| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]() | Tartışma yaratacak açıklama Bilim ve ilahiyat dünyası karışacak... Yapılan bir araştırmada zeki insanların Tanrı’ya inanma ihtimalinin daha az olduğu ortaya çıktı... ![]() Aydın elitin içerisinde ateistlerin oranı toplumun geri kalanına göre daima daha yüksek. 20’inci yüzyılda 137 gelişmiş ülkede yapılan araştırmalarda zeka seviyesinin yükseldiği, ancak buna paralel olarak tanrıya inancın da zayıfladığı görüldü. Kuzey İrlanda’daki Ulster Üniversitesi’nden Profesör Richard Lynn’in araştırmasına göre dine bağlılık insanlığın zeka düzeyindeki yükselmeyle ters orantılı olarak değişiyor. Toplumların aydın eliti içinde ateistlerin oranı da daima toplumun geri kalanına göre daha yüksek. İngiltere’de yapılan bir araştırma, akademisyenlerin yalnızca yüzde 3,3’ünün Tanrı’ya inandığını gösterirken, aynı dönemde toplumun tümünde tanrıya inananların oranı yüzde 70’e yaklaşıyor. Amerika Birleşik Devletlerinde 1990’larda yapılan bir araştırma da Amerikan Bilimler Akademisi üyelerinin yalnızca yüzde 7’sinin tanrıya inancı olduğunu saptadı. Profesör Lynn’e göre, akademisyenlerin toplumun genelinden daha zeki olmaları tanrıya inançlarının daha zayıf olmasının da göstergesi. Profesör aynı şekilde, çocukların çoğunun, ilkokula başladıklarında tanrıya inandığını ama yaşları büyüdükçe ve zekaları geliştikçe, bir çoğunun tanrının varlığından kuşkulanmaya başladığını belirtti. 20. yüzyılda 137 gelişmiş ülkede insanların tanrıya inancının zayıflamasını da genel zeka düzeyindeki gelişme ile açıkladı. internethaber Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (19 Kişi) | BigBang (21-08-08), Bir Ben Eksiktim (14-06-08), edNet (30-06-08), Galiyev (14-06-08), HANNİBAL (16-06-08), Joy (15-06-08), Melih_m (16-06-08), p0lly (17-06-08), RebeL (14-06-08), Scнiивея (14-06-08), serkhan_585 (17-06-08), Snorland (14-06-08), sonsuus (14-06-08), storm_fatih (18-06-08), Tuğrul Bey (14-06-08), tutbenidüşmeden (14-06-08), Yσкє∂!¢! (14-06-08), yasaksız (17-06-08), `KarameL (14-06-08) |
| | #2 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.646
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tanrıdan kuşkulanıyorsanız gökyüzüne bakın ve derin bir nefes alın... Eğer ki tanrı yok derseniz kaybedecek çok şeyiniz olma ihtimali yüksek, eğer Tanrının varlığını kabül ederseniz kaybedekk bir şeyiniz olmaz... Gelişmiş bir beyin kendini tanrı yerine koyar zaten çoğu kez işte ßu yüzden inkar eder biraz da ego meselesi bence... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 98 Forum Puanı:36873 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | çok saçma.Nasılmı Yani burda tanrıya inanan insanlar daha azmı zeki bence kendi kafalarına göre yorum yapmışlar. Allah (cc) insana beynin % bilmem kaçını kullanma yetkisi vermiş. Fazla verilse zaten herkes başlı başına ben tanrıyım der. burda zeki insanlar eger tanrı yok diyorsa neye dayanarak diyor ya peşinden gittikleri ideoloji yüzünden yada tam tersi ellerindeki kanıtları göremeyecek kadar aptallaşıyorlar. şöyle birşey var.müslüman olup yada bir tanrıya inanıp bir çok buluş yapan insanlar varken 20 yüzyıldaki insanlar eger zeki oldukları için tanrıya inanmıyorlarsa ben buna hem nankörlük hemde ahmaklık derim niyemi. çünkü bundan önce ellerindeki kısıtlı teknoloji ile insanlıga yarayan harika şeyleri bulan kişiler mi yoksa ellerindeki muhteşem denecek imkanlarla üniversitlerde buluş yapanlarmı zeki diye sorulsa kısıtlı olupda bulan daha zekidir derim. Ve çoguda Tanrının var oldugana kanıt getiren kişilerdir. Asıl zeki insanların tanrıya inanma ihtimali daha çoktur diyorum ve Can'ın dediklerine katılyorum ego meselesi yaparlarsa tabiki inanmazlar... Birde şunu soralım günümüzdeki insanlar ne kadar zeki acaba en zekimiz en ahmakmız olmasın yada onların zekası ile tanrıya inanıp zeki olanlarınkinin arasında fark??? Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (15-06-08), agulasor (15-06-08), bEyAzLi (14-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), düş sokağı (30-06-08), MiSsCaT (15-06-08), Scнiивея (14-06-08), SeMpaTy (16-06-08), Tuğrul Bey (14-06-08) |
| | #4 |
Teşekkür etti: 2.544
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25386 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allahın verdiği beyinle Allaha inanmayan seçkinciler topluluğu... hiç garipsemedim... o kıt akıllarıyla kendilerini Allahtan üstün tutyorlar sanki dünyaları onlar yarattı...
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #5 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.425
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18170 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İşte herseyden bi ders alma zamanı belki gerekten beyinlerini benden cok calıstırabiliyorlardır benden zekidirler ammmaa cok zeki olan bu insanların Allahın varlıgına inanmaları nasip olmamışssa bu inanısı Allah bana nasip etmişşse ne mutlu bana .. Onları Yüksek zekalarıyla başbaşa bırakmak en iyisi ... Araştırıp bulacakları daha cok sey var ... Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #6 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.539
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:25036 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sonuçta araştırmaya ve istatistiklere dayanan bir sonuç.. Demek ki zeki insanlar hayatlarını daha çok sorguluyorlar ve belki de gözleriyle göremediklerine körü körüne inanmamayı tercih ediyorlar.İnanç duygusunu yitirmişler.Zekaya bağlı olarak insanların olaya daha şüpheci baktığı gibi bir sonuç çıkıyor o zaman.Olabilir, neden olmasın. İçimde kalbimi unuttum.. İçince düşüyor aklıma yaşamak İnansam düşerdim peşine... Ama 'yalanlar' ! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #7 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.267
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yorum yok bilim cevabı güzel bir şekilde vermiş. bilimsel veriler tartışılmazdır... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| | #8 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 5.140
Forum Gücü: 246 Forum Puanı:90625 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şimdi allah ın ateisti kendini zeki sanacak ya ![]() neyse yorumu pasgeçin siz Dünyaaaaaaaa Bu gece dursana Lütfeeen ... |
|
| | #9 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:758 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
akıllı insan Allahın verdigi akılla ona neler bahşedigini daha rahat anlar ve ona verilen hazinen kıymetini daha iyi bilir diye düşünüyorum
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #10 | |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.476
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Çok zekice bir tabir!
| |
|
| | #11 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.356
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Said-I Nursi, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Yunus Emre, hele hele İbn-i Sina yi katarsak hersey ortadadir diyorum ![]() Zeki insanlarin tanriya inanma ihtimalleri dha yüksektir "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #12 |
| Cezalı Üye ![]()
Teşekkür etti: 54
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | araştırma hiristiyan ülkelerde yapıldığı için bizim müslüman ülkelerde geçerliliği yoktur. çünkü müslüman ülkelerde yaşantı hiristiyan ülkelerdekinden çok çok farklıdır. |
|
| | #13 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.096
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7117 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | inançla zekanın ilgili olduğunu düşünmüyorum ![]() çok yanlış bi genelleme olmuş kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 275
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:5511 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bilimle zekilikle Allah'a inanmamanın ne alakası var.. Sonuçta biliyoruzki Zekiyde,tembelide,çalışkanıda,akılsızıda yüce yaradan yaratmıştır. Bu konuların yaygınlaşmasıda kıyamet alametlerindendir 1905'den Sonsuza Kadar Üzülme Aslanım Avrupa Defteri Kapanmadı Hedef : ŞükrüSaraçoğlu Konu KandemiR tarafından (16-06-08 Saat 02:33 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | BÜŞŞRA (19-06-08) |
| | #15 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.578
Forum Gücü: 80 Forum Puanı:32139 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu yazıyı niye bizlerle paylastığına anlam veremedim doğrusu biz burda hangi dinin üstün oldugunu tartısmıyoruz ki... bu yazıyı "hangi din üstündür" adlı bi konu ac ve orda paylas daha islevsel olur Bir gün Çok bunalırsan Denizin dibinde Yosunlara takılmış gibi soluksuz Sakın unutma gökyüzüne bakmayı Gökyüzü senindir Gökyüzü herkesindir ... |
|
| | #16 |
Forum Gücü: 80 Forum Puanı:32139 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"kandemir7"nin yazısı icin demiştim arkadas yazıyı kaldırmıs Bir gün Çok bunalırsan Denizin dibinde Yosunlara takılmış gibi soluksuz Sakın unutma gökyüzüne bakmayı Gökyüzü senindir Gökyüzü herkesindir ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Jen (17-06-08) |
| | #17 | ||
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.084
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:12706 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ben bu yazıda "dine bağlılık" dan başka din sözüne rastlamadım ve konu da hiçbir dinin adı çekilmiyo galiba.. bu yazı haber sitesinden alıntıdır, bana ilginç geldi, paylaşayım dedim ve mod.ların onayıyla konu açıldı.. eğer bir problem varsa And ve digerlerine bildire bilirsin![]() saygılarımla.. Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | ||
|
| | #18 |
Teşekkür etti: 2.544
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25386 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | zekalarıyla Allaha inanmamalarının arasında egolarının kabarık olması gibi bir alaka var. kendilerini halktan üstün gören bu seçkinci sınıfı, bir yaradanın olmadığına inanıyorlar, çünkü egoları büyük. ve bir çok bilimadamı, olayları doğanın kendi içinde gelişerek oluştuğunu iddia ederler yani ilahi bir gücün müdahalesinin olmadığını söylerler. yetersiz seküler beyinleri ilahi müdahaleleri anlayamayacak kadar dumura uğramış...
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #19 |
Forum Gücü: 80 Forum Puanı:32139 ![]() ![]() ![]() ![]() |