kapalı bir cevapmış direkt ruhsuz demeliydim | |
|
| | #8 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.078
Forum Gücü: 36 Forum Puanı:11314 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir insan hakkında kötü konuşmak gıybettir ama dediklerinizin yüzde 99 u yanlış yani iftira ediyorsunuz.Lütfen Recep Tayyip Erdoğan Hakkında düşüncelerinizi içinize saklayın.Buraya yazan arkadaş siz adamı yerden yere vurasınız diye mi yazmış.Bulunduğumuz zaman ahirzaman arkadaşlar öbür dünyada hesabını verirsiniz bir müslümana iftira atmanın. EMEĞE SAYGI ... Konu Sk8er Boi tarafından (21-07-07 Saat 21:01 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #9 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 544
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güçlü bir hatip
|
|
| | #10 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bare Erdoğan a değil N.Fazıla saygıları olsa
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #11 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar necip fazıl'a saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum! ayrıca, pohpohlerken yorum yapmış olmuyoruz da, eleştirince mi sorun oluyor? ahirette ben vereceğim hesabını değil mi? iftira diyen arkadaşa sorum olucak; acaba gemisi var mı?yada adına açılmış şirketleri? tesadüfen terörü korumuş mu hiç? en büyük günah cana kıymaktır! saygılarımla Konu kesobur tarafından (21-07-07 Saat 23:03 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | delkray (21-07-07) |
| | #12 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | acaba benim kadar ezbere okuyabilir misin n.fazıl şiirlerini...merak ettim de? saygılarrr |
|
| | #13 | |
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
dediklerinde haklısında tek bir yanlış var... en büyük günah kul hakkı yemektir... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: | |
|
| | #14 | |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1307 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
en büyük kul hakkı da bir kulun hayatına son vermek olsa gerek? | |
|
| | #15 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.475
Forum Gücü: 54 Forum Puanı:19754 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu konuda tartışacak ne var ki adam bir şiir okudu yani |
|
| | #16 | |
tam olarak öyle değil... ama günahtır tabiki... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: | |
|
| | #17 |
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sana pohpohla diyen de yok bak bakalım kimse pohpohlamışmı Erdoğan ı oku yorumları ve orda Erdoğan 16 yaşında 16 bunu unutma içinde bi cana kıymak olsa sokaklara çıkarda 1960 larda bilirsin ayaklanmalar diz boyu o zaman sokak kavgaları , tabi sana göre keşke sokakta olsaymış dimi belki ölürde kurtulursun siyaset i artık nelere soktunuz Allah ım ya sanki o şehitlerimizi öldüren Erdoğan yapmayın Allahın aşkına 30 senedir şehit veriyoruz. Bu arada N.Fazıla gelirsek sen nekadar seversin bilmem ama ben N.Fazılı şiirleri kitapları nın hepsi ni nerdeyse okudum kardeşim http://www.forumiq.com/canim-istanbu....html?t=125467 ![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Samson (22-07-07) |
| | #18 | |
| Öğretim üyesi ![]()
arkadaşım benim kimseye kişisel bir saldırım yokkkk.sen niye bu kadar üstüne alıp savunmaya geçiyorsun ki??? bak ne dicem... senin için siyaset bölümüne bir safya açıcam ve oraya bazı şeyleri yazıcam.bence burası yeri değil.sen de kime ne iftira atılıyormuş öğrenirsin?anlaştık mı? kasma kendini bu kadar kalp krizine gireceksin ![]() ayrıca "16 yaş dediğin az uz bir şey değil" değil mi??? saygılarınızla...(!) | |
|
| | #19 |
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Necip Fazil Kisakürek gibi üstad mi var bea... o dururken baskasinin siiri olmaz "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |