| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() O Şimdi Asker | Yürüyüş kararı sayılacak... Say Belki de tsk bünyesinde en çok sevilen emir cümlelerinden biridir. stresi sürekli yüksek irtifada olan mehmetçiklerin avazları çıktığı kadar bağırarak deşarj olmasını sağlar. emrin formatı ise şu şekildedir: 150-200 kişilik bölük uygun adım yürümektedir ve uygun adımın verdiği sıkıcılıkla iyice daralmaya başlayan bölük, canlansın diye eğitim subayı ya da çavuş bağırırarak öncelikle sayılacak olan yürüyüş kararını belirtir: *- vatan sana canım feda! (bunun yüzlerce versyonu vardır. misal olarak: "yuruyen palet zafere gider", "her asker komando olamaz", "her sey vatan icin", "her türk asker doğar", "şehitler ölmez vatan bölünmez" yada "komando olmak yürek ister" gibi yürüyüş kararlarını gösterebiliriz) çavuşun bu nidasına müteakip çoğu askerin yüzünde bir gülümseme görebilirsiniz. sıkıcı tekdüzelik bitecek ve herkes bu ölüm sessizliğinin ardından avazı çıktığı kadar bağırabilecektir. çavuş hafif yavşamış olan bölüğün "patır patır" şekline dönüşmüş ayak seslerini düzenlemek için ufak bir ayar çeker: * - soğl - soğl- soğl sağğ! yürüyüş kararının heyecanına kapılan bölüğün ayak sesleri anında düzelir... "rap rap rap rap" sonra bu en sevilen emir, çavuşun sesinden hayat bulur: *- yürüyüş kararı sayılacağk! ( 4 adım es geçilir: "rap rap rap rap"; bu an esnasında bölükte hafif bir endişe vardır. yürüyüş kararı "komando" olarak mı sayılacaktır yoksa sadece yürüyüş kararı mı olacaktır. çavuş iyice sıkılmış bölüğü biraz daha neşelendirmek için bu 4 adımın 2.cisi esnasında tekrar bağırır) komandoooo! (2 rap rap es ve.. ) gaza gelen bölük: ( Volum : 100 XD ) - vatan (rap rap rap) - sana (rap rap rap) - canım (rap rap rap) - feda! (rap rap rap) - vatan (rap rap rap) - sana (rap rap rap) - canım (rap rap rap) - feda! (rap rap rap) (Burası artık tek adımdır) - vatan (rap) - sana (rap) - canım (rap) - feda! (rap) - vatan (rap) - sana (rap) - canım (rap) - feda! (rap) - vatan sana canım feda! - vatan sana canım feda! - KOMANDOOO bölüğünü ödüllendirmek isteyen çavuş: *-afferim bölük! *- sol!* *-afferim bölük! *- sol!* *-canavar bölük! *- sol* sol* sol*! *- hangi bölük*? *- E-dana E-dana hey hey hey! :p ... bazen de çavuş hayvanlık yapıp çıkan sesi beğenmez ve "olmadı!" diye bağırır. bu durumda bölük hemen akabinde "bidaha!" diye anırarak yukardaki sekansı tekrarlar. "güzel ve rahatlatıcı bir emirdir sonuçta yürüyüş kararı sayilacak. say!" emri. askerliğin tuzu, biberidir... ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... |
|
| | #2 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.227
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Her Türk Asker Doğar ı unutamam süper eğlenirdik yürüyüşlerde Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| | #3 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 394
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:3605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Askerlik zor meslek vallahi Allah sabır versin. Allah ordumuzu muvaffak etsin..
Susarız...Her susku içinde pek çok sesi hapseden sessiz bir eylemdir... |
|
| | #4 |
| Haftanın Moderatörü ![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 4.159
Forum Gücü: 68 Forum Puanı:18371 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakalım biz nasıl asker olucaz Aslanlar sahada tribünler ayakta 90 dakika taraftar arkanda Sarı kırmızıyla hiç bitmez bu sevda Şampiyon olunca coşalım çılgınca ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |