| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]() | Zenginlerin Bekçileri Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV)'in yaptırdığı bir araştırmaya göre, polislerin yüzde 84'ü yoksul ailelerden geliyormuş. Zaten farklı da olamazdı. Polisler yoksul ailelerden geliyorlar, fakat zenginlerin hizmetinde çalışıyorlar. Kendileri yoksulluk içinde yaşıyorlar, yoksullara karşı faşist terörü de onlar uyguluyorlar. Çelişkili bu durum sömürü düzenlerinin gerçeğidir. Bir avuç zengin, sefa içinde yaşarken, yine en pis işlerini, yani egemenliklerini sürdürebilmek için halk üzerinde baskı, terör uygulama işini yoksulların çocuklarına yaptırırlar. Bunu yoksul çocuklarına kabul ettirebilmelerinin birçok nedeni vardır. Ki, bunların başında geleni, yoksullarda yarattıkları bilinç çarpıklığıdır. Yoksul halkın çocukları, polisliğe adım attıklarından itibaren, aynı zamanda zenginlerin hizmetine girdiklerinin farkında değildir. Ki, belki çoğu bir avuç zenginin konumunu sorgulayabilecek bilinçten de yoksundur. Yine, polisliği halkın gözünde cazip hale getirmek de yoksul çocuklarının polis olmalarındaki etkenler içindedir. Fakat, tüm bunların ötesinde, bizzat yoksulluğun kendisi, halk çocuklarının bu en pis işi yapmalarının nedenlerindedir. Polis teşkilatı içine girdikten sonrası artık, bu halk çocuklarının yeni bir kalıba dökülmeleri ve bir halk düşmanı haline getirilmeleri sürecidir. Bu çarkın içinde, içinden geldiği halka düşmanlaştırmak, bir avuç zenginin bekçiliğini gönüllü kabul etmek için kişiliksizleştirilmek, hem polis olarak, adeta suçlular teşkilatının üyesi olup, her türlü pis işin içinde yer alıp, diğer yandan kendini suçlulara göz açtırmayan kahraman gibi görebilmek ya da pazarlayabilmek gibi özellikler bu teşkilat içinde kazanılır. Kendin yoksul olup, halk olup, halka düşman olmak, yoksullara düşman olmak, ciddi bir kişilik bozukluğudur. Ki, polis teşkilatındaki psikolojik sorunların oranları da, bu kişilik bozukluğunun sonuçlarını göstermektedir. Fakat, TESEV araştırmasının, bu verilerden yola çıkarak iddia ettiği gibi, polislerin kitle eylemlerindeki saldırganlıklarının ya da TESEV'in kavramıyla "etik dışı davranışlarının" nedeni "alt kültüre" ait olmaları değildir. Ki, bu da hem yoksullara pis işlerini yaptırıp, hem de onları aşağılamanın bir örneğidir. Bu düşüncenin asıl mimarları da, zenginlerdir. Çünkü, onlara göre, tüm kötülüklerin kaynağı yoksullardır. TESEV örneğin, bilimsel bir sonuca varmak için, devletin halka karşı politikalarından başlayarak, emniyet teşkilatının eğitim sistemini, terfi sistemini de içine alacak şekilde bir araştırma içine girmelidir. Polisin saldırganlığını "alt kültür" ile açıklamaya kalkışan TESEV, bu ülkede halka karşı "kurşun atanı da yiyeni de" kahramanlaştıran, polis terörünü savunan, 1 Mayıs'ta Taksim'de terör estirmesi için polise talimat veren başbakanları, bakanları, suçlu polisleri yargılamayan yargıyı hepsini araştırmalıdır. Yoksa, TESEV'e göre, bu ülkenin tüm kilit noktalarında yoksullar, alt kültür mü var? Poliste Terfi Sistemi Bu düzen, nasıl polisler ister? Emniyetin bu soruya cevap veren uygulamalarından birisi de terfi sistemidir. Nasıl polisler istiyorlarsa, öylelerini ödüllendiriyorlar, terfi ettiriyorlar. Peki, emniyette kimler ödüllendirilirler, terfi ettirilirler? Örneğin halka düşmanlıkları, katillikleri tescilli olanlar ödüllendirilirler, çünkü katiller sürüsünden kurulu bir emniyet teşkilatına ihtiyaçları vardır. İktidara yakın kişiler terfi ettirilirler. Örneğin AKP iktidarında terfi etmek için, tarikatlarla ilişkili olmak gerekir. Bir de, kirli ilişkiler içinde olmak, emniyette terfi etmek için geçerli özelliklerden birisidir. İşte, size terfilik bir polis örneği: Hayali ihracatçı Turan Çevik'in kızı Özgül Yıldız'ın düğününde şahitlik yapan, "süfli kişilerle bağlantısı" resmi raporlarla belgelenen polis müdürü Hasan Adak, 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirildi. Görüleceği gibi bir poliste aranan asgari özelliklere sahiptir. Şimdi artık onu bir ilin emniyet müdürü veya polis okulu müdürlüğü gibi görevlerde göreceğiz. Terfi etmekle bunlara hak kazanmıştır. O artık '1. sınıf emniyetçi'dir. Kolay değildir 1. sınıf olmak. Kirli ilişkiler bulacaksın. Denilebilir ki, memlekette bolca var. Var olmaya var ama, hepsi bakalım seni kızının nikah şahidi yapacak mı? İşte, böylesi bir konumu kazanmak için yetenekli bir emniyet müdürü olmak gerekir. Bir emniyetçi olarak, kimlere dokunmayacağını, kimlerin uşaklığını yapıp, kimlere karşı amansız düşman kesileceğini iyi bilmek, bu konuda kendini ispat etmek gerekir. Hasan Adak, bu zorlu sınavlardan alnının karasıyla geçmiş ve kendisini kabul ettirmiş bir emniyetçidir. Müdürlük ondan daha iyi kime yakışır ki! Konu Başlığına katılıyormusunuz ? görüş ve düşünceleriniz neler ? Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #2 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 2.652
Forum Gücü: 209 Forum Puanı:83216 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kişi, Kurum, Topluluk, Gruplar hakkında yazacaklarınız konusundaki göstermeniz gereken hassasiyeti bir kere daha hatırlatmak istedim. Konu yoruma açılmıştır. Sınırsız DownLoaD... Müzik & Film & Oyun & Program ![]() " Beklemeyiniz... / Yönlendirmeyiniz... / Eleştirmeyiniz..." ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #3 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 342
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu kadar güzel bir konuya henüz kimse yazmamis. Neyse ben ilk olayim. Yazida TESEV e yapilan elestirilere katiliyorum. Malesef "devletin gücünü" bu halk üzerinde en cok kim uyguluyorsa o hep ödüllendiriliyor. Ancak ben bunu normal karsiliyorum, cünkü fasist yapilanmalarin temel direklerinden biridir bu durum. En yoksulu, "sertlestirmek", saldirganlastirmak, mafyalastirmak, üniformaya özendirip, sonra ona ulasinca bunu en acimasiz sekilde kullandirmak ve bunu sadece kendi geldigi tabana uygulatmak ve birileri bir yandan bunlari kahramanlastirirken diger yandan da bu saldirganligi alt kültür ile aciklamaya calisir. Bir toplumu kisiliksizlestirme yöntemlerinden biridir bu. Aslinda bu arastirmaya son dönemlerde oldukca cok artan polis-intihar ve cinnet olaylari da aratirilmali diye düsünüyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (27-05-08) |
| | #4 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.436
Forum Gücü: 51 Forum Puanı:18509 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paylasım için teşekkurler..
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (27-05-08) |
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.809
Forum Gücü: 105 Forum Puanı:45638 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Burada yazılan herşeye katılamayacağım..Polislerin en büyük sorununun eğitim olduğunu düşünüyorum..Ve polislik yapabilmek için bunun şartlarına haiz olmak gerekir diye düşünmekteyim..Dünyada herkesi kendiniz gibi düşünmeyin..Ben bana göre dünyada en önemli şeyin "müzik" olduğunu düşünürüm bir diğeri "şiir"..Yada "resim"..Bir diğeri için ise belki silahlar..İnsanların hayat gayeleri göz önüne alınarak bilinç ve eğitimden geçirdiğinizde topluma yararlı olacaklardır..Ve toplumları kontrol etmek istiyorsanız (ki etmek zorundasınız başkalarının hakkına riayet için) polislik ve diğer koruma sistemlerine ihtiyaç duyacaksınız..Buda insaların bilinç altı korkularına hükmetmekle olur..Bunlardan biri de "üniforma"dır..Bu üniformayı gördüğü zaman yapacağı kötü şeyler karşısında bir yaptırım göreceğini bilmek başkalarının haklarını korumaya hizmet eder..Bunun başka emeller için kullanılması ise burada söz edilen ilmi yaklaşımlara uymamaktadır..Eğer bir insan geçinebildiği halde sırf daha lüks bir araba için "at şuraya bir çorba parası" diyorsa bu tamamen o kişinin kendi sorunudur..Burada yanlış ve doğruyu ayırt etmek çok önemlidir..Yada şöyle düşünün..Bir polis 3 gündür evine gitmemiş..Kirasını ödeyememiş..Ailevi sorunları var belkide..Ve birileri çıkmış "bilmem ne hakkımız söke söke alırız" demekte sırf birileri öyle söyle dedi diye..40 derece var dışarda...Polisimize demiş amiri "sakın geçirmeyin burdan"..Onlarda "söke söke" geçmeye çalışıyorlar..Polisimiz ne yapmaya başlıyor..İndiriyor bulduğu kafanın tam ortasına copunu..Ama kime vuruyor ki?..Belki evsahibinin kafasına belki 40 derecede bekleten amirinin kafasına belkide bu insanları buraya "salan" insanların kafasına..Ama olan kimin kafasına oluyor...?...
|
|
| | #6 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.401
Forum Gücü: 117 Forum Puanı:47239 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kendileri yoksulluk içinde yaşıyorlar, yoksullara karşı faşist terörü de onlar uyguluyorlar. Polis in görevi Yoksula karsi terör mü uygulamak? bu nasil bir cümle? Ihtiyaci olanlarin kafasina vurmalidir yoksa bizi kim koruyacak Gercek teröristlerden. Asayisi saglayip Normal halkin huzurunu saglamaktir polisin görevi. Sen Hic Ay Isiginda Seytanla Raks Ettin Mi? Organize isler..... Bunlar.. |
|
| | #7 | |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 342
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ben bu yaklasimi ve tespiti dogru bulmuyorum, tersine tehlikeli de buluyorum. Neden: Simdi polisin yasadigi kötü olaylarin, ailevi yada genel yasamsal sorunlarinin acisini cikariyor seklinde bir yaklasim, bana göre polisin tutumlarini hakli gösterme/göstermeye calisma/gerekcelendirme ve bunlari devletin ona verdigi üniforma ile resmilestirme anlamina geliyor. O zaman söyle düsünelim, ben su yukarda saydigin ve bir polisin yasadigi sikintilari yasiyor olayim, ve ben polis degilim. Elime jop gibi bir demir yada bir tabanca alip bunun acisini baskalarindan cikarayim. Böyle birseyi nasilki kabul etmezse hickimse bu durum polis icinde gecerlidir. Ben polislerin saldirganliginin sebebini yasadiklari sikintilara baglamiyorum. Cünkü bircok polis o dövdükleri halktan cok daha iyi durumda yasiyorlar. Suan polis maaslarini bilmiyorum ama en son ise yeni baslamis bir mühendis(devlet memuru olarak) maasina yakindi. Ayrica polislerin rüsvet gibi ikinci bir gelir kaynaklari da var. Polislerinin mesleklerinin zorluklarina ise hic katilmiyorum(kolay demiyorum), cünkü onlardan cok daha zor ve tehlikeli kosullarda calisan milyonlarca insan var. Ben polislige secilen kisilerin, "özel insanlar" oldugunu düsünüyorum. Örnegin en son newrozda(aman sakin yine kürt sorunuyla iliskilendirmeyin bu bir örnek) bir sahne vardi. Bir genci araya almislar, sira ile vuruyorlar, genc kendini yere atiyor, yerdeyken hala vurmaya devam ediyorlar, genc kendinden gecmis neredeyse hala vuruyorlar, biran silkiniyor ve bir duvarin kösesine geciyor, orda bir pencelerelere yapilan demir korkuluk var, onu koruma olarak üzerine aliyor, polisler hala vurmaya calisiyor, korkuluk isabetli vurusu azalttigindan olsa gerek, korkulugu gencin üstünden cekiyor ve vurmaya devam ediyorlar.Bu sahneyi anlatmaya calistim ama izlense sanirim daha net anlasilir. Simdi o sahnede, durun dedik durmadilar vurduk olayi yok, o sahnede sorunlarindan dolayi hirslanmis ve bunun acisini cikaran bir polis profili de yok, yani o sahneden olan tek sey, sonsuz bir kin, nefret, düsmanlik ve insanlik sinirindan cikis var. Bunu yasanan sikintilarin yansimasi olarak aciklamak bence dogru degil ve bu durumu mesru hale getirmek anlamina geliyor. Konu YagmurYüreklim tarafından (27-05-08 Saat 13:09 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #8 | |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.516
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57362 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü | |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |