| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Stajyer ![]() | Zenginleşmeye kota koysak?
Elbette ekonomiden doğru düzgün anlarım diyemem ama aklıma böle bi fikir gelio bende paylaşıp fikirlerinizi öğrenmek istedim. şimdi ülkemizde şöyle büyük bir sorun var: hergün yeni yeni supermarketler kuruluyor.Ülkenin en zengin birkaç şirketi büyüdükçe büyüyor. bunun sonucunda noluyor. bizim kendi esnafımız veya ülkenin çoğu kendi işletmelerinde büyük firmalarla rekabet şansı bulamadığı için sürekli olarak krizler yaşıyor küçülüyorlar veya sayıları giderek azalıyor. sonuç ne:ülkede esnaflık diye bir mantık kalmayacak. iki tane insan tipi olacak. holding patronları-ve onların işçileri. peki o çok zenginleşen patronlar napıyor? örnek olarak 100x para olsun devletin içinde. eğer 10kişi her biri 10lira kazanırsa hepsi kendi harcamalarına yaklaşık 10lira harcayarak geçimini döndürür. bunun yerine 1tane işçi olunca. 1tane zengin 50xparayı kazanır 25x le güzel güzel geçinir geri kalan fazladan kazandığı 25x i bankaya yatırır parasını bu şekilde değerlendirir. kalan 9 içiye nolacak: geri kalan 50lira 9kişiye paylaşılacak kişi başı yaklaşık 5lira düşecek onlarda bu parayla geçinemeyip aç kalacak.... sonuç ne zengin insan hep daha fazla kazanıp işine yaramayan bi yığın parayı bankalara yatıracak.halkın arasında dağılan para gitgide azalacak. fakirler her geçen gün dahada dahada artacak. Benim buna karşı fikrim ise gelir düzeyine göre kişilerin ödediği vergiler kesinlikle çok daha ciddi bir biçimde ayarlanmalı. yani gelir düzeyi düşük olan 3lira vergi veriyorsa onun iki misli kazanan insan 6 lira diil 7-8lira vergi vermeli.bu sayede zengin olanın dahada zenginleşmesi her seferde dahada zorlaşarak bu sayede zengin olmayan kesim rekabet şansı bulacak ve herkes para kazanabilecek. benim fikrim bu açıkçası.sizinde görüşlerinizi bekliyorum. (lütfen fikrimi beyenmeyenler kendi fikirleri yazmak yerine bu fikrin getirceği olumsuzlukları söylesinlerki konu dışına çıkmayalım şimdiden teşekkürler..) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | ctrlaltdel (04-07-08), Galiyev (18-06-08), KartofeL (05-07-08), sonsuus (30-05-08), The Darkness (30-05-08), tutbenidüşmeden (30-05-08) |
| | #2 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bunlar fikir mi? Safsata mı? Git de adam gibi bir konu hakkında yazmayı öğren. Ekonomi oku ki, ufkun gelişsin. Nerede hata yaptığını gör. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | The Darkness (30-05-08) |
| | #3 | |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.436
Forum Gücü: 51 Forum Puanı:18509 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Neden bu kadar sert davrandınız anlamadım ileride eknomi okuyacak belki yada zahmet edip boyle birseyin olamayacagı hakkındaki bilgilerinizi paylaşsaydınız kırmadan dokmeden ... Konyu acan arkadas fikirlerin globalleşmeye kapitalizme tamamen zıt uygulanamaz değil belki fakat bu gunun şartlarında imkansız .. Saygilar .. Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | sonsuus (30-05-08), The Darkness (30-05-08) |
| | #4 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.288
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:7882 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkiyede 36 tane milyarderimiz var...bundan 5 sene önce bunların sayısı 6 idi...her geçen gün zenginle yoksul arasındaki fark artıyor...uygulanan politikalar zengini daha zengin fakir insanı daha fakir hale getiriyor... türkiyede 50 milyonun üzerinde yoksul insan var... bu çok üzücü bir gerçek... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... ÇEVRİMDIŞI |
|
| | #5 | |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ucurum acıldıgı gibi kapanacaktırda! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (01-06-08) |
| | #6 | |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.082
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
ekonomi oku diyip duruyorsun sen ekmeğini nasıl kazanıyorsun büyük patronların yanındamı çalışıyorsun yoksa lotomotomu vurdu... eğer ekmeğini çalışıpta alını telini akıtarak ve patronların ağız kokusunu çekseydin öğrenirdin ekonomiyi... CEZALI ÜYE | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #7 | |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #8 | |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Fakirlerin durumu ise ancak yeni yatırımcılar ve isdihdamla çözülür. Bu yüzyılda bu ihitiyacı ise devlet değil, ancak yeni ve sağlam yatırımcılar karşılayabilir. Devlet yatırımcıyı teşvik ettikçe işsizlik sorunu çözülür. Serbest piyasa bizim tek kurtuluşumuz, her ne kadar bazılarımız gözünü kapatsa bile... | |
|
| | #9 | |
| Yard. Doçent ![]()
Ayrıca patron, işçi vb. sosyalist jargon benim muhatab aldığım birşey değilü sende yazacaksan gerçekçi yazmanı öneririm. | |
|
| | #11 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.057
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:31089 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ADam zenginse, daha da zengin olmayı başarabilecek potansiyeli varsa bırakalım olsun yani... Nİye bu kadar insanların hoşuna gitmiyor anlamış değilim... Elalem zengin olunca bize ne oluyor yani...
![]() Marksist ve Türk katilleri Lenin,Stalin,Engels ve Marks |
|
| | #12 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 181
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:643 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu fikirler demir perde döneminden kalma ucuz düşüncelerdir. ONE RING TO RULE THEM ALL, ONE RING TO FIND THEM ONE RING TO BRING THEM ALL AND IN THE DARKNESS BIND THEM IN THE LAND OF MORDOR WHERE THE SHADOWS LIE |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Marcus T.CICERO (05-07-08) |
| | #13 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.552
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zenginliği kotalaştırıncaya kadar zenginle fakir arasındaki derin uçurumu kapacak eylem planları hazırlanmalıdır. bu tür insanı belli kalıplara sokan düşünceler soğuk savaşla birlikte çöktü gitti... ve her ne kadar kota korsanız koyun insan bir yerden o kotayı deler geçer, çünkü insan aç gözlüdür. bir hadiste "insana 2 vadi dolusu altın verseniz, bir vadi dolusu altın daha iser" denerek insanın aç gözlülüğüne vurgu yapılmıştır. para sıcaktır, ele geçtiğinde dahada kendini istetir.. [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... |
|
| | #14 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 163
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2362 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
milyarder olup da ne yapcaksınız. mutlu olanın sorunu yok bence. geri kalanını ekocular düşünsün.
The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #15 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şimdi, herşeyden önce bu olay dolaylı olarak uygulanmakta zaten. Axis Cicero eski nickli arkadaşım, bunu benden daha iyi bilir gerçi, en basitinden ekmeğin %1, lüks tüketim mallarının %18 KDV'si var. Bunun gibi yöntemler aslında bunu göstermekte. Asıl sorun bunları ayarlamakta ortaya çıkıyor. Yani mesela şu anda Türkiye'de elmas ve değerli taşlardan KDV alınmıyor. Ancak bunlar lüks tüketim. Ayrıca, maddi durumu iyi olmayan çalışan kesimin kahvaltısı olan çay - simit - peynir üçlüsünün her parçası lüks tüketim vergisine tabi tutulmakta. Bunları sosyologlarla birlikte incelersek bu gibi hataları bulur ve vergi sistemini rayına oturtabiliriz. Bunun gibi pekçok örnek var aslında. Ancak açıkçası ben bu kadar sert bir çıkışı biraz gereksiz gördüm, sevgili Cicero. Neyse ki, senin bu uyarıları dikkate alabilecek bir arkadaş olduğun düşüncesindeyim. Laf aramızda, ekonomiyi yalayıp yutmamış arkadaşlardan biri olarak, benim için de patron patrondur, işçi de işçi. Hergün muhabbetlerimizde patron beni fırçaladı, top oynadığımız mehmet de mobilta fabrikasında işçi olmuş gibi cümleler kurmaktayız ve bunlar pek de sosyalist ya da herhangi bir sol akım içermeyen gündelik cümlelerdir. Tabi bence. Cevap vermek istersen meydan senin. Benim bu konulardaki bilgim kısıtlı sonuçta. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Bir Ben Eksiktim (05-07-08) |
| | #16 | |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.651
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
çok ayıp ßundan 5sene önce fakirdik sağolsun geldide ßaşa 5yılda milyarder sayımız arttı...Zengileştik zenginleştik sevinin.. ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Bir Ben Eksiktim (05-07-08), Galiyev (05-07-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |