DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 14-06-08, 09:03 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 696
Teşekkür etti: 1.084
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:12706
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
isaret Zeki insanların Tanrı’ya inanma ihtimali

Tartışma yaratacak açıklama

Bilim ve ilahiyat dünyası karışacak... Yapılan bir araştırmada zeki insanların Tanrı’ya inanma ihtimalinin daha az olduğu ortaya çıktı...

Aydın elitin içerisinde ateistlerin oranı toplumun geri kalanına göre daima daha yüksek. 20’inci yüzyılda 137 gelişmiş ülkede yapılan araştırmalarda zeka seviyesinin yükseldiği, ancak buna paralel olarak tanrıya inancın da zayıfladığı görüldü.

Kuzey İrlanda’daki Ulster Üniversitesi’nden Profesör Richard Lynn’in araştırmasına göre dine bağlılık insanlığın zeka düzeyindeki yükselmeyle ters orantılı olarak değişiyor. Toplumların aydın eliti içinde ateistlerin oranı da daima toplumun geri kalanına göre daha yüksek.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, akademisyenlerin yalnızca yüzde 3,3’ünün Tanrı’ya inandığını gösterirken, aynı dönemde toplumun tümünde tanrıya inananların oranı yüzde 70’e yaklaşıyor.

Amerika Birleşik Devletlerinde 1990’larda yapılan bir araştırma da Amerikan Bilimler Akademisi üyelerinin yalnızca yüzde 7’sinin tanrıya inancı olduğunu saptadı. Profesör Lynn’e göre, akademisyenlerin toplumun genelinden daha zeki olmaları tanrıya inançlarının daha zayıf olmasının da göstergesi.

Profesör aynı şekilde, çocukların çoğunun, ilkokula başladıklarında tanrıya inandığını ama yaşları büyüdükçe ve zekaları geliştikçe, bir çoğunun tanrının varlığından kuşkulanmaya başladığını belirtti. 20. yüzyılda 137 gelişmiş ülkede insanların tanrıya inancının zayıflamasını da genel zeka düzeyindeki gelişme ile açıkladı.

internethaber

Alıntı:
Fersa´isimli üyeden Alıntı
26 Subat 2009

Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü.

Unutmadık!

"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин
Mesaja teşekkür eden: (19 Kişi)
BigBang (21-08-08), Bir Ben Eksiktim (14-06-08), edNet (30-06-08), Galiyev (14-06-08), HANNİBAL (16-06-08), Joy (15-06-08), Melih_m (16-06-08), p0lly (17-06-08), RebeL (14-06-08), Scнiивея (14-06-08), serkhan_585 (17-06-08), Snorland (14-06-08), sonsuus (14-06-08), storm_fatih (18-06-08), Tuğrul Bey (14-06-08), tutbenidüşmeden (14-06-08), Yσкє∂!¢! (14-06-08), yasaksız (17-06-08), `KarameL (14-06-08)
Eski 14-06-08, 15:41 Çevrimiçi   #2
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.827
Teşekkür etti: 2.646
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:31590
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Döküman

Tanrıdan kuşkulanıyorsanız gökyüzüne bakın ve derin bir nefes alın... Eğer ki tanrı yok derseniz kaybedecek çok şeyiniz olma ihtimali yüksek, eğer Tanrının varlığını kabül ederseniz kaybedekk bir şeyiniz olmaz...

Gelişmiş bir beyin kendini tanrı yerine koyar zaten çoğu kez işte ßu yüzden inkar eder biraz da ego meselesi bence...

"Savaşın sonudur bitti sanırsınız
Vatan ve bayrak
Bir çocuk daha doğar
Bir Mustafa Kemal daha."

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Mesaja teşekkür eden: (11 Kişi)
agulasor (15-06-08), aydan (14-06-08), bEyAzLi (14-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), Jen (15-06-08), MiSsCaT (15-06-08), RüyaM (20-06-08), Snorland (14-06-08), Tuğrul Bey (14-06-08), Yσкє∂!¢! (14-06-08), _vişne_ (15-06-08)
Eski 14-06-08, 20:10 Çevrimiçi   #3
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.640
Teşekkür etti: 2.140
RepForum Gücü: 98
Forum Puanı:36873
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
çok saçma.Nasılmı
Yani burda tanrıya inanan insanlar daha azmı zeki bence kendi kafalarına göre yorum yapmışlar.
Allah (cc) insana beynin % bilmem kaçını kullanma yetkisi vermiş.
Fazla verilse zaten herkes başlı başına ben tanrıyım der.

burda zeki insanlar eger tanrı yok diyorsa neye dayanarak diyor ya peşinden gittikleri ideoloji yüzünden yada tam tersi ellerindeki kanıtları göremeyecek kadar aptallaşıyorlar.

şöyle birşey var.müslüman olup yada bir tanrıya inanıp bir çok buluş yapan insanlar varken 20 yüzyıldaki insanlar eger zeki oldukları için tanrıya inanmıyorlarsa ben buna hem nankörlük hemde ahmaklık derim niyemi.
çünkü bundan önce ellerindeki kısıtlı teknoloji ile insanlıga yarayan harika şeyleri bulan kişiler mi yoksa ellerindeki muhteşem denecek imkanlarla üniversitlerde buluş yapanlarmı zeki diye sorulsa kısıtlı olupda bulan daha zekidir derim.
Ve çoguda Tanrının var oldugana kanıt getiren kişilerdir.
Asıl zeki insanların tanrıya inanma ihtimali daha çoktur diyorum ve Can'ın dediklerine katılyorum ego meselesi yaparlarsa tabiki inanmazlar...

Birde şunu soralım günümüzdeki insanlar ne kadar zeki acaba en zekimiz en ahmakmız olmasın yada onların zekası ile tanrıya inanıp zeki olanlarınkinin arasında fark???

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (15-06-08), agulasor (15-06-08), bEyAzLi (14-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), düş sokağı (30-06-08), MiSsCaT (15-06-08), Scнiивея (14-06-08), SeMpaTy (16-06-08), Tuğrul Bey (14-06-08)
Eski 14-06-08, 21:21 Çevrimdışı   #4
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.094
Teşekkür etti: 2.544
Forum Puanı:25386
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Allahın verdiği beyinle Allaha inanmayan seçkinciler topluluğu... hiç garipsemedim... o kıt akıllarıyla kendilerini Allahtan üstün tutyorlar sanki dünyaları onlar yarattı...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (15-06-08), agulasor (15-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), MiSsCaT (15-06-08), p0lly (17-06-08), Scнiивея (14-06-08), SeMpaTy (16-06-08)
Eski 14-06-08, 22:47 Çevrimdışı   #5
Profesör
Figüranlar

bEyAzLi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.660
Teşekkür etti: 1.425
RepForum Gücü: 50
Forum Puanı:18170
bEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
İşte herseyden bi ders alma zamanı belki gerekten beyinlerini benden cok calıstırabiliyorlardır benden zekidirler ammmaa cok zeki olan bu insanların Allahın varlıgına inanmaları nasip olmamışssa bu inanısı Allah bana nasip etmişşse ne mutlu bana ..

Onları Yüksek zekalarıyla başbaşa bırakmak en iyisi ...
Araştırıp bulacakları daha cok sey var ...

Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur.

Yalnız ben
Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde
Figüran olmuşum geceye...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
agulasor (15-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), Scнiивея (15-06-08)
Eski 14-06-08, 23:04 Çevrimdışı   #6
Dekan
Düşünürler grubu

`KarameL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.084
Teşekkür etti: 1.539
RepForum Gücü: 71
Forum Puanı:25036
`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz`KarameL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Sonuçta araştırmaya ve istatistiklere dayanan bir sonuç.. Demek ki zeki insanlar hayatlarını daha çok sorguluyorlar ve belki de gözleriyle göremediklerine körü körüne inanmamayı tercih ediyorlar.İnanç duygusunu yitirmişler.Zekaya bağlı olarak insanların olaya daha şüpheci baktığı gibi bir sonuç çıkıyor o zaman.Olabilir, neden olmasın.

İçimde kalbimi unuttum..
İçince düşüyor aklıma yaşamak
İnansam düşerdim peşine...
Ama 'yalanlar' !
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
Bir Ben Eksiktim (15-06-08), Galiyev (15-06-08), MissCrow (17-06-08), RebeL (14-06-08)
Eski 14-06-08, 23:21 Çevrimiçi   #7
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

sonsuus - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.043
Teşekkür etti: 1.267
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:7378
sonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmışsonsuus yememiş içmemiş konu açmış
yorum yok bilim cevabı güzel bir şekilde vermiş.

bilimsel veriler tartışılmazdır...

Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili,
Kürdüm ben yakın beni
salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği
geleceğe taşıyın beni...

Yutta barış dünyada barış

Biji Aşiti
Eski 14-06-08, 23:22 Çevrimdışı   #8

Mod. denetleyicisi

RebeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 17.568
Teşekkür etti: 5.140
RepForum Gücü: 246
Forum Puanı:90625
RebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRebeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Şimdi allah ın ateisti kendini zeki sanacak ya
neyse yorumu pasgeçin siz

Dünyaaaaaaaa
Bu gece dursana
Lütfeeen
...
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
Artemis (14-06-08), bEyAzLi (15-06-08), MiSsCaT (15-06-08), p0lly (17-06-08), RüyaM (20-06-08), Yσкє∂!¢! (14-06-08), ~C@dY~ (14-06-08)
Eski 15-06-08, 01:03 Çevrimdışı   #9
Stajyer
Huzur Pınarı

Terrible Turk - ait Avatar
Genel Mesajlar: 42
Teşekkür etti: 1
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:758
Terrible Turk ara sıra gören oluyorTerrible Turk ara sıra gören oluyorTerrible Turk ara sıra gören oluyorTerrible Turk ara sıra gören oluyorTerrible Turk ara sıra gören oluyorTerrible Turk ara sıra gören oluyorTerrible Turk ara sıra gören oluyor
akıllı insan Allahın verdigi akılla ona neler bahşedigini daha rahat anlar ve ona verilen hazinen kıymetini daha iyi bilir diye düşünüyorum

Ich Habe Dich Schon Vergessen...
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (15-06-08), bEyAzLi (15-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08)
Eski 15-06-08, 01:06 Çevrimdışı   #10
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.069
Teşekkür etti: 2.476
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:8209
tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
RebeL´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Şimdi allah ın ateisti kendini zeki sanacak ya
neyse yorumu pasgeçin siz
Allah'ın ateisti mi? Çok zekice bir tabir!

şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek...
Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
AяiηηA (17-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), Delila (15-06-08), Galiyev (15-06-08), Joy (15-06-08), Sodir (18-06-08)
Eski 15-06-08, 13:11 Çevrimdışı   #11
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.012
Teşekkür etti: 5.356
RepForum Gücü: 173
Forum Puanı:69667
Virane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Said-I Nursi, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk, Yunus Emre,

hele hele İbn-i Sina yi katarsak hersey ortadadir diyorum

Zeki insanlarin tanriya inanma ihtimalleri dha yüksektir

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hos,
Dünle beraber gitti cancagizim;
Ne kadar söz varsa düne ait,
Simdi yeni seyler söylemek lazim."

- Mevlana -
Mesaja teşekkür eden: (12 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (15-06-08), AяiηηA (17-06-08), agulasor (15-06-08), BÜŞŞRA (19-06-08), p0lly (17-06-08), RAMSES113 (30-06-08), RebeL (21-06-08), Sk8er Boi (15-07-08), Snorland (15-06-08), Tuğrul Bey (15-06-08), Yσкє∂!¢! (16-06-08), _vişne_ (15-06-08)
Eski 15-06-08, 17:24 Çevrimdışı   #12
Cezalı Üye

Delila - ait Avatar
Genel Mesajlar: 160
Teşekkür etti: 54
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:605
Delila ara sıra gören oluyorDelila ara sıra gören oluyorDelila ara sıra gören oluyorDelila ara sıra gören oluyorDelila ara sıra gören oluyorDelila ara sıra gören oluyor
araştırma hiristiyan ülkelerde yapıldığı için bizim müslüman ülkelerde geçerliliği yoktur.

çünkü müslüman ülkelerde yaşantı hiristiyan ülkelerdekinden çok çok farklıdır.
BÜŞŞRA (19-06-08), p0lly (17-06-08), Sk8er Boi (15-07-08)
Eski 15-06-08, 17:45 Çevrimdışı   #13
Yard. Doçent

Olimbera - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.604
Teşekkür etti: 1.096
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:7117
Olimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmışOlimbera yememiş içmemiş konu açmış
inançla zekanın ilgili olduğunu düşünmüyorum
çok yanlış bi genelleme olmuş

kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu
titrek sesinde umutların avuntusu
bir mendil eski bir resim bulduğum
tahta masasında bilmeden unuttuğu

gözyasları doldurmus giderken boslugu
Eski 16-06-08, 02:19 Çevrimdışı   #14
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

KandemiR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.611
Teşekkür etti: 275
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:5511
KandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorKandemiR Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
Bilimle zekilikle Allah'a inanmamanın ne alakası var.. Sonuçta biliyoruzki Zekiyde,tembelide,çalışkanıda,akılsızıda yüce yaradan yaratmıştır. Bu konuların yaygınlaşmasıda kıyamet alametlerindendir

1905'den Sonsuza Kadar

Üzülme Aslanım Avrupa Defteri Kapanmadı

Hedef : ŞükrüSaraçoğlu

Konu KandemiR tarafından (16-06-08 Saat 02:33 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
BÜŞŞRA (19-06-08)
Eski 16-06-08, 02:32 Çevrimdışı   #15
Profesör
Düşünürler grubu

Bir Ben Eksiktim - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.096
Teşekkür etti: 1.578
RepForum Gücü: 80
Forum Puanı:32139
Bir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
bu yazıyı niye bizlerle paylastığına anlam veremedim doğrusu biz burda hangi dinin üstün oldugunu tartısmıyoruz ki... bu yazıyı "hangi din üstündür" adlı bi konu ac ve orda paylas daha islevsel olur

Bir gün
Çok bunalırsan
Denizin dibinde
Yosunlara takılmış gibi soluksuz
Sakın unutma gökyüzüne bakmayı
Gökyüzü senindir
Gökyüzü herkesindir
...
Eski 16-06-08, 04:56 Çevrimdışı   #16
Profesör
Düşünürler grubu

Bir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
"kandemir7"nin yazısı icin demiştim arkadas yazıyı kaldırmıs

Bir gün
Çok bunalırsan
Denizin dibinde
Yosunlara takılmış gibi soluksuz
Sakın unutma gökyüzüne bakmayı
Gökyüzü senindir
Gökyüzü herkesindir
...
Mesaja teşekkür eden:
Jen (17-06-08)
Eski 16-06-08, 13:12 Çevrimdışı   #17
Öğretim üyesi
Jen
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 696
Teşekkür etti: 1.084
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:12706
Jen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmışJen Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
isaret

Alıntı:
Bir Ben Eksiktim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu yazıyı niye bizlerle paylastığına anlam veremedim doğrusu biz burda hangi dinin üstün oldugunu tartısmıyoruz ki... bu yazıyı "hangi din üstündür" adlı bi konu ac ve orda paylas daha islevsel olur

ben bu yazıda "dine bağlılık" dan başka din sözüne rastlamadım ve konu da hiçbir dinin adı çekilmiyo galiba.. bu yazı haber sitesinden alıntıdır, bana ilginç geldi, paylaşayım dedim ve mod.ların onayıyla konu açıldı.. eğer bir problem varsa And ve digerlerine bildire bilirsin

saygılarımla..

Alıntı:
Fersa´isimli üyeden Alıntı
26 Subat 2009

Hocalı Katliamının 17. Yıldönümü.

Unutmadık!

"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин
Eski 16-06-08, 14:22 Çevrimdışı   #18
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.094
Teşekkür etti: 2.544
Forum Puanı:25386
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
kandemir7´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bilimle zekilikle Allah'a inanmamanın ne alakası var.. Sonuçta biliyoruzki Zekiyde,tembelide,çalışkanıda,akılsızıda yüce yaradan yaratmıştır. Bu konuların yaygınlaşmasıda kıyamet alametlerindendir
zekalarıyla Allaha inanmamalarının arasında egolarının kabarık olması gibi bir alaka var. kendilerini halktan üstün gören bu seçkinci sınıfı, bir yaradanın olmadığına inanıyorlar, çünkü egoları büyük. ve bir çok bilimadamı, olayları doğanın kendi içinde gelişerek oluştuğunu iddia ederler yani ilahi bir gücün müdahalesinin olmadığını söylerler. yetersiz seküler beyinleri ilahi müdahaleleri anlayamayacak kadar dumura uğramış...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Eski 16-06-08, 14:47 Çevrimdışı   #19
Profesör
Düşünürler grubu

Bir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz